Constanța Canalizările vor fi decolmatate și verificate, mai ales cele din zone cu risc de inundații

  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a solicitat astăzi reprezentanților SC RAJA SA verificarea și decolmatarea tuturor canalizărilor din municipiul Constanța, cu atenție sporită asupra celor care se află în zone cu risc de inundații.
Cu toate că rigolele de scurgere a apelor pluviale au fost curățate înaintea ploilor din acest weekend, cantitatea mare de apă care a căzut în intervale scurte (peste 50 l/mp) și aluviunile depuse au făcut ca în anumite zone din oraș să se formeze acumulări de apă sau chiar refulări ale sistemului de preluare a apelor pluviale.

Din acest motiv, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a solicitat astăzi reprezentanților SC RAJA SA verificarea și decolmatarea tuturor canalizărilor din municipiul Constanța, cu atenție sporită asupra celor care se află în zone cu risc de inundații.
 
Totodată, având în vedere că zona Portului Tomis este una inundabilă, Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va amenaja în scurt timp noi rigole de preluare a apelor pluviale. Amintim că, în această primăvară, în parcarea din Portul Tomis a fost amplasat un sistem pentru drenajul apelor pluviale. Au fost amenajate rigole de scurgere și a fost instalat un separator de hidrocarburi care are rolul de a reține carburanții din apele uzate. Suprafața carosabilă și parcarea au fost asfaltate în așa fel încât apele pluviale să fie colectate cât mai rapid.

Chiar și așa, ultima ploaie a demonstrat că măsurile luate nu au fost suficiente, motiv pentru care se vor amenaja noi rigole de scurgere.
 
La această oră, rigolele de scurgere din oraș și din stațiunea Mamaia sunt curățate pentru a preîntâmpina alte probleme, având în vedere că meteorologii anunță pentru zilele următoare noi averse însemnate. De asemenea, crengile rupte din cauza vântului sunt ridicate, iar pasajele pietonale sunt curățate pentru a putea fi folosite în siguranță., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Chiar dacă pentru astăzi ploile se anunță a fi moderate, marți și miercuri vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 50 l/mp.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 291

Amendă usturătoare, primită de o firmă! Garda de Mediu Constanța a avut un control planificat

26 Mar 2024 420

Licitații Tulcea Extinderea rețelei de canalizare în Jijila, județul Tulcea, costă peste 4,17 milioane de euro! Ce firme și-au adjudecat contractul (DOCUMENT)

25 Mar 2024 447

Cumpărări directe Constanța Decolmat Instal SRL, cu un singur salariat în 2022, va repara conductele de apă din comuna Poarta Albă (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 620

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 556

Licitații publice CJC cumpără lucrări pentru sistemul de canalizare de la Pavilionul Expozițional Constanța

11 Mar 2024 423

Lucrări de execuție a rețelei de canalizare menajeră pe mai multe străzi din Cernavodă. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

09 Mar 2024 637

Licitații Tulcea Elf Grup Otopeni SRL, contract de peste 850.000 de euro pentru înființarea sistemului de canalizare în comuna tulceană Maliuc (DOCUMENT)

08 Mar 2024 570

UAT Comuna Corbu anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare

07 Mar 2024 1654

Cățeluși căzuți într-o canalizare în Constanța. Pompierii au intervenit (FOTO)

04 Mar 2024 576

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 846

Aviz pozitiv de la APM Constanța Primăria Murfatlar extinde rețeaua de canalizare în zona Siminoc

27 Feb 2024 451

Achiziții Constanța Primăria Istria a cumpărat servicii de dirigenție de șantier pentru un obiectiv de investiții din satele Nuntași și Istria (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 696

Vergil Chițac Strada I.L. Caragiale din municipiul Constanța a intrat în lucrări de reabilitare

22 Feb 2024 5203

Primăria Lipnița, județul Constanța, undă verde pentru înființarea sistemului de canalizare

22 Feb 2024 586