Colegiul Național Militar „A. I. Cuza” Constanța Primele zile de școală ale bobocilor, alături de diriginți (galerie foto)


  • ​În primele zile ne-am cunoscut comandantul de companie și gradații, iar după ceremonialul de inceput de an școlar ne-am cunoscut și diriginții și am interacționat în mediul mai restrâns, al colectivului de clasă, transmite Colegiul Național Militar „A. I. Cuza” Constanța.

S-a încheiat festivitatea de deschidere, ne-am luat „la revedere” de la părinți și de acum începe procesul de adaptare, de care vorbește toată lumea.

În primele zile ne-am cunoscut comandantul de companie și gradații, iar după ceremonialul de inceput de an școlar ne-am cunoscut și diriginții și am interacționat în mediul mai restrâns, al colectivului de clasă.

Ne-am familiarizat cu regulamentele specifice, am stat de vorbă cu doamna dirigintă despre așteptările noastre de la acest an dar și despre așteptările profesorilor de la noi. Ușor, ușor începem a lega prietenii și a ne deprinde cu noul stil de viață.

„În primii pași spre cariera militară, noi, elevii clasei a IX-a C, vă transmitem emoțiile noastre pozitive și constructive. Colegi și prieteni noi, un nou „acasă”, visuri mărețe...este vremea începuturilor.” diriginte prof. Micu Gabriela

 

„Atitudinea și zâmbetul ne caracterizează pe noi, elevii clasei a IX-A. Avem încredere în noi să ne îndeplinim visul.” diriginte prof. Negreț Iuliana

„Noi, elevii clasei a IX-a E suntem mândri că am ales o carieră militară și că am ajuns astăzi să-i spunem acestui colegiu „acasă”. După nici o săptămână aici am demonstrat de ce suntem în stare cu prilejul defilării, dar și prin voința noastră de a învăța și exersa lucruri noi”. diriginte prof. Mihaela Deancu

„Freamătul de gânduri, dorința de validare a prieteniei, frânturi de zâmbete, oameni minunati, ochi atenți, noi provocări, dorința de a fi cel mai bun, o multitudine de trăiri … emoția începutului, începutul călătoriei. Toate pânzele sus!” IX B, diriginte prof. Matache Mihaela

 

„Primele zile au fost intense, pline de instrucție militară, iar de la prima comandă până în ziua deschiderii noului an școlar simțim că am învățat deja o mulțime de lucruri. Suntem mândri că am ajuns aici și sperăm să trecem cu bine peste noile provocări și să devenim astfel mai puternici.” IX D, diriginte prof. Ionel Sanda-Luminița, este postarea de pe pagina de socializare a Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța.

Sursa foto: Facebook/ Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, la Festivalul Regional de Teatru „Caragiale între trecut, prezent și... viitor”​ (FOTO)

22 Apr 2024 499

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța „La mulți ani Batalionului 341 Infanterie!” (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 452

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 605

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1943

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu

16 Apr 2024 444

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 487

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

02 Apr 2024 500

În Constanța Elevii CNMAIC, premiați la concursul de fizică „Pontus Euxinus"

31 Mar 2024 425

Decizie definitivă a instanței în procesul dintre Black Sea Euro Investments și Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

23 Mar 2024 542

Promovarea ofertei educaționale la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

23 Mar 2024 577

S-a prelungit perioada de înscriere pentru colegiile militare naționale. Câte locuri sunt la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

23 Mar 2024 679

Activități de promovare a colegiilor naționale militare în școlile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 548

Litigiu privind achizițiile publice, în apel la Curtea de Apel Constanța. Vizată, o unitate militară din Constanța

24 Feb 2024 689

În Constanța Concurs cu tematică ecologică, „Metamorfoza - O Nouă Viață", organizat la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza"

24 Feb 2024 665

Constanța ​Ziua Internațională a Sportului Militar, sărbătorită la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 706