Actualitate

Consilierii județeni PNL îl acuză pe Horia Țuțuianu de lipsă de transparență


 Aleșii locali județeni ai PNL atrag atenția că președintele CJC, Horia Țuțuianu mimează transparență în ceea ce privește consultarea publică pe tema bugetului județului Constanța pentru 2020.
 

Actuala conducere a Consiliul Județean Constanța continuă bătaia de joc la adresa cetățenilor, mimând transparența și interesul față de banul public și binele județului.

Obligat de lege, președintele CJC, Horia Țuțuianu, îi invită pe constănțeni, vineri 14 februarie, la o dezbatere publică privind bugetul județului pe anul 2020.

Doar că acesta tot „uită” de 10 zile să pună la dispoziția publicului tocmai proiectul de buget, cel care ar trebui discutat și îmbunătățit cu propunerile cetățenilor și ale consilierilor județeni. În condițiile acestea, nu putem să nu ne întrebăm cum ar vrea domnul Țuțuianu să dezbatem bugetul? Să îl credem pe cuvânt de pesedist că banii vor fi cheltuiți corect, pe proiecte benefice județului? Nici cei trei simpatizanți ai săi din PSD nu l-ar crede...
Consilierii județeni ai PNL îl acuză pe președintele Horia Țuțuianu că ascunde în mod intenționat proiectul de buget pentru ca opinia publică să nu afle la timp de modul dezastruos în care acesta intenționează să cheltuiască banii publici, așa cum a făcut-o, din păcate, în ultimii trei ani.

Invitația de dezbatere publică, inițiată încă de pe 3 februarie pe pagina web a instituției, nu este decât un simulacru de transparență, o farsă pe care Țuțuianu o regizează cu scopul de a păcăli cetățenii județului Constanța și a-și masca propria incompetență.

Aleșii județeni liberali îi cer public președintelui Horia Țuțuianu să prezinte imediat proiectul de buget pe anul 2020 astfel încât toți cei interesați să poată face propuneri, iar consilierii județeni să poată iniția amendamente în cunoștință de cauză și în folosul localităților din județ. Constănțenii au dreptul să știe pe ce vor fi cheltuiți banii lor, indiferent dacă pesediștilor care conduc CJC le convine sau nu.

Dreptul la dezvoltare și condiții civilizate de trai trebuie să fie garantat tuturor localităților și cetățenilor județului și nu doar acolo unde PSD are interese electorale sau de unde își trage domnul Țuțuianu susținerea politică în propriul partid.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mirela Matichescu administratorul public al judeţului Constanţa Demisia ministrului Sănătății atinge un maximum imposibil de depășit

26 Mar 2020 2874

George Vișan, deputat PSD - „Dragi liberali, nu mai expuneți populația Constanței la riscuri fără un dialog deschis cu toți factorii de decizie la nivel local”

24 Mar 2020 1333

PNL Constanța lucrează la un set de măsuri pentru diminuarea efectelor pe care epidemia COVID-19 le va avea asupra economiei locale

19 Mar 2020 1668

Bogdan Huțucă (PNL) - „Nu ne interesează alegerile, acum contează sănătatea publică și găsirea soluțiilor pentru sprijinirea mediului economic”

17 Mar 2020 1175

Dublă anchetă în cazul senatorului PNL Vergil Chițac. Dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor și transportul la spital fără izoletă

17 Mar 2020 2287

Coronavirus Oficial de la Parchetul General despre cazul senatorului PNL de Constanța Vergil Chițac

16 Mar 2020 3224

Precizările lui Vergil Chițac despre liberalii pe care i-ar fi putut infecta cu coronavirus

14 Mar 2020 1133

Trei liberali infectați cu coronavirus. România a intrat în scenariul trei

14 Mar 2020 683

Ludovic Orban va depune jurământul prin videoconferință

14 Mar 2020 1429

Mai mulți lideri politici din Constanța au intrat în autoizolare după ce senatorul Chițac a fost confirmat ca purtător al COVID-19

14 Mar 2020 1642

Liberalul Mihai Lupu, rezultat negativ la Coronavirus

13 Mar 2020 540

Consiliul Județean Constanța a alocat un milion de lei pentru combaterea epidemiei de coronavirus (document)

13 Mar 2020 1239

Au sosit rezultatele testului pentru COVID-19 pentru deputatul Bogdan Huțucă. Ce a declarat liberalul constănțean

13 Mar 2020 2538

Contacții senatorului Chițac din cadrul organizației județene a PNL, testați împotriva Coronavirus

13 Mar 2020 572

Toţi jurnaliştii care au fost în ultimele zile la sediul PNL vor fi testați de coronavirus

13 Mar 2020 866