Constanța. A avut loc ședința Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesioniști. Cine a participat. Ce s-a discutat. Ordinea de zi completă (galerie foto)

Zilele trecute a avut loc, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand” Filiala Constanța, ședința deschisă a Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesioniști.
 
La reuniune au participat reprezentanți din unități și de la nave ai membrilor LMP.

Ordinea de zi a fost următoarea:

1. Raport de activitate pentru anul 2017 și prezentarea activităților realizate până în martie 2018;
2. Propuneri de activități pentru anul 2018;
3. Acordarea premiului “Ionel Gheorghiță Drăgușanu” pentru anul 2017;
4. Acordarea titlului de Membru de Onoare al Ligii Militarilor Profesioniști;
5. Susținerea activității sportive a unui membru;
6. Acordarea unei plachete de excelență;
7. Interimatul a două funcții de vicepreședinte;

Dănuț Albu, președintele LMP a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017, fiind readuse în atenția celor prezenți demersurile făcute de LMP la factorii decidenți din MApN, vizând îmbunătățirea condițiilor socio-profesionale pentru Corpul SGP, după care s-a trecut la dezbateri și propuneri.
 

Ședința a continuat cu acordarea premiului “Ionel Gheorghiță Drăgușanu” lui Alexandru Condeescu, declarat cel mai bun militar profesionist al anului 2017.

Premiul i-a fost înmânat de către Daniel Mitran câștigătorul premiului pentru anul 2016.


În semn de prețuire și recunoaștere a sacrificiului în slujba țării, președintele LMP Dănuț Albu a decernat placheta prin care i se acordă titlul de Membru de Onoare caporalului Marcel Neagu, militar erou al Armatei Române, camaradul lor rănit în teatrul de operații Afganistan, în 25 septembrie 2016.

Totodată, în semn de apreciere a activității sportive pe care o desfășoară în cadrul echipei reprezentative INVICTUS, din partea militarilor profesioniști, vicepreședintele LMP Dănuț Mocanu i-a oferit lui Marcel Neagu un arc, pe care să-l folosească pentru îmbunătățirea performanțelor sale sportive.
 
Tot cu acest prilej Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști, a fost distins de către Consiliul Director, în semn de aleasă prețuire, pentru devotamentul, dăruirea, puterea de muncă și spiritul de  camaraderie, puse în slujba Corpului Soldaților și Gradaților Profesioniști, cu prețuire și recunoștință pentru întreaga sa activitate în cadrul LMP, pentru contribuția majoră la promovarea intereselor tuturor militarilor profesioniști din România.

În urma vacantării a două funcții de vicepreședinte s-a făcut propunerea ca acestea să fie ocupate provizoriu, până la următoarea Adunare Generală, de către caporalii Alexandru Condeescu (forțele terestre) și Alexandru Stancu (forțele navale).

Ambele propuneri au fost adoptate în unanimitate.

Sursa text si foto: ​ligamilitarilor.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Neptun La „Cupa Camarazii LMP“ participă și echipa militarilor din Muntenegru. Helmuth Duckadam, invitat de onoare (GALERIE FOTO)

14 Sep 2023 1228

Liga Militarilor Profesioniști, poveste impresionantă. Soție de militar, o mândrie dar...

14 Apr 2023 2609

Marina LMP Constanța, pe locul trei la „Cupa Camarazii LMP“, de la Neptun

20 Sep 2022 1400

Militarii se întrec la Neptun la Cupa „Camarazii LMP“

11 Aug 2022 1507

Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru Ionuț Gabriel Neagu, performer și în sport

29 Jul 2022 1658

Mini-fotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, două victorii mari, la echipe de pe podium. „Am reușit să formez o adevărată familie“

16 Mar 2022 3029

Minifotbal Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, victorie la scor și cu FC Soveja. Retur început în forță

11 Jan 2022 2885

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4391

Constanța Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru luptătorul Ștefan Ilașcu (GALERIE FOTO)

19 Nov 2021 3414

Minifotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, vicecampioană la „Superliga Companiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2021 2778

Plugușorul Ligii Militarilor Profesioniști Mâine anul se înnoiește/Costul vieții noastre crește/ Și salariul tot pe loc/Cîțu-i fratele lui Boc!

31 Dec 2020 3450

Dănuț Albu, președintele LMP, mesaj în Ajunul Crăciunului

24 Dec 2020 2501

Membrii Ligii Militarilor Profesioniști, ajutoarele lui Moș Crăciun pentru o familie cu zece copii din Corbu, județul Constanța

22 Dec 2020 1964

Titlu de Membru de Onoare al Ligii Militarilor Profesioniști pentru caporalul Florin Fănaru. A săvârșit reale fapte de eroism (galerie foto)

20 Dec 2020 2359

Apel umanitar Liga Militarilor Profesionişti vine în ajutorul Sarei Maria, fetița cap. Zaharia Sorinel din cadrul Fregatei F-222 "Regina Maria"

15 Dec 2020 2802