Consiliul Concurenţei analizează sectorul drepturilor de autor din România

Consiliul Concurenței
 Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă sectorială cu privire la exercitarea, administrarea și utilizarea drepturilor de autor și a drepturilor conexe acestora.

Astfel, autoritatea de concurență va analiza modul în care România a aderat la dispozițiile europene privind drepturile de autor și felul în care legislația a fost armonizată. Totodată, se va analiza atât modalitatea de reprezentare și gestionare a drepturilor de autor și a drepturilor conexe în contextul digital, cât și derularea relației comerciale între organismele de gestiune colectivă, care administrează drepturile încredințate, și utilizatorii operelor protejate., transmit reprezentanții Consiliului Concurenței. 

Necesitatea protejării drepturilor de autor și a drepturilor conexe a fost accentuată de utilizarea din ce în ce mai frecventă a internetului, utilizare care a dus la o multitudine de posibilități în ceea ce privește transmiterea operelor protejate de drepturi de autor și drepturi conexe.

Potrivit sursei citate, pe parcursul desfășurării analizei, autoritatea de concurență poate solicita informații și documente tuturor actorilor implicați, companii, asociații sau autorități, care, de altfel, pot trimite orice informație relevantă sau pot contacta autoritatea.

În acest context, Consiliul Concurenței va colabora atât cu asociațiile, companiile, titularii de drepturi, organismele și instituțiile publice, care pot trimite orice informație relevantă sau pot contacta autoritatea prin datele de contact aferente. Autoritatea respectă confidențialitatea datelor și a informațiilor aduse la cunoștință prin eventualele documente transmise ori prin interviurile cu persoanele interesate.

În urma anchetei sectoriale, Consiliul Concurenței poate propune recomandări și măsuri în vederea remedierii, atenuării şi prevenirii oricăror efecte negative asupra concurenței, implicit asupra consumatorilor, iar în cazul în care descoperă încălcări ale legii concurenței, inițiază procedurile necesare pentru a le sancționa., a mai transmis Consiliul Concurenței. 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Averea și interesele lui George Șișcu, deputat de Tulcea (DOCUMENT)

22 Sep 2023 633

Știri Constanța azi Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la Enel România SA. Printre operatorii de distribuție electrice se află și E-Distribuție Dobrogea

20 Sep 2023 601

Consiliul Concurenței a finalizat inspecțiile inopinate în sectorul bancar!

11 Sep 2023 417

Consiliul Concurenței Gratuitatea racordării clienţilor casnici la reţelele de distribuţie a energiei electrice a generat beneficii

05 Sep 2023 422

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care compania Mini-Farm S.R.L. intenționează să preia nouă farmacii

29 Aug 2023 930

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea UNTOLD Universe de către Ioan-Bogdan Buta și Mozaik Investment

21 Aug 2023 491

Prețurile alimentelor de bază aproape că s-au redus la 50%! Detalii despre fiecare produs

16 Aug 2023 760

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Japan Industrial Partners, Inc. a preluat Toshiba Corporation

10 Aug 2023 397

Consiliul Concurenței anunță Prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut

07 Aug 2023 459

Consiliul Concurenței Trei firme care emit tichete de masă, investigate pentru fraudă

06 Jul 2023 739

UPDATE Trei societăți, sancționate de Consiliul Concurenței pentru participarea cu oferte trucate la licitația organizată de MAI

03 Jul 2023 749

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Centrul Medical Unirea a preluat Clinicile Dr. Leahu.

27 Jun 2023 670

Consiliul Concurenței. Cu cât s-a ieftinit laptele românesc în luna iunie

26 Jun 2023 572

Afaceri Constanța Firma Industria Mundum, parte a Grupului GSP, preia Argenta SRL. Ce spune Consiliul Concurenței

25 Jun 2023 1518

Portul Constanța Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Decirom de către TTS SA

20 Jun 2023 1144