Actualitate

Comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei, vizită oficială în România

În perioada 20-23 ianuarie, comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei, generalul Hasan Küçükakyüz, efectuează o vizită oficială în România, la invitația șefului  Statului Major al Forțelor Aeriene.
 
Programul vizitei a cuprins pentru ziua de marți, 21 ianuarie, o întâlnire oficială a generalului Küçükakyüz cu generalul-maior Viorel Pană și conducerea Forțelor Aeriene Române, la sediul SMFA.
 
Discuțiile din cadrul întâlnirii, au reliefat, în mod particular, la nivelul  Forțelor Aeriene, importanța continuării schimbului de date (imagine aeriană recunoscută) pentru zona Mării Negre, precum și necesitatea intensificării participării la exerciții bilaterale și multinaționale comune. Totodată, s-a discutat despre identificarea modalităților optime de cooperare pe linia exploatării aeronavelor F-16 pe palierul instruirii în comun, mentenanței și a sprijinului logistic.
 
De asemenea, pe timpul discuțiilor, ambele părți au reliefat importanța parteneriatului strategic dintre cele două țări, cu aplicare în domeniul militar, precum și cooperarea existentă la nivelul forțelor armate, atât pe inițiative regionale, cât și în cadrul NATO.
 
Agenda acestei zile a continuat cu o vizită la sediul MApN, unde comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei a fost primit de ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă,  și de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.
 
În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte privind stadiul și perspectivele cooperării în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. 
 
La finalul discuțiilor, atât ministrul apărării naționale, cât și generalul Küçükakyüz au evidențiat soliditatea cooperării dintre cele două state în domeniul apărării, precum și disponibilitatea continuării dialogului politico-militar.

Sursă foto; MApN

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Secretarul de stat Simona Cojocaru, la Forumul ”Disrupted Future, Shared Purpose”

23 Sep 2020 556

Ministrul Nicolae Ionel Ciucă, întâlnire cu reprezentanții mai multor structuri asociative ale pensionarilor militari. Ce s-a discutat

22 Sep 2020 504

19 septembrie - Ziua Artileriei şi Rachetelor Antiaeriene

19 Sep 2020 414

Militarii români din Mali, vizitați de comandantul MINUSMA

17 Sep 2020 418

Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Blonde Avalanche 20”

09 Sep 2020 505

Unitatea de Integrare a Forțelor NATO, la a cincea aniversare în România

08 Sep 2020 347

Șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama, în vizită la șeful Statului Major al Apărării

07 Sep 2020 510

Au semnat un acord la nivel guvernamental în domeniul cooperării tehnico-militare Convorbiri oficiale ale miniștrilor român și ucrainean, la sediul MApN

05 Sep 2020 539

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, în vizită la Ministerul Apărării Naționale

04 Sep 2020 676

Șeful Statului Major al Apărării din Polonia, în vizită la MApN. Ce s-a aflat pe agenda discuțiilor

03 Sep 2020 455

Convorbire oficială a conducerii MApN cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli, cu prilejul aniversării HQ MND-SE

03 Sep 2020 420

MApN Secretarul de stat Simona Cojocaru l-a primit în vizită pe ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România

02 Sep 2020 410

MApN Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, în vizită în România. Când va avea loc evenimentul

02 Sep 2020 403

Un nou contract între Guvernele României și SUA, în lucru. Se achiziționează sistem de lansare rachete antinavă

31 Aug 2020 748

Cine a primit diploma de onoare a Sucursalei Constanța a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (galerie foto)

28 Aug 2020 952