Concert inedit de fanfară militară Militari americani au cântat pentru gazdele lor din Mihail Kogălniceanu

Parcul Tineretului din comuna Mihail Kogălniceanu a răsunat, vineri seară, de muzica de fanfară a militarilor americani. Orchestra Kaiser a fost cea care s-a ocupat de întreţinerea bunei dispoziţii a curioşilor veniţi, cu mic, cu mare, să asculte acordurile ansamblului muzical de alămuri cu tradiţie al armatei americane.

 
Membrii ansamblului nu s-au limitat doar la interpretări de tipul orchestrei simfonice, astfel că cei prezenţi s-au bucurat să asculte o altă variantă de interpretare a melodiilor lui Bon Jovi, Jhon Williams, Michael Karmen sau Puccini. Recitalul militarilor s-a încheiat cu celebra melodie „I did it my way“, spre deliciul publicului, dar mai ales al primarului localităţii, Ancuţa Daniela Belu. „A fost dorinţa reprezentanţilor de la baza americană NATO de a aduce puţin din cultura americana în comunitatea noastră. Ne bucurăm că am avut alături de noi o formaţie care a susţinut, până acum, concerte doar în marile oraşe din ţară. Este un alt gen şi trebuie să ne obişnuim să acceptăm tot ceea ce este nou”, a spus primarul Ancuţa Belu.

 

Formaţia Kaiser, alcătuită din 7 membri, printre care şi o femeie, a fost încântată de ceea ce a văzut la Kogălniceanu. „Femeile sunt foarte rare în trupele americane de fanfară, mai ales cele care cântă la trompetă. Dar eu cânt la acest instrument de la 10 ani şi îmi face mare plăcere. De asemnea, soţul meu face parte din aceeaşi formaţie” a declarat Liz Boone, singura prezenţă feminină din suită. Şi dirijorul formaţiei a stat printre oamenii care au luat parte la eveniment, bucurându-se ori de câte ori cineva îl saluta în limba sa naturală. „Ne bucurăm că suntem alături de baza militară americană de aici, mai ales că este aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO. Ne place ceea ce vedem aici, şi le mulţumim autorităţilor locale că ne-au sprijinit pe tot parcursul timpului. Ne face plăcere să fim aici, mai ales că avem ocazia să susţinem recitalul în aer liber, în acest parc minunat”, au declarat membrii Formaţiei Kaiser.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Text Spectacol la Constanța de Ziua Națională susținut de Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale (Galerie FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1329

Ziua Marinei Române Mai multe concerte susținute de Muzica Militară a Forțelor Navale vor avea loc la Constanța, Brăila, Mangalia, București și Mamaia (GALERIE FOTO)

11 Aug 2022 1221

ZIUA-n amiaza mare Dirijorul Cornel Ignat. „Marina mi-a oferit întotdeauna altă scenă, un alt tip de oameni”

27 Aug 2021 1839

LIVE. Muzica Militară a Forțelor Navale face spectacol pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța (video)

06 Aug 2018 3280

Fanfara Militară a Forțelor Navale Române, la ceas aniversar. Este Ziua Muzicilor Militare din România

01 Jul 2018 3711

Muzica Militară a Forțelor Navale Române a făcut spectacol la Românii au talent. Cum au votat jurații

23 Mar 2018 2693

Fanfara militară a Forțelor Navale participă la emisiunea Românii au talent. Când poate fi urmărit spectacolul la TV

23 Mar 2018 3648

Veşti bune de la MApN! Au început înscrierile pentru cursul de formare a subofițerilor. Ce condiţii trebuie îndeplinite

20 Apr 2017 6214

Statul Major al Forţelor Navale, răspuns evaziv privind prezenţa Fanfarei Militare la aniversarea lui IPS Teodosie

15 Dec 2016 2027

USS Mount Whitney ajunge, mâine dimineaţă, în Portul Constanţa

16 Oct 2016 2430

In memoriam. Dan Spătaru-12 ani de la trecerea în neființă. Vă amintiți Țărăncuță, țărăncuță, În rândul patru, Trecea fanfara?

08 Sep 2016 9066

Ziua Marinei 2016. Muzica Militară a Forțelor Navale. Ei ne încântă urechile și ochii. Știți numele celor din fanfara marinei?

08 Aug 2016 5609

Fanfara Forțelor Navale va susţine un concert de Ziua Marinei

03 Aug 2016 3042

Celebrul necunoscut care conduce festivităţile de Ziua Marinei la Constanţa (video)

15 Aug 2015 6262

Fotoreportaj Muzică, culoare, originalitate şi voie bună la parada costumelor tradiţionale

29 Aug 2014 3958