Constandache, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor - Filiala Constanţa, despre gândacii din SCJU „Dănuţ Căpăţînă, managerul spitalului, şi şefii de secţii trebuie traşi la răspundere” (video)

Imaginile filmate de rudele unor pacienţi internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, care redau zeci de gândaci ce mişună pe pereţi, pe noptiere, pe mâncare şi chiar pe bolnavi, au făcut înconjurul ţării. Dănuţ Căpăţînă, managerul SCJU, şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, susţin că filmuleţele cu gândacii date publicităţii ar fi trucate, că acest lucru nu s-ar petrece în unitatea spitalicească din Constanţa.
Atâta doar că ieri, chiar în timpul unei conferinţe de presă susţinute de Căpăţînă, pe masa la care scriau ziariştii a „răsărit” un gândac. Stranie coincidenţă...

Problema gândacilor se află în atenţia Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor - Filiala Constanţa. Preşedintele asociaţiei, Mirela Constandache, susţine că asociaţia nu se va lăsa până când persoanele responsabile nu vor fi trase la răspundere. „Nu este în regulă ce se întâmplă. Am făcut intervenţii până la Ministerul Sănătăţii. Nu mă tem de nimeni, pentru că spun adevărul şi am şi martori”, spune Constandache.

Aceasta povesteşte cum a văzut cu ochii săi gândacii din saloanele Spitalului Judeţean Constanţa: „Un salon din secţia de Neurologie, pentru că acolo sunt cei mai mulţi, era plin de gândaci: pe noptieră, pe mâncare... Pe lângă asta însă, plafonul din baie era spart, iar cada era cu desăvârşire întoarsă invers, nu era utilizabilă, condiţiile sunt foarte precare”, explică Mirela Constandache. Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor - Filiala Constanţa consideră că „se doreşte muşamalizarea situaţiei”. „Faptul că se spune că filmuleţele sunt trucate este o bazaconie. Dănuţ Căpăţînă, managerul spitalului, şi şefii de secţii trebuie traşi la răspundere”, a subliniat Constandache.
Filiala Constanţa a Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a împlinit, în luna februarie a acestui an, doi ani de la înfiinţare. Asociaţia are 15 membri fondatori şi toţi fac voluntariat. Are, de asemenea, un avocat care îi reprezintă în instanţă, gratuit, pe pacienţii care se confruntă cu probleme.

„Mi-e şi silă să mă gândesc la spitalul ăla”

Cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa continuă să comenteze pe acest subiect, pe pagina de Facebook a ziarului. În acest sens, Cristina Sava a declarat: „Mi-e şi silă să mă gândesc la spitalul ăla. O groapă de gunoi, la propriu şi la figurat. Experienţele mele neplăcute sunt ale tuturor”.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în învăţământul constănţean. A murit o cunoscută profesoară de la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu"

12 Jul 2019 16686

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 septembrie 2018

18 Sep 2018 2348