Conpress Holding a pierdut paza parcurilor

cap_2.jpgSocietatea Kokkai Comimpex SRL din Techirghiol, aparţinând lui Apseleam Cidem, se va ocupa, pentru următorii trei ani, de paza bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa, contra sumei de 2,3 milioane de lei fără TVA. Contractul a fost derulat din 2008 până anul acesta de SC Conpress Holding SRL

Menţionăm că pentru licitaţia privind contractul de pază nu a fost publicat în SEAP niciun anunţ referitor la faptul că va avea loc o procedură de atribuire, ci doar în presa locală.

paza_primarie__Kokkai_Security_03.jpgPotrivit anunţului de atribuire nr.97150/14.12.2010, publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, operatorul de servicii de pază a fost selectat în urma procedurii de achiziţie publică la care au mai participat alţi trei ofertanţi, însă se pare că oferta celor de la SC Kokkai Comimpex SRL a fost cea mai avantajoasă.

Chiar dacă suma maximă pe care autorităţile locale o aveau pregătită pentru acest contract era de 2.951.424 de lei, într-un final, contractul a fost predat pentru 2.298.916,44 de lei, fără TVA. Cât despre firma care a câştigat în vremuri de criză un contract de la o autoritate locală, mai ales că aceasta nu este una foarte cunoscută, se ştie că şi-a început activitatea în 1999, amploarea mai mare având-o după 2007, când a încheiat anul pe profit, comparativ cu anii de început ai firmei. Are un singur domeniu de activitate, acela de pază şi securitate, şi un singur asociat, pe Cidem Apseleam, care îndeplineşte funcţia de administrator.

Potrivit site-ului lor, societatea prestează servicii pentru Handbal Club Municipal - Constanţa (în calitate de sponsor), Alcor Holding, Complex ORION, Renato Design, Eta Group, Comcereal S.A.

Contract mai mic faţă de cel pe care l-a avut Conpress

Din 2008 şi până la momentul în care s-a desfăşurat această licitaţie pentru continuarea contractului de pază, de această problemă s-a ocupat SC Conpress Holding SRL, care a prestat servicii timp de doi ani pentru 4.733.568 de lei. Acum, societatea din Techirghiol trebuie să se ocupe de paza obiectivelor aparţinând municipiului, adică parcurile în care municipalitatea a făcut investiţii, timp de trei ani pentru doar 2,3 milioane de lei. Am încercat să luăm legătura şi cu directorul executiv Dogan Asan, unul dintre reprezentanţii societăţii, care ne-a explicat că nu poate să ne ofere prea multe informaţii pentru nu se află la birou. Ne-a declarat că firma pe care o reprezintă a avut preţul cel mai mic şi că ar fi fost singura din zona Constanţei prezentă la licitaţie, celelalte societăţi fiind din ţară. Mai mult, printre bunurile publice şi private ale municipiului pe care firma trebuie să le păzească se află parcurile din municipiu, în care primăria a investit în ultima perioadă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia CNSC în cazul licitației pentru servicii de pază organizată de comuna Topraisar, contestată la Curtea de Apel Constanța

09 Jan 2024 638

Primăria Topraisar, județul Constanța, obligată de CNSC să reevalueze ofertele privind achiziția serviciilor de pază. Iată decizia Consiliului!

06 Jan 2024 2375

Contestaţia firmei Kokkai Comimpex SRL împotriva Primăriei Corbu, soluţionată de CNSC. Iată ce a decis Consiliul!

16 Jan 2018 3085

O firmă din Techirghiol asigură paza instituţiilor din comuna Corbu

07 Dec 2016 2481