Connect-R, mesaj pentru preotul Daniel Balaș, din Constanța, după suspendarea acestuia de la slujire. "Părinte, important e că te iubesc oamenii"

La două zile de la mesajul Arhiepiscopiei Tomisului prin care se anunța suspendarea preotului Daniel Balaș de la slujire, "urmare a numeroaselor sesizări primite cu privire la declarațiile publice ale" acestuia, Connect-R a distribuit postarea instituției bisericești, alături de un mesaj de susținere pentru părinte:

 

"Faptele Apostolilor 17:24-31 VDC

Dumnezeu care a făcut lumea și tot ce este în ea este Domnul cerului și al pământului și nu locuiește în temple făcute de mâini. El nu este slujit de mâini omenești, ca și când ar avea trebuinţă de ceva, El, care dă tuturor viaţa, suflarea și toate lucrurile. 


El a făcut ca toţi oamenii, ieșiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a așezat anumite vremuri și a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu și să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi. Căci în El avem viaţa, mișcarea și fiinţa, după cum au zis și unii din poeţii voștri: ‘Suntem din neamul Lui…’ Astfel dar, fiindcă suntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie să credem că Dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu meșteșugirea și iscusinţa omului", a scris Connect-R pe Facebook.


Postarea artistului a primit mii de aprecieri și sute de comentarii și distribuiri.



"Părinte, important e că te iubesc oamenii", a scris artistul, într-un comentariu.



Mesaje de susținere pentru Daniel Balaș



Cei mai mulți dintre cei care au lăsat un comentariu își manifestă regretul pentru decizia Arhiepiscopiei Tomisului.


"Mai marii bisericii ar trebui să știe că prin astfel de atitudini nu reușiți să ștergeți acest preot minunat. Din potrivă, acesta a devenit eroul nostru, misionarul adevărului, omul lui Dumnezeu. Deranjează? Vă susținem părinte."


"Sincer, imi pare rău ca a trebuit să plătiți atât de scump adevărul spus! Domnul să fie cu s-voastră și nu disperați! Sunteți tânăr și veți găsi un loc de muncă favorabil. Mulțumim că ne-ati înseninat frunțile!"


"Vă apreciem mult, vă urmărim, vă ascultăm cu atenție. Sunteti unul din trimișii lui Dumnezeu care deschide calea și a adevărul. Pe unii îi supără acest adevăr, e problema lor. Să rămâneti alături de oameni, dar mai ales de tinerii care au nevoie de modelul dvs. Respect pentru tot ce spuneți și faceți."


"Imperios este nevoie de reformarea bisericii și acest lucru nu se poate face decât din interior, de preoți tineri și curați ca acest minunat Daniel Balaș. Bravo Daniel, te felicit pentru curajul și claritatea ta!"

"Eu chiar l-am urmărit, cinste lui și tot respectul. Nu mulți au avut acest curaj deși cred că sunt destui care vor să vorbescă ca și el dar....adevărul a durut.
Venim noi din urmă cei deschiși la minte și atunci să vedem ce vor mai face.
Părinte, multă sănătate și respect."


"Un preot deosebit care a avut curajul să spună mult adevăr! Cinste lui, a ajuns preot suferind multe neajunsuri și le-a spus cu voce tare, asta e chiar așa de rău pt cei unși cu multe alifii? Este cu mult har de la Dumnezeu și nu o să poată să îl ia nimeni! Felicitări părinte! Mai așteptăm postări!"


"Respect Părinte Daniel, era de așteptat după ce ați spus adevărul, să deranjați pe "Preaînaltii" Bisericii, vă stimez pentru curaj și asumare, vă urmăresc, cu drag!
Bunul Dumnezeu să facă dreptate."


"Așa ar trebuie să fie toți preoții ca d-voastră părinte, vă doresc sănătate și viață binecuvantată cu bucurii duhovnicește."


"Dar pe Domnul Teodosie cine îl sancționează pentru interviul lui despre Putin? Nimeni pentru că el este Lvl 1 în Arhiepiscopia Tomisului! Rușine! Părinte multă răbdare vă doresc tot binele din lume, mai rar așa un Preot, ca Dumneavoastră! De așa preoți avem nevoie. Poate dânșii din Arhiepiscopia Tomisului, au uitat ca sunteți și om!"


"Respect și admirație! BOR-ul a pierdut, nu dvs.! Noi vă vom aștepta aici să ne vorbiți despre orice! Dumnezeu să vă vegheze, părinte!"



Daniel Balaș a anunțat că nu se prezintă la audieri




Ar fi urmat ca Arhiepiscopia Tomisului să-l audieze pe Daniel Balaș "în legătură cu comportamentul și motivațiile acestuia”, însă acesta a anunțat că nu se va prezenta: „Nu mă mai așteptați la audieri, că nu mai vin”, a transmis preotul într-o postare video pe pagina sa.


Daniel Balaș a menționat în reacția sa față de decizia Arhiepiscopiei că s-a lovit de problema fondurilor insuficiente în ceea ce privește salariile preoților, alegând să plece la muncă în străinătate și că s-a întors în România și a slujit „din dragoste” pentru biserică. 


Acesta a mai spus că plătea toate demersurile necesare slujbelor duminică de duminică (...) din banii săi, însă „nu s-a autosesizat nimeni, dar dacă am spus niște adevăruri, imediat, toată instituția a sărit în aer” .



Luni, pe 28 februarie, Daniel Balaș a postat o poză, menționând că se află în Marea Britanie, acolo unde a mai lucrat ca șofer. 

Foto Facebook/ Daniel Balaș

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar ortodox Ce sfânt este pomenit astăzi, 25 aprilie 2024?

25 Apr 2024 561

Arhiepiscopia Tomisului vizavi de refuzul unui preot de a oficia spovedania Cazul a fost înaintat spre analiza Corpului de inspecție bisericească

22 Apr 2024 494

Biserica Ortodoxă Română, în doliu! A murit preotul care s-a ocupat de reconstrucția Bisericii Palatului Cotroceni

21 Apr 2024 1198

Ce sărbătoare este trecută astăzi, în calendarul ortodox din 16 aprilie 2024

16 Apr 2024 1195

Preotul care a fost ucenic al lui Arsenie Boca s-a stins din viață

13 Apr 2024 1181

Ce mare sărbătoare este astăzi în calendarul ortodox, în data de 11 aprilie 2024

11 Apr 2024 3466

Calendar-Ortodox 8 aprilie 2024 - Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

08 Apr 2024 827

Ce sfânt este pomenit astăzi în Calendarul Ortodox de astăzi, 3 aprilie 2024

03 Apr 2024 829

Calendarul ortodox pomenește un mare și important sfânt la data de 28 martie 2024

28 Mar 2024 702

Calendar ortodox Ce prăznuiește biserica în ziua de 22 martie 2024?

22 Mar 2024 765

„M-am consultat doar cu Dumnezeu”! Preotul Valentin Berechet primul candidat independent la Primăria Constanța!

19 Mar 2024 2278

Dascăl înjunghiat în biserică în timpul unei slujbe, la Buzău!

10 Mar 2024 795

Biserica Ortodoxă Română Preoţii, obligaţi să păstreze neutralitatea în campaniile electorale. Cum își vor exprima opţiunile politice?

10 Mar 2024 652

Ţilincă Gheorghe, primarul din Casimcea (Tulcea), achitat! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța. Legături cu Siluan Proiect SRL, firma fondată de preotul Iscru

10 Mar 2024 1192

Calendar ortodox, 26 februarie 2024. Ce mare sfânt este sărbătorit azi

26 Feb 2024 1395