Consilierul local, Mihai Ochiuleț despre solicitarea de înlocuire din funcție a Viorelei Călin. „Răspunsul oficial, transmis recent și semnat de primarul Vergil Chițac, este halucinant“

Mihai Ochiuleț. Foto: ZIUA de ConstanțaConsilierul local, Mihai Ochiuleț a postat pe Facebook un mesaj prin care transmite ce i-a transmis primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac atunci când a solicitat înlocuirea din funcție a secretarului general al Primăriei Constanța, Viorela Mirabela Călin. 

„În luna mai, împreună cu colegii mei solicitam public primarului Vergil Chițac eliberarea din funcție a secretarului general al Primăriei Constanța, Viorela Mirabela Călin, precum și organizarea unui nou concurs pentru postul respectiv - ce reprezintă una dintre cele mai importante funcții din structura aparatului administrativ.

Viorela Mirabela Călin a picat examenul susținut pentru postul de secretar general, funcție în care fusese delegată prin dispoziția primarului Vergil Chițac încă din iunie 2021. Concursul, susținut chiar în a treia zi de Crăciun, a fost picat cu brio de doamna Călin. Cu toate acestea, Viorela Mirabela Călin e ținută, cu mare grijă, pe funcție de către domnul primar Chițac.

Răspunsul oficial, transmis recent și semnat de primarul Vergil Chițac, este halucinant. Pe lângă faptul că nu combate în niciun fel argumentele expuse în solicitarea făcută de noi, primarul ne spune că „nu aveți atribuții și competențe de a solicita încetarea numirii din funcție a doamnei Secretar General“. 

Îi transmitem domnului Chițac că într-o democrație nu este nevoie de „competențe“ sau „atribuții“ speciale pentru a solicita unui primar să demită o persoană despre care s-a dovedit cu acte că este incompatibilă cu funcția în care a fost numită. 
‼️ Această solicitare putea veni din partea oricărui cetățean al acestui oraș. 

‼️ Vergil Chițac ne arată, din nou, că se află pe o traiectorie paralelă cu administrația publică și, mai ales, cu principiile democratice“ - se arată în mesajul postat pe facebook de consilierul local, Mihai Ochiuleț.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierul local USR, Mihai Ochiuleț „Am obținut aprobarea CA al CSM Constanța pentru demararea studiilor aferente edificării a trei săli de sport și a unui bazin didactic de înot“

20 Jan 2024 591

Declarații de Avere Constanța Consilierul local USR, Mihai Ochiuleț, a obținut venituri din pariuri sportive și jocuri de noroc (DOCUMENTE)

07 Jul 2023 1670

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 2818

Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

04 Feb 2023 2277

Constănțeanul supărat. „Achiziţia administrației Chițac de material dendro-floricol în valoare de 20.000.000 euro, miroase de la o poştă a tun, a jaf"

20 Sep 2022 4395

Consilierul local Mihai Ochiuleț (USR), despre lupta surdă dusă cu Felicia Ovanesian pentru proiectul de înființare a unui parc în Constanța

02 Jul 2022 2111

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, consilier USR „Secretarul municipiului, Mirabela Călin, obediență 100%, fără margini, total neproductivă”(VIDEO)

13 May 2022 1823

ZIUA LIVE. Mihai Ochiuleț, despre solicitarea de demisie a Mirabelei Călin (VIDEO)

12 May 2022 1741

ZIUA LIVE De ce trebuie eliberată din funcţie, secretarul municipiului Constanța, Mirabela Călin?

11 May 2022 2433

Mihai Ochiuleț, USR Constanța - „Artiștii plastici ai Constanței trebuie ajutați, nu izgoniți!”

27 Apr 2022 1167

USR Constanța solicită primarului Chițac să dea publicității lista imobilelor care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu. Raport ISU Dobrogea - sute de blocuri, construite în ultimii ani, în pericol (DOCUMENT)

14 Feb 2022 2037

Un consilier USR îi cere city-manager-ului municipiului Constanța să părăsească Primăria. „Ovanesian s-a descalificat complet atunci când a afirmat că nu pricepe problemele vitale ale orașului”

18 Oct 2021 3311

CNI a inclus proiectul în lista sinteză Bazin de înot, în curtea Școlii Gimnaziale nr. 8 din Constanța

18 Jun 2021 3003

ZIUA LIVE. Primăria înlocuiește licitațiile pentru parcările rezidențiale cu o aplicație. Municipiul Constanța, cel mai mare buget de investiții din ultimii ani!

07 Apr 2021 7522

ZIUA LIVE Viceprimarul Ionuț Rusu și consilierul Mihai Ochiuleț, despre regulamentele care vor fi aprobate

06 Apr 2021 2490