Constanţa câştigă două milioane de euro la buget. Ce va face cu ei?!

Deficit de 2 milioane de euro în bugetul comunei Agigea. Portul Constanţa Sud revine municipiului Constanţa. Primăria Agigea a pierdut în instanţă Portul Constanţa Sud Agigea.
 
Amintim că, în luna februarie, Curtea de Apel Galați a stabilit „hotarele unităţilor administrative teritoriale Municipiul Constanţa şi Comuna Agigea în varianta propusă de Municipiul Constanţa şi stabilită în anexa nr. 2 a raportului de expertiză, care face parte integrantă din hotărâre“.
 
Decizia Curții de Apel Galați a fost definitivă. Chiar şi aşa, autorităţile din Agigea au formulat o contestaţie în anulare, acţiune respinsă definitiv de Curtea de Apel Bacău.
 
În februarie, Decebal Făgădău a declarat: „Mă bucură hotărârea instanţei şi o consider dreaptă. Sper ca atât operatorii portuari, cât şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa să aibă, din acest moment, o imagine clară asupra relaţiilor fiscale pe care trebuie să le aibă cu municipiul Constanţa. Îmi pare rău că, o vreme îndelungată, aceştia au plătit impozite şi la Agigea, şi la Constanţa şi cred că ei sunt principalii câştigători în acest proces”, a opinat şeful administraţiei locale constănţene.
 
Mesajul său către agenţii economici a fost formulat sub forma unei promisiuni: „Îi asigur de deschiderea mea spre dialog şi de dorinţa mea de a conlucra pentru dezvoltarea economică a municipiului Constanţa”, a mai spus Făgădău.
 
Litigiul dintre Agigea şi Constanţa privind hotarul între localităţi este unul mai vechi, miza acestui diferend fiind taxele pe care agenţii economici din port le achită administraţiei locale de care aparţin.
 
Contactat telefonic, primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a precizat că, urmare a deciziei instanţei, bugetul localităţii va pierde aproximativ 2 milioane de euro.
 
Bugetul municipiului Constanţa va dispune din 2017 de această sumă considerabilă, pe care însă nu ştim cum o va gestiona municipalitatea. Aseară am încercat să-l contactăm pe primarul Decebal Făgădău pentru un punct de vedere pe acest subiect, însă acesta nu a putut fi contactat.

În 2009 a fost referendum!

Vă reamintim că, în anul 2009, primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a declanşat un referendum local privind soarta portului. În proporţie de 98%, cetăţenii din Agigea s-au pronunţat în favoarea demersului de preluare a portului, de vreme ce el se află pe raza teritorial-administrativă a comunei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune pentru prevenirea migrației ilegale desfășurată de polițiștii din Constanța. Constatări (FOTO)

13 Apr 2024 409

Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 8 milioane lei, depistate în Portul Constanța

11 Apr 2024 382

UPDATE Alertă noaptea trecută în Portul Constanța Sud-Agigea! Un marinar, decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 2588

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 432

Guvernul a aprobat un Memorandum pentru construirea infrastructurii pentru molurile din Portul Constanța Sud!

11 Mar 2024 560

Garda de Coastă Pantofi sport contrafăcuţi, depistaţi în Portul Constanța (FOTO)

23 Feb 2024 599

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, descoperite în Portul Constanța și în PTF Ostrov

17 Feb 2024 648

Știri Constanța Piese auto susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța (FOTO)

14 Feb 2024 609

Au fost sistate temporar manevrele în portul Constanța Sud-Agigea, din cauza ceții

31 Jan 2024 618

DNA cere menținerea în arest a celor patru persoane dosarul acțiunii din Portul Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1255

Protestele transportatorilor continuă la Constanța! Unde s-au adunat protestatarii (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1519

Incident la protestul transportatorilor de la Constanța! O femeie s-a rugat de manifestanți să îi permită să treacă de barajul de la intrare din Port (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jan 2024 2460

DNA în Portul Constanța! Patru persoane, arestate! Ședință importantă la Curtea de Apel Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Jan 2024 1563

Dare de mită în Portul Constanța, cu prindere în flagrant! Suspecta a recunoscut tot în proces

31 Dec 2023 2279

Oficial de la DNA! Acțiune fulger în Portul Constanța Sud Agigea. Patru persoane reținute

30 Dec 2023 7219