Colegiul Stomatologilor s-a autosesizat în cazul copilului mort în urma anesteziei


Colegiul Medicilor Stomatologi din România s-a autosesizat în cazul copilului de 4 ani, decedat la Spitalul „Grigore alexandrescu” din Capitală, după o anestezie dentară, scrie digi24.ro. 

CMSR a început cercetarea disciplinară a medicilor din Pitești, implicați în incident.

„În cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor și regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare și funcționare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum și pentru orice fapte săvârșite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea și prestigiul profesiei sau ale instituției CMSR. Subliniem că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia”, potrivit CMSR.

În activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu intră analiza cazurilor de malpraxis, CMSR neavând competențe funcționale să se pronunțe asupra acestora. În acest caz competența este atribuită legal fie Comisiei de Monitorizare și Competență profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcționează în cadrul Direcției de Sănătate Publică, în baza Ordinului Ministerului Sănătății Publice, fie instanței de judecată.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis condoleanțe familiei copilului care a murit după o anestezie la cabinetul stomatologic.

Copilul în vârstă de 4 ani și opt luni a murit miercuri seară după ce a făcut un al treilea stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat după ora 18:00, iar părinții au fost alături de el.

„În urmă cu aproximativ jumătate de oră copilul a murit. A făcut stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitat. Părinții au fost alături de el”, a spus Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Ministrul demis al Sănătății, Victor Costache, a declarat că tragedia copilului nu trebuie să se repete și că modul în care s-a comportat medicul e un „derapaj”. „Este evident că anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal, nu poți administra medicamente în acest fel. Dar așteptăm concluziile. (...) Substanța se folosește exclusiv intraspitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele substanțe de acest tip”, a spus Victor Costache.


Citește și: Copilul de patru ani din Pitești, aflat în comă după anestezie, a murit la spital

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Adriana Câmpeanu, candidat PNL, la Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

01 Dec 2020 750

Constanța Băiețelul alergătorului Cristi Bornaz are nevoie de ajutor!

03 Oct 2020 6047

Ce decizie a luat Curtea Supremă în cazul stomatologului constănțean propus pentru extrădare în Franța

01 Aug 2020 1042

Stomatologul constănțean arestat la cererea autorităților franceze, dus azi la Curtea Supremă

30 Jul 2020 602

Oficial despre medicul stomatolog constănțean arestat pentru fapte comise în Franța. Scotea dinți sănătoși. Cazul său a ajuns la Curtea Supremă

28 Jul 2020 7342

Medicul stomatolog Taner Chemal, înmormântat astăzi la cimitirul musulman Anadalchioi din Constanța

24 Jul 2020 15550

Doliu în lumea medicală constănțeană

23 Jul 2020 17337

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru stomatologi dacă nu respectă regulile. Iată ce trebuie să știe fiecare pacient

27 May 2020 2219

Apartamente şi cabinete medicale Imobil de trei etaje, ridicat de Davinci Luxury SRL pe strada General Manu din Constanţa

19 Feb 2020 1548

Copilul de patru ani din Pitești, aflat în comă după anestezie, a murit la spital

12 Feb 2020 746

Copil de 4 ani din Pitești, în comă după ce a mers la stomatolog

11 Feb 2020 1061

Fals stomatolog, reținut de polițiști

17 Jan 2020 759

Interviu online cu medicul stomatolog Petru Mitrașcă La ce vârstă ar trebui adus un copil la stomatolog. Când și cum apar dinții strâmbi

13 Aug 2019 4278

#citeșteDobrogea 120 de ani de la nașterea dobrogeanului fondator al învățământului stomatologic

02 Mar 2019 1225

Medicul stomatolog din Constanța, care avea nevoie urgent de un transplant de rinichi, a murit. Împlinise doar 38 de ani

23 Jun 2018 56217