Consilierii locali au votat pentru revocarea lui Florin Cocargeanu din funcția de viceprimar al municipiului Constanța

Florin CocargeanuConsilierii locali au votat astăzi în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța pentru revocarea din funcția de viceprimar al lui Florin Cocargeanu, membru USR Constanța. 

Au fost înregistrate 19   voturi PENTRU și  7 voturi ÎMPOTRIVĂ. Mihai Ochiuleț de la USR nu a votat la acest proiect. 

Costin Răsăuțeanu, consilier PSD a cerut să ia cuvântul înainte de votarea proiectului. Acesta susține că cetățenii au dat votul PNL și USR să facă treabă, nu să se certe. Răsăuțeanu îl înfierează pe Florin Cocargeanu, pe ultima sută de metri a mandatului de viceprimar. Răsăuțeanu mai spune că alianța de dreapta e un eșec total.

Însă viceprimarul Florin Cocargeanu spune că proiectele PSD în interesul cetățenilor au fost susținute și de către USR.

„Haideți să ne aducem aminte cine a votat împreună cu PNL, Regulamentul Peninsulei. Am cerut suspendarea și refacerea Regulamentului și cum ați votat. V-ati bătut joc, după ce în Piața Ovidiu v-ați bătut în piept că luptați pentru oameni", a spus Cocargeanu.

"Pe Ordinea de Zi a ședinței a fost introdus proiectul de hotărâre prin care primarul le cere consilierilor PNL și PSD revocarea mea din funcție. Este o decizie ce vine la aproape trei luni după ce, în mod abuziv, mi-a retras atribuțiile.

În mod halucinant, motivarea lui Vergil Chițac este identică cu cea din luna martie: faptul că nu am votat, așa cum și-a dorit el, pentru îndatorarea orașului cu 250 de milioane de lei și pentru „atitudinea pe care am manifestat-o față de inițiativele sale“.

Deci revocarea este solicitată în baza activității mele în calitate de consilier local - funcție pe care o dețin în urma voturilor acordate de constănțeni - și a faptului că nu am fost de acord cu proiectele aberante sau care au deservit interese ale unor șefi din PSD (cum ar fi vânzarea a 850 de mp de plajă din Mamaia). 

Niciun reproș și nicio legătură cu activitatea sau respectarea atribuțiilor de viceprimar.
Este, înainte de toate, o confirmare a trădarii voturilor constănțenilor care și-au dorit un oraș scăpat de PSD și de toate încrengăturile corupte ce au prins rădăcini vreme de mai bine de 20 de ani. Vergil Chițac demonstrează, din nou, nu doar că are apucături dictatoriale și că nu cunoaște cum funcționează o administrație publică, ci și faptul că NEAGĂ voturile a zeci ce mii de constănțeni care în 2020 au pus ștampila pe USR.

Acest om crede că mă pedepsește pe mine sau USR-ul când, de fapt, prin incompetența și aroganța sa, el pedepsește în fiecare zi Constanța și pe toți constănțenii care, în număr tot mai mare, îi cer demisia." - a declarat Florin Cocargeanu. 


După votul consilierilor, Florin Cocargeanu spune că va ataca în contencios-administrativ revocarea deoarece nu este motivată temeinic. 

Amintim că pe ordinea suplimentară a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanța s-a aflat astăzi și proiectul de revocare din funcția de viceprimar al lui Florin Cocargeanu, membru USR Constanța.


În Referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, semnat de primarul Vergil Chițac, se menționează că „se propune eliberarea din funcția de viceprimar a lui Florin Cocargeanu deoarece a votat împotrivă sau s-a abținut, în Consiliul Local, în cazul unor proiecte de hotărâri, cum ar fi aprobarea contractării unui împrumut de peste 253 de milioane de lei, pentru derularea unui proiecte cu fonduri europene. În plus, prin activitatea pe care a desfășurat-o și atitudinea pe care a manifestat-o față de inițiativele primarului Constanței, Florin Cocargeanu, în calitate de reprezentant al Municipiului Constanța, ar fi încălcat prevederile art. 222 „Buna-credință și fidelitate“ din OUG nr. 57/2019". 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie de ultimă oră a fostului viceprimar al Constanței, Florin Cocargeanu!

31 May 2023 1439

Polițiștii locali din Constanța vor avea normă de hrană (DOCUMENT)

27 May 2023 948

LIVE VIDEO Reacția USR Constanța, după revocarea din funcție a viceprimarului Florin Cocargeanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 May 2023 1021

LIVE VIDEO+TEXT Ședință ordinară a Consiliului Local Constanța. Se votează eliberarea din funcție a viceprimarului Florin Cocargeanu (DOCUMENTE+VIDEO)

26 May 2023 1237

UPDATE 3. A încălcat principiile de „Buna-credință și fidelitate“ Primarul Chițac propune eliberarea din funcție a viceprimarului USR, Florin Cocargeanu

25 May 2023 1282

Alegeri pentru preşedinţia USR Constanța. Deputatul Stelian Ion își depune candidatura

20 May 2023 1414

USR Constanța are un nou lider de grup în Consiliul Local Municipal!

17 May 2023 1122

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3393

Ce indemnizații încasează, după majorare, primarul și viceprimarii municipiului Constanța? (DOCUMENTE)

04 May 2023 2128

Constanța USR organizează dezbaterea publică „Vocea Asociaţiilor de Proprietari” (VIDEO)

06 Apr 2023 1176

Viceprimarul Ionuț Rusu a primit noi atribuții!(DOCUMENT)

04 Apr 2023 1454

UPDATE - Tăierile au fost sistate de Garda de Mediu. Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu „Pe Bulevardul Ferdinand au fost tăiați astăzi 11 copaci sănătoși"

21 Mar 2023 2725

Iulian Călin a fost exclus din USR Constanța LIVE. USR Constanța, despre protocolul politic cu PNL de pe plan local!

14 Mar 2023 1522

Primarul Vergil Chițac(PNL) a anunțat că îi retrage atribuțiile viceprimarului USR, Florin Cocargeanu. Care a fost reacția acestuia? (VIDEO)

10 Mar 2023 2812

Incendiu la Școala nr.30 „Gheorghe Țițeica” Viceprimarul Florin Cocargeanu face precizări importante despre activitatea în școală (VIDEO)

10 Mar 2023 1311