Constanța 16 vehicule abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public, ridicate

Mașina abandonata. Foto: Primăria ConstanțaPolițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice acționează în permanență pentru eliberarea străzilor, trotuarelor și locurilor de parcare ocupate de aceste vehicule care strică imaginea orașului, multe dintre ele adevărate focare de infecție.

Săptămâna trecută, oamenii legii au desfășurat o nouă acțiune tematică de eliberare a domeniul public de domeniului public de vehicule abandonate.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, din cele 28 de vehicule pentru care primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac semnase o dispoziție de ridicare de pe domeniul public în conformitate cu prevederile Legii nr.421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ-teritoriale, 16 au fost ridicate din care 10 abandonate și 6 fără stăpân.

Acestea au fost transportate în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

„De asemenea, s-au conformat somatiilor aplicate și au eliberat domeniul public un număr de 12 proprietari, fapt pentru care le mulțumim pentru spiritul civic.

Acțiuni similare se vor derula în mod constant și cu respectarea etapelor procedurale, conform normelor legale în vigoare. Eliberarea domeniului public de aceste vehicule care afectează imaginea orașului este de lungă durată și începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului. Polițiștii locali verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

„Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somației privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Menționăm că pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

În cazul în care aveți cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public vă rugăm să apelați numerele de telefon: 0241.484205 și 0341.922-Dispecerat Direcția generală poliția locală sau puteți trimite sesizare pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Polițiștii Locali vor ridica 28 de vehicule abandonate sau fără stăpân de pe stradă (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 808

Constanța. Alte vehicule abandonate au fost ridicate de polițiști

01 Jul 2022 471

Constanța Polițiștii locali vor ridica 26 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate. Unde le vor transporta (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 858

Peste 200 de vehicule fără stăpân! Primăria Constanța organizează licitație de vânzare. Detalii

21 Apr 2022 1019

Primăria Constanța scoate la licitație mașinile abandonate sau fără stăpân

14 Apr 2022 1116

Constanța. O nouă acțiune de ridicare a mașinilor abandonate

08 Apr 2022 807

Primăria Constanța organizează licitație de vânzare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate. Care este prețul de pornire

07 Apr 2022 935

Constanța. Continuă ridicarea vehiculelor abandonate

01 Apr 2022 956

Peste 200 de vehicule fără stăpân trecute în proprietatea municipiului Constanța, vândute la licitație

30 Mar 2022 1194

Constanța. Continuă ridicarea vehiculelor abandonate din municipiu

28 Jan 2022 1130

Vehiculele care ocupă abuziv domeniul public din Constanța vor fi ridicate

21 Jan 2022 1264

Constanța. Polițiștii locali continuă ridicarea mașinilor abandonate

09 Nov 2021 1105

Atenție! Se ridică autoturismele abandonate care afectează imaginea orașului Constanța

05 Nov 2021 1293

Peste 50 de mașini fără stăpân sau abandonate din Constanța, ridicate de polițiștii locali

16 Aug 2021 1487

Constanța. Vehiculele abandonate vor fi ridicate, începând de luni

11 Aug 2021 1054