Colegiul Stomatologilor s-a autosesizat în cazul copilului mort în urma anesteziei


Colegiul Medicilor Stomatologi din România s-a autosesizat în cazul copilului de 4 ani, decedat la Spitalul „Grigore alexandrescu” din Capitală, după o anestezie dentară, scrie digi24.ro. 

CMSR a început cercetarea disciplinară a medicilor din Pitești, implicați în incident.

„În cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor și regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare și funcționare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum și pentru orice fapte săvârșite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea și prestigiul profesiei sau ale instituției CMSR. Subliniem că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia”, potrivit CMSR.

În activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu intră analiza cazurilor de malpraxis, CMSR neavând competențe funcționale să se pronunțe asupra acestora. În acest caz competența este atribuită legal fie Comisiei de Monitorizare și Competență profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcționează în cadrul Direcției de Sănătate Publică, în baza Ordinului Ministerului Sănătății Publice, fie instanței de judecată.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis condoleanțe familiei copilului care a murit după o anestezie la cabinetul stomatologic.

Copilul în vârstă de 4 ani și opt luni a murit miercuri seară după ce a făcut un al treilea stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat după ora 18:00, iar părinții au fost alături de el.

„În urmă cu aproximativ jumătate de oră copilul a murit. A făcut stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitat. Părinții au fost alături de el”, a spus Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Ministrul demis al Sănătății, Victor Costache, a declarat că tragedia copilului nu trebuie să se repete și că modul în care s-a comportat medicul e un „derapaj”. „Este evident că anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal, nu poți administra medicamente în acest fel. Dar așteptăm concluziile. (...) Substanța se folosește exclusiv intraspitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele substanțe de acest tip”, a spus Victor Costache.


Citește și: Copilul de patru ani din Pitești, aflat în comă după anestezie, a murit la spital

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinc Căi Ferate angajează medic specialist în endocrinologie

04 Mar 2024 570

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța scoate la concurs un post de medic specialist. Detalii

04 Mar 2024 659

Spitalul Clinic CF Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată despre ce e vorba

04 Mar 2024 799

Locuri de muncă Constanța Spitalul Orășensc Cernavodă angajează. Ești interesat?

30 Jan 2024 723

Primăria Medgidia angajează medic stomatolog. Ce condiții au de îndeplinit candidații

29 Jan 2024 844

Peste 1.000 de pacienţi ai unui stomatolog, invitaţi să se testeze pentru hepatită şi HIV!

13 Dec 2023 1037

Primăria Municipiului Medgidia angajează medic stomatolog! Cine poate participa la concurs

21 Nov 2023 950

Alegeri pentru conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi!

11 Nov 2023 1107

Primăria Municipiului Medgidia, județul Constanța, scoate la concurs un post de medic stomatolog școlar. Iată ce condiții trebuie să îndeplinești

25 Oct 2023 1052

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic CF Constanța angajează. Detalii

11 Oct 2023 1483

Angajări Constanța Post vacant la Spitalul Clinic CF Constanța

10 Oct 2023 1179

Angajări Constanța Posturi vacante la Spitalul Clinic CF Constanța. Ești interesat?

03 Oct 2023 2212

Firme Constanța Ascodi Dent SRL, un nou cabinet medical în Constanța, deschis de un doctor stomatolog

15 Sep 2023 825

Imobiliare Constanța Raportul consultării pentru clădirea de birouri de la granița municipiului cu localitatea Valu lui Traian (DOCUMENTE)

30 Aug 2023 1129

Medici condamnați într-un dosar DNA! Apelul, amânat pentru luna septembrie

13 Aug 2023 2728