Actualitate

Consilierul județean George Muhscină condamnă politica Primăriei Constanța de a lua bani de la educație pentru a subvenționa prețul la încălzire

Președintele organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, condamnă politica falimentară a Primăriei Constanța de a lua bani de la educație și dezvoltare pentru a subvenționa prețul la încălzire.

„Constănțenii sunt puși din nou într-o situație imposibilă de către Guvernul PSD și de primarul PSD Decebal Făgădău. În realitate, toți constănțenii, chiar și cei cu centrale de apartament sunt condamnați să plătească una dintre cele mai mari gigacalorii din țară (425,61 lei/Gcal). Nu trebuie să ne lăsăm impresionați de gesturile filantrope ale administrației Făgădău. Banii pentru subvenție sunt luați de la educație și dezvoltare, nu vin din buzunarul primarului și nici măcar de la Guvern!”, explică George Muhscină.

De asemenea, acesta consideră că „Decebal Făgădău a fost din nou lăsat în offside de propriul guvern PSD. Subvenția la încălzire este plătită din bugetul local. De unde vin banii? Simplu. De la educație și investiții. Este nevoie de 8 milioane de lei pentru acoperirea subvenției pe luna noiembrie. Soluția <> a primăriei a fost să ia 2,7 milioane de la învățământ, 2,6 milioane de la capitolul dezvoltare, 2,5 milioane de la acțiuni externe și să reducă cu 200 de mii de lei cheltuielile pentru protecția mediului pentru a face rost de bani. Este o cârpeală în stilul cu care administrația PSD ne-a obișnuit de 15 ani încoace”.
Grupul consilierilor municipali liberali a votat, în ședința CLM, pentru subvenționarea prețului gigacaloriei știind perfect că în caz contrar, foarte multe familii din Constanța nu și-ar fi permis să-și plătească întreținerea.

„Responsabilitatea stă în spatele fiecărei decizii pe care o ia PNL Constanța. Subvenția este indispensabilă la acest moment. Este proverbialul <> pe care consilierii liberali au fost nevoiți să-l accepte. Cu toate acestea trebuie să se rețină câteva mesaje:
1.       Guvernul PSD nu a ridicat nici un deget să ajute Constanța. Subvenția o plătesc toți constănțenii, indiferent că sunt sau nu debranșați de la RADET.
2.       Bugetul municipiului este găurit la capitolul învățământ și dezvoltare, pentru a acoperi această cheltuială. 
3.       Administrația PSD nu are nici competență și nici interes să rezolve fondul problemei. Facturile constănțenilor la întreținere cresc exponențial și în momentul în care subvenționarea nu va mai avea acoperire legală, lunile de iarnă vor distruge bugetele familiilor încă branșate la sistemul centralizat de încălzire din Constanța”, concluzionează președintele Organizației municipale Constanța a Partidului Național Constanța, consilierul județean George Muhscină.

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunţ important de la Primăria Constanţa cu privire la acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece

16 Oct 2018 2816

Bomba anului 2018. Se taie subvenția la căldură

01 Jan 2018 4369

Constanţa primeşte 15 milioane de lei în vederea furnizării energiei termice în sezonul rece 2017-2018

07 Dec 2017 1199

Municipalitatea a achitat către RADET subvenţia până la sfârşitul anului UJAP nu a fost consultată de RADET cu privire la furnizarea agentului termic

14 Oct 2016 1822

Liberalii acuză. Creşterea, pasată de Făgădău după alegeri? Constanţa are o gigacalorie mai scumpă! Cine resimte majorarea preţului? (galerie foto)

30 Jul 2016 2748

Curtea de Conturi „dinamitează“ Primăria Constanţa Mii de constănţeni ar putea fi nevoiți să returneze banii pe subvenţiile la căldură (document)

03 Feb 2016 6734

Subvenţia la căldură - încă o păcăleală

23 Mar 2013 2026

Pensionarii - cu subvenţie la căldură, cei care muncesc - fără Sfaturile constănţenilor pentru primarul lor Radu Mazăre

29 Oct 2012 2496