Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica a aprobat convocarea Adunării Generale Ordinare și Extraordinare a Acționarilor

NuclearelectricaSocietatea Națională Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informează acționarii că, în data de 30.06.2022, Consiliul de Administrație al SNN a aprobat convocarea Adunării Generale Ordinare și Extraordinare a Acționarilor pentru data de 10.08.2022, începând cu ora 10:00 pentru AGOA și ora 11:00 pentru AGEA, la Hotel Capital Plaza, Sala Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 54, sector 1, București.

În cazul neintrunirii cvorumului pentru ședință AGOA/AGEA din data 10.08.2022, a doua convocare a Ședinței AGOA/AGEA vă avea loc în data de 11.08.2022 la Hotel Capital Plaza, Sala Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 54, sector 1, București.

Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor este următoarea:

1.      Alegerea Secretarului Adunării Generale Ordinare a Acționarilor.

2.      Aprobarea continuării Proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă, respectiv adoptarea Deciziei Preliminare de Investiție și trecerea în Etapa II – Lucrări Preliminare, condiționat de aprobarea și încheierea Acordului de Sprijin intre Statul roman și SNN în legătură cu Proiectul Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă.

3.      Aprobarea inițierii demersurilor în vederea atribuirii și încheierii contractelor necesare pentru finalizarea Proiectului, în condițiile limitelor de competenta prevăzute de actele constitutive ale SNN și EN, și cu încadrarea în limita sumei de 185 milioane Euro.

4.      Aprobarea cererilor de reînnoire a mandatelor a cinci membri ai Consiliului de Administrație al S.N. Nuclearelectrica S.A., începând cu data de 29.09.2022, pentru un mandat de 4 ani, în conformitate cu prevederile art. 28, alin. (7) și art. 29, alin. (14) din OUG nr. 109/2011 (vot secret):

4.1 lui. Minodor Teodor Chirică – administrator neexecutiv;

4.2dlui. Cosmin Ghita – administrator executiv;

4.3 dnei. Elena Popescu – administrator neexecutiv;


4.4 lui. Dumitru Remus Vulpescu – administrator neexecutiv;

4.5 lui. Mihai Daniel Anitei – administrator neexecutiv

5.      Desemnarea a cinci membri ai Consiliului de Administrație al S.N. Nuclearelectrica S.A., începând cu data de 29.09.2022, pentru un mandat de 4 ani, în conformitate cu prevederile art. 29, alin. (1) din OUG nr. 109/2011 (vot secret):

5.1 Minodor Teodor Chirică – administrator neexecutiv;

5.2 Cosmin Ghita – administrator executiv;

5.3.dna. Elena Popescu – administrator neexecutiv;

5.4 Dumitru Remus Vulpescu – administrator neexecutiv;

5.5  Mihai Daniel Anitei – administrator neexecutiv.

6.  Aprobarea indemnizației fixe brute lunare a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administrație, în valoare reprezentata de doua ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasa conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul National de Statistica anterior numirii și aprobarea componentei variabile a administratorilor neexecutivi în valoare de 12 indemnizații fixe lunare conform Notei prezentate acționarilor

7.  Aprobarea indemnizației fixe brute lunare a membrului executiv al Consiliului de Administrație, în valoare reprezentata de șase ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasa conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul National de Statistica anterior numirii și aprobarea componentei variabile a administratorului executiv conform Notei prezentate acționarilor.

8.   Aprobarea formei contractului de mandat care urmează să fie semnat de societate cu noii  administratori desemnați.

9.   Mandatarea reprezentantului Ministerului Energiei în cadrul adunării generale a acționarilor de a semna în numele și pe seama societății  contractele de mandat ale administratorilor care urmează să intre în vigoare la data de 29.09.2022.

10. Alegerea unui membru provizoriu al Consiliului de Administrație, începând cu data de 10.08.2022, pentru un mandat de 4 luni, în conformitate cu prevederile art. 641, alin. (3) și  alin. (5) din OUG nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare sau până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor selectați în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 daca selecția se finalizează înainte de termenul menționat; (vot secret  )

11. Aprobarea formei contractului de mandat care urmează să fie semnat de Societate cu noul membru provizoriu al Consiliului de Administrație, precum și mandatarea reprezentantului Ministerul Energiei în cadrul Adunării Generale a Acționarilor de a semna în numele și pe seama Societății contractul de mandat cu administratoriu provizoriu;

12. Aprobarea indemnizației fixe bruta lunara pentru membrul provizoriu al Consiliului de Administrație la nivelul de 15.057 lei, egala cu cea a celui mai recent administrator în funcție selectat potrivit OUG nr. 109/2011, precum și a unei componente variabile determinata în mod identic cu cea a administratorilor în funcție, la nivelul componentei pe termen scurt, acordata proporțional cu perioada mandatului provizoriu.

13. Prelungirea duratei mandatului lui George Sergiu Niculescu care încetează la data de 28.08.2022, cu o perioada de 2 luni, începând cu data de 29.08.2022, în conformitate cu prevederile art. 641 alin. (3) și alin. (5) din OUG nr. 109/2011 cu modificările și completările ulterioare sau până la data acceptării mandatului de către un administrator numit în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare, daca selecția se finalizează înainte de termenul menționat. (vot secret).

14. Aprobarea menținerii indemnizației fixe brute lunare pentru membrul provizoriu al Consiliului de Administrație și a componentei variabile, astfel cum au fost aprobate prin Hotărârea AGOA nr. 5/28.04.2022.

15. Aprobarea formei actului adițional la contractul de mandat care urmează să fie semnat de societate cu membrul provizoriu al Consiliului de Administrație al cărui mandat a fost prelungit. 

16. Mandatarea reprezentantului Ministerului Energiei în cadrul adunării generale a acționarilor de a semna în numele și pe seama societății actul adițional la contractul de mandat al administratorului provizoriu al cărui mandat a fost prelungit.

17. Aprobarea declanșării procedurii de selecție membrii Consiliul de Administrație al Societății Naționale Nuclearelectrica SĂ (posturile vacante), conform prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare.

18. Aprobarea mandatarii Consiliului de Administrație al SNN pentru derularea procedurii de selecție membrii ai Consiliului de Administrație al SN Nuclearelectrica SĂ (posturile vacante).

19. Aprobarea Raportului Trimestrial al Consiliului de Administrație aferent trimestrului I 2022.

20. Informare privind modul de aducere la îndeplinire a solicitărilor formulate de către acționarului majoritar Ministerul Energiei,  în ședință Adunării Generale a Acționarilor din data de 28 aprilie 2022 în ceea ce privește aspectele evidențiate de auditorul independent în raportul asupra situațiilor financiare individuale și consolidate aferente anului 2021 .

21. Revocarea lui Șerban Constantin Valeca din funcția de membru al Consiliului de Administrație că urmare a încetării de drept a acestei funcții prin deces (vot secret).

22. Aprobarea datei de 30.08.2022 că data de înregistrare în conformitate cu prevederile art. 87 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, respectiv data la care are loc identificarea acționarilor care urmează a beneficia de dividende sau de alte drepturi și asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor AGOA.

23. Aprobarea datei de 29.08.2022 că data „ex date”, respectiv data anterioara datei de înregistrare la care instrumentele financiare obiect al hotărârilor organelor societare se tranzacționează fară drepturile care deriva din hotărâre, în conformitate cu prevederile art. 2, alin. (2), lit. l) din Regulamentului nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață.

24.  Împuternicirea Președintelui Consiliului de Administrație pentru a semna în numele acționarilor hotărârile AGOA și orice alte documente în legătură cu acestea și pentru a îndeplini orice act sau formalitate cerute de lege pentru înregistrarea și aducerea la îndeplinire a hotărârilor AGOA, inclusiv formalitățile de publicare și înregistrare a acestora la Registrul Comerțului sau orice alta instituție publica. Președintele Consiliului de Administrație poate delega toate sau o parte din puterile conferite mai sus oricărei persoane competente pentru a îndeplini acest mandat.

Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor este următoarea:

1.   Alegerea Secretarului Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor.

2.   Aprobarea finanțării de către SNN, a EnergoNuclear S.A., prin majorarea capitalul social al EN în numerar de către SNN și/sau prin acordarea de împrumuturi asociat de SNN, cu o valoare totala de 185 milioane Euro, calibrat la cerințele de dezvoltare a Proiectului și necesara pentru implementarea Etapei ÎI a Proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă condiționat de aprobarea și încheierea Acordului de Sprijin intre Statul roman și SNN în legătură cu Proiectul Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă.

3.   Aprobarea înființării unui punct de lucru al Societății în Comuna Doicești, Str. Colonie nr.12, Casa de Cultura, parter, camera 1, județul Dâmbovița.

4.   Aprobarea datei de 30.08.2022 că data de înregistrare în conformitate cu prevederile art. 87 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, respectiv data la care are loc identificarea acționarilor care urmează a beneficia de dividende sau de alte drepturi și asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor AGEA.

5.   Aprobarea datei de 29.08.2022 că data „ex date”, respectiv data anterioara datei de înregistrare la care instrumentele financiare obiect al hotărârilor organelor societare se tranzacționează fară drepturile care deriva din hotărâre, în conformitate cu prevederile art. 2, alin. (2), lit. l) din Regulamentului nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață.

6.   Împuternicirea Președintelui Consiliului de Administrație pentru a semna în numele acționarilor hotărârile AGEA și orice alte documente în legătură cu acestea și pentru a îndeplini orice act sau formalitate cerute de lege pentru înregistrarea și aducerea la îndeplinire a hotărârilor AGEA, inclusiv formalitățile de publicare și înregistrare a acestora la Registrul Comerțului sau orice alta instituție publica. Președintele Consiliului de Administrație poate delega toate sau o parte din puterile conferite mai sus oricărei persoane competente pentru a îndeplini acest mandat.

În situația neîndeplinirii condițiilor legale pentru tinerea AGOA/AGEA la data primei convocări, se convoacă o noua AGOA/AGEA, după caz, pentru data de 11.08.2022, ora 10.00 pentru AGOA, respectiv ora 11:00 pentru AGEA având aceeași ordine de zi. În eventualitatea unei noi convocări, data de referință stabilita pentru identificarea acționarilor îndreptățiți să participe și să voteze în cadrul AGOA/AGEA este aceeași. A doua convocare a Ședinței AGOA/AGEA vă avea loc la Hotel Capital Plaza, Sala Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 54, sector 1, București.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 310

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Banat Estival 2002, convocată în ședință

26 Mar 2024 522

Convocator pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății Societății pentru data de 23 Aprilie 2024

22 Mar 2024 486

Convocator Administratorul unic al societății MODEL CONSTANTA S.A

15 Mar 2024 453

Convocator Adunarea generală a acționarilor ARGUS S.A.

15 Mar 2024 484

Convocator Adunare generală O.U.A.I.“Vulturu Centru” - Jud. Constanța

14 Mar 2024 411

Convocator Adunare generală O.U.A.I. “Vulturu Vest” - Jud. Constanța

14 Mar 2024 393

SC Campio ICM SA convoacă adunarea generală extraordinară a acționarilor

06 Mar 2024 377

Convocator Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Societății Muntenia Estival 2002 SA

30 Jan 2024 529

Convocator Consiliul de Administrație al Societății COMVEX S.A.

20 Dec 2023 685

Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință extraordinară cu caracter de îndată pe 20.12.2023. Iată ordinea de zi!

19 Dec 2023 978

Adunarea Generală Extraordinară A Acționarilor Societății Muntenia Estival 2002 Sa

21 Nov 2023 655

Convocator Adunarea generală extra ordinară a acționarilor societății Muntenia estival 2002 SA

16 Nov 2023 686

Convocator Adunarea generală extraordinară a acționarilor societății Muntenia estival 2002 SA

16 Nov 2023 601

Convocator Adunarea generală ordinară a acționarilor societății Muntenia estival 2002 SA

16 Nov 2023 597