Constanța Atenție, șoferi! Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului devin artere cu sens unic

  • Modificări în trafic.
  • Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului din municipiul Constanța devin străzi cu sens unic.
Pentru a reduce poluarea generată de ambuteiajele din trafic și timpul pierdut de către conducătorii auto, Primăria Municipiului Constanța anunță că în prima jumătate a lunii viitoare va pune în practică un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are drept obiectiv decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile. Mai precis, traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului.

Astfel, se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga și în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica". Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția Victoria, prin interzicerea virajului la stânga de pe bulevardul Tomis pe strada Ion Rațiu.


De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Condițiile de trafic rutier de pe bulevardele Mamaia și Tomis vor fi îmbunătățite prin reducerea valorilor de trafic. Mai mult, în prezent, sunt propuse spre avizare două proiecte care presupun crearea de zone de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de strada Ion Rațiu și strada Soveja și în arealul cuprins între strada Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Totodată, proiectul de resistematizare rutieră va facilita dezvoltarea unei rețele integrate de piste de biciclete în municipiul Constanța. Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului vor beneficia de piste de biciclete, care vor fi amenajate pe o singură parte a străzii. În acest fel, pistele de biciclete de pe bulevardele Tomis și Mamaia vor fi conectate pentru a oferi trasee mai lungi celor care utilizează vehiculele pe două roți și se va realiza legătura între căile de rulare amenajate pe cele două tronsoane ale bulevardului Mamaia, cel reabilitat care este cuprins între strada I.G. Duca și strada Mircea cel Bătrân și tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Soveja care urmează să fie modernizat.

Pentru ca aceste soluții să fie implementate, în perioada următoare traficul rutier din zona centrală va fi resistematizat astfel:

- strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;

- strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;

- strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

„Aplicarea acestor măsuri va asigura fluidizarea traficului rutier din zonele intens circulate și implicit, reducerea poluării. Menționăm că pe cele sectoare de drum oprirea și staționarea vor fi interzise. Proiectul a fost aprobat în cadrul Comisiei de Circulație și a primit avizul I.P.J. Constanța- Serviciul Rutier”, transmite Primăria.


Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Eu

05 Apr, 2021 22:54

O mare porcărie, închidem cartiere, închidem orașul tot datorită studiilor din trafic făcute de specialiști.La Sc Ghe Titeica sau mainbine zis in cartierul Tomis 1 este o Nebunie crunta zi de zi de dimineața pana seara, tot datorită faptului ca acum câțiva ani câteva minți minunate au gandit sa facă un proiect provizoriu și au închis cartierul, știind ca in aceasta zona vin cu mașinuțele sa își aducă copii din Mangalia, Năvodari...etc la creșă, grădinița, școala Mai nou un locatar care trebuie sa ajungă la Casa de Cultura trebuie sa ocolească jumătate de oraș ca pentru acești locatari au lăsat o singura ieșire. Astăzi cred ca singura este Trocadero in Al.Lapusneanu. Oare se reușește fluidizarea traficului când toți cei de la Școala, creșă, Grădinița vor ieși in Al.Lapusneanu și in Bdv Tomis spre Mircea care și acum e aglomerat.Nu cred nici cu poluarea, decât sa mergem pe jos, cu bicicleta, trotineta, ori noi oprim in fata la școala chair pe trecerea de pietoni sa coboare și sa urce copilu in mașina. Un șofer dacă face acest lucru pe o artera principala sau nu da prioritate la pietoni se trezește cu amenda și cu carnetul suspendat cât ai clipi. Atâta timp cât aceste minți luminate decid pentru toți nimic nu o sa fie bine făcut.Acest cartier oricum era și este strangulat.Sa nu mai zicem de oraș ca arta așa cum arată. Nimic cu logica, au lipsit la ore de matematica.

Ion

25 Mar, 2021 12:40

Ar fi bun un sens giratoriu la dacia, la intersectia hasdeu cu lapusneanu sau facut hasdeu cu sens unic. Repararea santului lasat pe str semanatorului aproape de intersectia cu duiliu zamfirescu, dupa lucrari ale congazului. Este un sant de 20 cm adancime , pe toata latimea dteazii

Articole asemanatoare

Pleci, de acasă, nu știi cum vii înapoi De astăzi 16 sensuri unice noi în Constanța. Într-o luna au fost create peste 50

12 May 2021 12244

Primăria Constanța 16 noi sensuri unice vor fi instituite în zona centrală a orașului, începând cu data de 12 mai

10 May 2021 1171

Primăria Constanța anunță noi sensuri unice!

07 May 2021 1824

Constanța De mâine, se instituie sens unic pe 28 de străzi din zona Delfinariu

04 May 2021 927

Editorial Marile nemulțumiri ale constănțenilor. Parcările și sensurile unice. Doar atât?

24 Apr 2021 3044

Șase noi sensuri unice în municipiul Constanța, începând de azi. Noi locuri de parcare amenajate

21 Apr 2021 1223

Atenție, șoferi! De mâine, 6 străzi din municipiul Constanța devin cu sens unic

20 Apr 2021 1359

Șase noi sensuri unice în municipiul Constanța!

13 Apr 2021 3376

Primăria Constanța reamintește șoferilor de noile sensuri unice!

12 Apr 2021 684

Ionuț Rusu, viceprimar “Primăria Constanța a comandat un studiu care urmează să fundamenteze tarifele pentru parcările publice din municipiu”

03 Mar 2021 1666

Ionuț Rusu dorește un oraș verde Resistematizăm și facem sensuri unice. Mai multe piste de biciclete

02 Mar 2021 873

Atenție, șoferi! Schimbări importante în traficul din municipiul Constanța. Mai multe sensuri unice

27 Jul 2020 1691

Atenție șoferi Au fost introduse noi sensuri unice pe străzile din Constanța (galerie foto)

19 Mar 2020 4057

Atenție, șoferi! Sensuri unice pe mai multe străzi din Constanța (galerie foto)

01 Nov 2019 2195

Primăria Municipiului Constanța Proiect pilot pentru decongestionarea traficului pe strada Cișmelei (galerie foto)

25 Oct 2019 1271