Consilierii județeni PNL îl acuză pe Horia Țuțuianu de lipsă de transparență


 Aleșii locali județeni ai PNL atrag atenția că președintele CJC, Horia Țuțuianu mimează transparență în ceea ce privește consultarea publică pe tema bugetului județului Constanța pentru 2020.
 

Actuala conducere a Consiliul Județean Constanța continuă bătaia de joc la adresa cetățenilor, mimând transparența și interesul față de banul public și binele județului.

Obligat de lege, președintele CJC, Horia Țuțuianu, îi invită pe constănțeni, vineri 14 februarie, la o dezbatere publică privind bugetul județului pe anul 2020.

Doar că acesta tot „uită” de 10 zile să pună la dispoziția publicului tocmai proiectul de buget, cel care ar trebui discutat și îmbunătățit cu propunerile cetățenilor și ale consilierilor județeni. În condițiile acestea, nu putem să nu ne întrebăm cum ar vrea domnul Țuțuianu să dezbatem bugetul? Să îl credem pe cuvânt de pesedist că banii vor fi cheltuiți corect, pe proiecte benefice județului? Nici cei trei simpatizanți ai săi din PSD nu l-ar crede...
Consilierii județeni ai PNL îl acuză pe președintele Horia Țuțuianu că ascunde în mod intenționat proiectul de buget pentru ca opinia publică să nu afle la timp de modul dezastruos în care acesta intenționează să cheltuiască banii publici, așa cum a făcut-o, din păcate, în ultimii trei ani.

Invitația de dezbatere publică, inițiată încă de pe 3 februarie pe pagina web a instituției, nu este decât un simulacru de transparență, o farsă pe care Țuțuianu o regizează cu scopul de a păcăli cetățenii județului Constanța și a-și masca propria incompetență.

Aleșii județeni liberali îi cer public președintelui Horia Țuțuianu să prezinte imediat proiectul de buget pe anul 2020 astfel încât toți cei interesați să poată face propuneri, iar consilierii județeni să poată iniția amendamente în cunoștință de cauză și în folosul localităților din județ. Constănțenii au dreptul să știe pe ce vor fi cheltuiți banii lor, indiferent dacă pesediștilor care conduc CJC le convine sau nu.

Dreptul la dezvoltare și condiții civilizate de trai trebuie să fie garantat tuturor localităților și cetățenilor județului și nu doar acolo unde PSD are interese electorale sau de unde își trage domnul Țuțuianu susținerea politică în propriul partid.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 263

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 432

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 384

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 469

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 419

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 392

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 699

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 794

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 634

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 603

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1801

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1166

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 519

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 363

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 686