Concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, premiat de Consiliul Județean


  • Desfășurat pe parcursul lunii septembrie, concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei” a inclus două secţiuni, respectiv Arte Plastice (destinată ciclului gimnazial) şi Eseu (destinată ciclului liceal) și a beneficiat de un interes deosebit în rândul elevilor.
Marți, 6 octombrie 2020, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de vicepreședintele Dumitru Mergeani și de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, Fani Valentin Pavel, a premiat câștigătorii concursului „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, respectiv 45 de elevi și opt profesori coordonatori.

În luna septembrie s-au împlinit 25 de ani de la semnarea Protocolului de Înfrăţire dintre judeţul Tulcea şi municipalitatea din Suzhou (provincia Jiangsu, Republica Populară Chineză).

Consiliul Judeţean Tulcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea au organizat, în parteneriat, concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei”, având drept grup ţintă elevii din unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţ, dând astfel importanţa cuvenită uneia dintre cele mai longevive relaţii de colaborare internaţională.

„Mulțumesc tuturor pentru implicarea în acest concurs care a marcat împlinirea a 25 de ani de relații de prietenie între Consiliul Județean Tulcea și municipalitatea din Suzhou. Dacă dăm timpul înapoi, ne dăm seama că, la cinci ani după Revoluție, Consiliul Județean Tulcea a creat o relație extraordinară cu municipalitatea din Suzhou. De-a lungul acestor ani, au fost nenumărate întâlniri între cele două părți, în domeniul culturii, în domeniul economic, agricultură, iar prietenii noștri chinezi au fost prezenți la multe evenimente organizate de noi, chiar de Zilele Tulcei.

Mi-a plăcut foarte mult acestă inițiativă „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, pentru că este într-adevăr vorba de o prietenie, fapt dovedit și în perioada pandemiei, când ne-am ajutat reciproc. Pe vremea când ei erau în colaps privin măștile, le-am acordat tot sprijinul, după care și ei ne-au răspuns cu un ajutor asemănător, când noi aveam probleme cu aprovizionare cu aceste măști de protecție.

Vă felicit pe toți, cadrele didactice care au fost implicate, felicit unitățile de învățământ care au intrat în concurs, felicit copiii pentru implicarea în acest concurs. Este un demers prin care ne manifestăm respectul față de această relație de prietenie cu municipalitatea din Suzhou, care de altfel s-a implicat și în acest concurs, oferind suveniruri pentru ocupanții locului întâi de la fiecare secțiune. Sunt inițiative pe care vrem să le multiplicăm și la care să avem cel puțin același număr de participanți. Mulțumesc Inspectoratului Școlar Județean pentru implicare și tuturor celor care înțeleg că în aceste vremuri tulburi putem completa și cu astfel de acțiuni activitatea copiilor.

Succes în tot ceea ce vă propuneți, să vă bucurați părinții, să reușiți să ajungeți acolo unde vă doriți și sperăm ca învățământul tulcean să dea în continuare rezultate deosebite“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Desfășurat pe parcursul lunii septembrie, concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei” a inclus două secţiuni, respectiv Arte Plastice (destinată ciclului gimnazial) şi Eseu (destinată ciclului liceal) și a beneficiat de un interes deosebit în rândul elevilor.

Astfel, echipele premiate la concursul „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei” sunt următoarele:

Secțiunea Arte plastice

1. Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”
2. Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Tulcea
3. Școala Gimnazială Ciucurova

4. Școala Gimnazială Beidaud
Secțiunea Eseu
1. Liceul Teoretic „Grigore Moisil ”Tulcea
2. Liceului Teoretic „Ion Creanga” Tulcea
3. Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea
4. Liceul Teoretic „Grigore Moisil ”Tulcea
5. Liceul Teoretic „Constantin Brătescu Isaccea”.

Sursa foto-text: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 517

Arde o locuință în municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 403

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 269

Ziua Jandarmeriei, marcată la Tulcea prin activități specifice (FOTO)

28 Mar 2024 292

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 577

#DobrogeaDigitală Măcin în anul 1879 - „Tutunul se cultivă mai în toate satele acestui district“

27 Mar 2024 601

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 504

Licitație organizată de primăria Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol, contestată la CNSC

27 Mar 2024 326

Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, proces la Constanța cu inspectorii de integritate

27 Mar 2024 392

Femeie din Tulcea acuzată de viol asupra unui minor! Cazul ajunge la Constanța

27 Mar 2024 454

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Industria din oraşul Tulcea şi din toată Dobrogea este încă nulă“ (II)

26 Mar 2024 801

Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, acuzată că ar fi agresat o secretară, care nu ar fi salutat-o! Cazul, judecat la Constanța

26 Mar 2024 818

Licitații Tulcea Aproximativ 10 milioane de lei sunt puși la bătaie pentru reabilitarea și modernizarea școlii I.L. Caragiale (DOCUMENT)

26 Mar 2024 467

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1852

Polițiștii din Sulina, județul Tulcea, în mijlocul elevilor (Galerie FOTO)

26 Mar 2024 325