Consilier judeţean, plătit să reprezinte CJCPeride "opt case" se bucură la banii unui festival sărac

avere_peride_-_niculae_peride.jpgDin declaraţia de avere pe 2010 a consilierului PSD aflăm că acesta a încasat 1.000 de lei în calitate de membru în juriul unui festival din judeţ. Nicolae Peride ne-a declarat că a făcut parte din juriu în calitate de preşedinte al Comisiei de Cultură din CJC

Consilierul judeţean Niculae Peride rămâne în continuare unul dintre cei mai bogaţi aleşi ai judeţului Constanţa.

În 2010, comparativ cu anul trecut, Peride nu a sărăcit, dar nici nu şi-a sporit averea considerabil. Consilierul judeţean deţine în continuare terenul agricol de la Casimcea - judeţul Tulcea, în suprafaţă de 2,25 ha, dar şi cel intravilan, de 900 mp, din Techirghiol, primul moştenit, iar cel de-al doilea primit cu titlul de donaţie de soţia sa, Daniela Peride. Interesant este faptul că în actul declarativ din 2009, publicat pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa, se precizează faptul că soţia lui Niculae Peride deţinea la Techirghiol două terenuri în suprafaţă de 450 mp fiecare, unul primit cu titlul de donaţie în 2007, iar celălalt cumpărat în 2008. Cu alte cuvinte, alesul judeţean se contrazice singur în declaraţii, având în vedere faptul că în declaraţia de avere din 2010 specifică faptul că terenul de 900 mp din Techirghiol este primit tot cu titlul de donaţie. De precizat că la capitolul bunuri înstrăinate, alesul nu precizează să fi înstrăinat între timp terenul de 450 mp din Techirghiol cumpărat în 2008.

Opt case: şase în Constanţa, două în Bulgaria

La capitolul clădiri, social-democratul Peride enumeră în 2010 tot opt case, ca şi în 2009: patru apartamente în Constanţa, dintre care unul moştenit de la socri, un apartament în Bulgaria şi o vilă, o garsonieră în Constanţa şi încă o casă în Constanţa, moştenită de la mama sa. Consilierul judeţean a mai scăzut la capitolul datorii, mai având de plată doar 10.500 de lei la creditul contractat în 2008, faţă de anul trecut, când datoria la această bancă era de 30.000 de lei, la care se adăuga şi o alta de 14.000 de dolari, pe care Niculae Peride i-a achitat se pare. Consilierul judeţean a încasat un venit anual de 120.269 de lei din activităţi didactice şi de cercetare derulate în cadrul Universităţii "Ovidius", 7.248 lei în calitate de consilier judeţean, iar soţia, 8.842 lei din activităţi didactice desfăşurate timp de jumătate de an la Colegiul Carol şi 14.610 lei din activităţi didactice la aceeaşi universitate ca şi soţul. De precizat că veniturile din salarii ale familiei Peride nu s-au modificat semnificativ faţă de 2009. avere_peride_-_nicolae_peride_02.jpg

Peride: "Ce era să fac? Să nu-i iau?"

Ceea ce surprinde este faptul că, se pare, în 2010, consilierul judeţean s-a specializat în activităţi de jurizare, din care a obţinut venituri totalizând 3.000 de lei, din care 2.000 de lei ca membru juriu plătit de SC Salamandra Group SRL, iar 1.000 de lei ca membru al juriului Festivalului "Dan Moisescu" din Topalu. Cu alte cuvinte, ne surprinde că un om de talia lui Peride şi cu situaţia sa materială, care include opt case, plus terenuri, se uită la 1.000 de lei încasaţi de la organizatorii unui festival sărac precum cel de la Topalu. De precizat că banii pentru organizarea manifestării cultural-artistice au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Constanţa, care a oferit Consiliului Local Topalu 500.000 de lei pentru eveniment. Întrebat în ce calitate a participat la jurizarea festivalului, Peride a răspuns că în cea de preşedinte al Comisiei de Cultură din Consiliul Judeţean. Cu alte cuvinte, acesta a fost plătit să reprezinte CJC, care îl mai răsplăteşte o dată prin indemnizaţia de consilier judeţean pe care i-o plăteşte. "Dacă mi i-au dat, ce era să fac? Să nu-i iau?", ne-a declarat Niculae Peride referitor la remuneraţia încasată la Topalu. Potrivit declaraţiei de interese pe 2010, Peride este asociat în SC Groppo SRL, în SC P&B Turism SRL şi în SC CTTC SRL. În P&B Turism, Peride este partener de afaceri cu liberalul Aurel Butnaru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

MY MUIANOS SA

30 Nov, 2010 15:47

PLUS ALTE TUNURI DE LA STUDENTII RAMASI RESTANTI LA REZISTENTA MATERIALELOR DIN UNIVERSITATEA OVIDIUS CONSTANTA...

Articole asemanatoare

Consilierul personal al primarului Chițac „captiv" în SC Gropper SRL. Procesul continuă la Curtea de Apel Constanța

12 Jan 2022 1740

Un fost ales PSD și consilierul personal al primarului Chițac vor să scape de un SRL. Ce au decis magistrații de la Tribunalul Constanța?

11 Oct 2021 1863

Şi-a demolat casa din Constanţa Averea şi interesele consilierului judeţean Niculae Peride, moştenitor de imobile în Bulgaria (documente)

04 Aug 2015 2940

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Niculae Peride deţine opt clădiri şi are venituri de aproape 200.000 de lei pe an (documente)

04 Jul 2014 3711