Consiliul Concurenţei Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” a înregistrat aproximativ 180.000 de căutări, în primele zile de la lansare

Pe platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” s-au înregistrat aproximativ 180.000 de căutări ale sortimentelor de carburanți în primele zile de la lansare. Astfel, în primele două săptămâni, cele mai căutate sortimente au fost benzina standard (59.930) și motorina standard (54.932), ambele reprezentând 64% din căutări, iar restul sortimentelor - motorina premium (22.818), benzina premium (20.656), GPL (13.290) și încărcarea electrică (8.206) - însumând 36% din căutările totale.

Cele 180.000 de căutări au fost generate în urma a peste 62.000 de accesări, un utilizator unic fiind interesat de mai multe sortimente. Cele mai multe accesări provin de pe website (peste 29.600), iar din rândul aplicațiilor mobile majoritatea accesărilor provin de pe dispozitivele cu sistem de operare Android (în jur de 27.000) și iOS (aproximativ 5.700).

Cele mai multe căutări în aplicație provin din România, majoritatea din București și Timișoara, dar s-au înregistrat căutări care provin și din alte țări, cum ar fi Germania sau Marea Britanie.

Statisticile arată că cele mai multe descărcări ale aplicației s-au realizat din Google Play (în jur de 20.000), prin comparație cu App Store (peste 1.800).

În ceea ce privește datele demografice, acestea arată că persoanele din categoria de vârstă 25-34 ani s-au arătat cele mai interesate de aplicație, urmate de persoanele din categoria de vârstă 35-44 ani.

Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” este valabilă atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (iOS și Android), ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.

Inițial, „Monitorul prețurilor” a fost lansat drept proiect pilot și a fost dedicat componentei de retail alimentar. Acesta afișa prețurile produselor alimentelor de bază comercializate de marii retaileri din industria alimentară, iar platforma putea fi accesată doar din București și județul Ilfov.

Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” afișează, momentan, prețurile carburanților (benzină, motorină și GPL) practicate de cele mai mari rețele de benzinării, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar și Gazprom, la nivelul întregii țări. În urma lansării, unii distribuitori independenți de carburanți și-au exprimat interesul pentru a adera la platformă, iar în prezent se derulează discuții pentru introducerea acestora în baza de date și afișarea prețurilor carburanților pe platformă.

Autoritatea de concurență recomandă utilizatorilor actualizarea aplicației mobile prin intermediul Google Play sau App Store deoarece aceasta conține îmbunătățiri ale performanței și repară diferite probleme tehnice.

Consiliul Concurenței a lansat, la începutul lunii iulie, platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților”. Aceasta poate fi accesată pe www.monitorulpreturilor.info sau din aplicația mobilă disponibilă gratuit în App Store sau Google Play. Platforma este una dintre cele două componente ale „Monitorului prețurilor”, proiect inițiat de autoritatea de concurență în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în 2016.


"Reamintim că autoritatea de concurență încurajează utilizatorii să-i transmită recomandări pentru îmbunătățirea aplicației, precum și eventualele sesizări sau reclamații la adresa monitorul_preturilor@consiliulconcurentei.ro", transmite Consiliul Concurenţei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi membri în plenul consiliului concurenței

23 Apr 2024 221

Parlamentul României Şedinţa comună - suspendată din lipsa cvorumului, înainte de votul asupra membrilor Consiliului Concurenţei (VIDEO)

22 Apr 2024 389

Consiliul Concurenţei analizează preluarea grupului OTP din România de către Banca Transilvania

02 Apr 2024 458

Consiliul Concurenței Preluarea magazinelor Profi de către Mega Image, în analiză

26 Mar 2024 834

Consiliul concurenței analizează preluarea CEZ Vânzare SA de către Premier Energy PLC, Cipru

12 Feb 2024 574

Consiliul Concurenţei a amendat E-mag, Altex și Flanco! Au făcut o înțelegere anticoncurențială pe piața televizoarelor și a telefoanelor mobile

08 Feb 2024 1065

Studiu Consiliul Concurenței Modernizarea infrastructurii maritime, vitală pentru cele mai importante porturi româneşti din reţeaua TEN-T- Constanţa şi Galaţi

15 Jan 2024 742

Consiliul concurenței analizează preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank

05 Jan 2024 614

Tranzacția prin care Keesing Media Group B.V. intenționează să preia Infopress Group S.A. și, indirect, IPG Technic SRL, autorizată de Consiliul Concurenței

18 Dec 2023 914

Consiliul Concurenței analizează barierele în calea digitalizării întreprinderilor mici și mijlocii

27 Nov 2023 566

Consiliul Concurenței a finalizat studiul privind procesul de autorizare a noilor capacități de producere a energiei din surse regenerabile

16 Nov 2023 667

Consiliul Concurenței, poziție oficială despre plafonarea plăților cash. „Cei care încalcă legea plătesc cash de obicei“

06 Nov 2023 1080

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care grupul Carrefour va prelua hipermarketurile Cora

31 Oct 2023 1567

Averea și interesele lui George Șișcu, deputat de Tulcea (DOCUMENT)

22 Sep 2023 1469

Știri Constanța azi Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la Enel România SA. Printre operatorii de distribuție electrice se află și E-Distribuție Dobrogea

20 Sep 2023 1154