Actualitate

Constanța. A avut loc ședința Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesioniști. Cine a participat. Ce s-a discutat. Ordinea de zi completă (galerie foto)

Zilele trecute a avut loc, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand” Filiala Constanța, ședința deschisă a Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesioniști.
 
La reuniune au participat reprezentanți din unități și de la nave ai membrilor LMP.

Ordinea de zi a fost următoarea:

1. Raport de activitate pentru anul 2017 și prezentarea activităților realizate până în martie 2018;
2. Propuneri de activități pentru anul 2018;
3. Acordarea premiului “Ionel Gheorghiță Drăgușanu” pentru anul 2017;
4. Acordarea titlului de Membru de Onoare al Ligii Militarilor Profesioniști;
5. Susținerea activității sportive a unui membru;
6. Acordarea unei plachete de excelență;
7. Interimatul a două funcții de vicepreședinte;

Dănuț Albu, președintele LMP a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017, fiind readuse în atenția celor prezenți demersurile făcute de LMP la factorii decidenți din MApN, vizând îmbunătățirea condițiilor socio-profesionale pentru Corpul SGP, după care s-a trecut la dezbateri și propuneri.
 
Ședința a continuat cu acordarea premiului “Ionel Gheorghiță Drăgușanu” lui Alexandru Condeescu, declarat cel mai bun militar profesionist al anului 2017.

Premiul i-a fost înmânat de către Daniel Mitran câștigătorul premiului pentru anul 2016.

În semn de prețuire și recunoaștere a sacrificiului în slujba țării, președintele LMP Dănuț Albu a decernat placheta prin care i se acordă titlul de Membru de Onoare caporalului Marcel Neagu, militar erou al Armatei Române, camaradul lor rănit în teatrul de operații Afganistan, în 25 septembrie 2016.

Totodată, în semn de apreciere a activității sportive pe care o desfășoară în cadrul echipei reprezentative INVICTUS, din partea militarilor profesioniști, vicepreședintele LMP Dănuț Mocanu i-a oferit lui Marcel Neagu un arc, pe care să-l folosească pentru îmbunătățirea performanțelor sale sportive.
 
Tot cu acest prilej Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști, a fost distins de către Consiliul Director, în semn de aleasă prețuire, pentru devotamentul, dăruirea, puterea de muncă și spiritul de  camaraderie, puse în slujba Corpului Soldaților și Gradaților Profesioniști, cu prețuire și recunoștință pentru întreaga sa activitate în cadrul LMP, pentru contribuția majoră la promovarea intereselor tuturor militarilor profesioniști din România.

În urma vacantării a două funcții de vicepreședinte s-a făcut propunerea ca acestea să fie ocupate provizoriu, până la următoarea Adunare Generală, de către caporalii Alexandru Condeescu (forțele terestre) și Alexandru Stancu (forțele navale).

Ambele propuneri au fost adoptate în unanimitate.

Sursa text si foto: ​ligamilitarilor.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întâlnire importantă între ministrul Gabriel Leş, preşedintele Ligii Militarilor Profesionişti şi managerului Spitalului de Recuperare din Eforie. Se pune la punct o colaborare

26 Feb 2019 993

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, despre întâlnirea cu reprezentanţii LMP. Ce le-a transmis militarilor (galerie foto)

15 Feb 2019 3382

Vești bune pentru militarii profesioniști. LMP a semnat protocol de colaborare cu Sanatoriul EFOSAN din Eforie Nord. De ce servicii vor beneficia militarii (galerie foto)

11 Feb 2019 3372

Pluguşorul Ligii Militarilor Profesionişti „Ia pocniți din bice măi/Cum e datina la noi/Să audă-ntreaga țară/Urătura militară!

30 Dec 2018 1138

Ce salarii câștigă lunar militarii profesioniști din Armata Română. Discuții aprinse între militari după un reportaj TV

20 Dec 2018 5191

Militari de elită din Constanța. Caporal Tacciu Daniel, militar veteran, component al echipajului Fregatei F-222 „Regina Maria"

14 Dec 2018 732

Militari de elită din Constanța. Caporal Dănuț Mocanu, militar veteran din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești" - Constanța (galerie foto)

14 Dec 2018 473

Militari de elită din Constanța. Sergent Pascale Roibu, încadrat la Grup Scafandru EOD Constanța (galerie foto)

12 Dec 2018 1462

Militari de elită din județul Constanța. Plutonier adjutant principal Manuel M. Vlăduț, subofițer de comandă al Batalionului 911 Infanterie ,,CENTAURI,,- Medgidia (galerie foto)

12 Dec 2018 2137

Militari de elită din județul Constanța. Caporal Giumali Metin, militar veteran în cadrul B 911 Infanterie "Centauri" - Medgidia (galerie foto)

12 Dec 2018 2010

Militari de elită din Constanța. Caporal Victor Poliacov, militar veteran din cadrul Divizionului 175 nave scafandri Constanța (galerie foto)

11 Dec 2018 821

Militari de elită din Constanța. Caporal Marcel Neagu, militar veteran din cadrul Batalionul 341 Infanterie Topraisar (galerie foto)

11 Dec 2018 1757

Militari de elită din Constanța. Cap. Iaszfalvi Florian Tiberiu, militar veteran din cadrul Divizionului 175 Nave Scafandri (galerie foto)

10 Dec 2018 1396

Militari de elită din Constanța. Caporal Florin Fânaru, unul dintre „veteranii” „Rechinilor Albi” din Batalionul 341 Infanterie Topraisar (galerie foto)

10 Dec 2018 2035

Noutăți de la Liga Militarilor Profesioniști. Cu cine a făcut un parteneriat pentru membrii săi

24 Nov 2018 662