Concurs internaţional de soluţii pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia. Anunțul lui Tanczos Barna

Concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea plajelor din MamaiaÎncepe procesul de consultare publică pentru Amenajarea complexă a plajelor din stațiunea Mamaia!


În vederea organizării de către Administrația Națională ”Apele Române” în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România a unui concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia, atât constănțenii, cât și turiștii sunt invitați să participe până pe 10 iunie 2022 la completarea următoarelor chestionare, care fac parte dintr-un amplu proces de consultare publică cu cetățenii. În cadrul acestui proces, pe lângă demersul curent, vor avea loc și mese rotunde cu actorii locali, menite să alinieze direcțiile temei de proiectare cu nevoile viitorilor utilizatori.


Administrația Națională ”Apele Române” subliniază cu acest prilej faptul că etapa consultărilor publice este un pas esențial în definirea nevoilor viitorului proiect. Stimularea în acest mod a dezbaterii publice încă din prima fază a dezvoltării proiectului rafinează identificarea nevoilor viitorilor utilizatori și crește șansele ca soluția aleasă să răspundă în mod creativ și realist la nevoile comunității.

Ca primă etapă în procesul de consultare publică amintit mai sus, atât constănțenii, cât și turiștii sunt invitați să participe la completarea a câte un chestionar electronic dedicat. Aceste chestionare își propun să răspundă unor întrebări generale cu privire la felul în care acest nou proiect de amploare ar putea deservi atât locuitorii, cât și utilizatorii de sezon înainte de a se intra în detaliile tehnice ale proiectării sale. Întrebările chestionarelor urmăresc să contureze profilul viitoarei amenajări a plajelor din Mamaia, de la dotările pe care acestea ar trebui să le aibă (zone de relaxare, spații pentru copii, porțiuni de vegetație, spații pentru activități nautice, unități de alimentație publică etc) la importanța pe care o are plaja în viața localnicilor și a turiștilor.


Deoarece se bazează exclusiv pe calitatea soluțiilor propuse, concursurile au rezultate cu valoare ridicată pentru utilizatori, crescând calitatea generală a spațiului public și a fondului construit. Atribuirea contractelor publice prin concurs de soluții este modalitatea cea mai sigură de inițiere și derulare a proiectelor ample de infrastructură și amenajare a spațiului public.

Anunțul lui Barna 

"Soluţia care va fi aleasă pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia va trebui să răspundă aşteptărilor publicului, dar şi locuitorilor din Constanţa. Avem deja parteneriatul încheiat cu Ordinul Arhitecţilor pentru a amenaja această plajă nouă. Ne dorim să creăm o plajă complet diferită, dar care să poată concura cu orice plajă din lume, astfel încât să poată fi exploatată corespunzător, în total echilibru cu ceea ce înseamnă arhitectură modernă, protejarea naturii şi a biodiversităţii. Sper că aceste chestionare vor fi completate de cât mai mulţi cetăţeni astfel încât să putem contura o soluţie ideală pentru plaja din Mamaia, care să devină o atracţie nu numai pentru români, dar şi pentru turiştii din alte ţări", a menţionat ministrul Barna Tanczos. 



Sursa: Agerpres 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Descoperire tristă în zona plaja Năvodari (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 893

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 516

Constanța ABADL pregătește sectoarele de plajă pentru sezonul estival 2024 (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 437

Motivare Anularea autorizației de construire pentru construcțiile de pe plaja Corbu, județul Constanța, explicată (DOCUMENT)

21 Mar 2024 1652

Investiții Constanța Constantin Bucur, acționarul majoritar de la FC Gloria Buzău SA, investește în Mamaia. Firma sa, BC Cogen Management SRL, va amenaja o plajă

20 Mar 2024 541

ABADL Pe durata sezonului estival nu se vor executa lucrări în zona plajelor turistice

15 Mar 2024 634

Proiectul de Hotărâre de Guvern care crește perioada de închiriere a plajelor, în consultare publică pe site-ul Ministerului Mediului

15 Mar 2024 585

ABADL Fenomenul cunoscut sub denumirea de cliffing, manifestat în zona Mamaia la linia țărmului, este unul normal (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 752

Imagini spectaculoase surprinse pe plaja din zona Rex din Stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1511

Misterioasele schele din Mamaia. Înconjoară o suprafață mare din plajă! (FOTO+VIDEO)

10 Mar 2024 3099

Anunț de participare la licitația publică pentru închirierea unor bunuri proprietate publică a statului aflate în administrarea Administrația Națională “Apele Române”

28 Feb 2024 411

Cumpărări directe Constanța ABADL cumpără de la Fix Project Consulting SRL servicii de expertiză tehnică pentru circulațiile pietonale spre plajă (DOCUMENT)

27 Feb 2024 460

Primăria Constanța cheamă în judecată pentru Mega Telecom Solutions SRL care a administrat plaja Dacica

25 Feb 2024 1563

Firma Up To You SRL din Ialomița va amenaja un sector de plajă din Mamaia, Constanța

23 Feb 2024 578

Corina Martin, reprezentant al patronatelor în turism „Vrem să facem turism , iar plaja este doar o componentă a acestui pachet turistic”

21 Feb 2024 642