Constanța Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la bilanț. În 2022 au fost organizate 28 de exerciții de alarmare, evacuare și intervenție la locul de muncă

Sursa foto: Prefectura ConstanțaAstăzi, 3 martie a.c., în Sala „Remus Opreanu“ a Palatului Administrativ, a avut loc ședința de bilanț a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru anul 2022.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, conform Planului de pregătire, personalul Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților a organizat, condus și desfășurat două activități în domeniul situațiilor de urgență, prima cu președinții comitetelor locale pentru situații de urgență (44 de persoane), cea de-a doua cu șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență (18 persoane).

Prin instrumentele CJSU, în 2022 au fost organizate 28 de exerciții de alarmare, evacuare și intervenție la locul de muncă, în puncte de lucru strategice. De asemenea, secretariatul tehnic permanent al CJSU Constanța a elaborat 6 documente de interes operativ.

„Anul trecut, au avut loc 98 de ședințe extraordinare ale CJSU Constanța, având ca teme, printre altele, evoluțiile fenomenelor hidrometeorologice periculoase, analizarea de documente, prezentarea planurilor operative, măsuri urgente și necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență, respectiv măsuri pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni.

În acest sens, au fost aprobate 137 de hotărâri CJSU și au fost emise 13 Ordine de Prefect. Pentru gestionarea pandemiei COVID-19, au fost emise 13 hotărâri CJSU, iar pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni, au fost aprobate 98 de hotărâri, privind actualizarea locațiilor temporare de cazare și transporturile rutiere naționale.

Referitor la Ordinele de Prefect, acestea au vizat actualizarea componenței nominale a CJSU, constituirea de comisii mixte județene de evaluare a pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice, dar și pentru evaluarea petițiilor semnalate. Nu în ultimul rând, au fost emise Ordine de Prefect și pentru aprobarea planurilor de măsuri pe tipuri de risc, respectiv pentru aprobarea calendarului referitor la pregătirea activităților specifice sezonului rece“ - au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.


În ceea ce privește activitatea grupurilor de suport tehnic pe tipuri de riscuri generatoare de situații de urgență, acestea s-au întrunit de 7 ori, pe parcursul anului 2022.

Pentru 2023, au fost stabilite 5 direcții majore de acțiune: orientarea acțiunilor preventive către promovarea măsurilor de reducere a riscului la dezastre, asigurarea educării populației pentru cunoașterea diferitelor tipuri de riscuri, creșterea rolului de autoritate a CJSU, creșterea rezilienței societății civile și integrarea acțiunilor preventive în ansamblul global al eforturilor pentru reducerea riscurilor la dezastre.

„2022 a fost un an cu specific diferit față de cei precedenți. Dacă în 2020 și în 2021, în proporție covârșitoare, hotărârile CJSU au avut ca obiect măsuri anti-pandemie, anul trecut am avut alte provocări. 2022 a adunat 137 de hotărâri CJSU, adica una la mai puțin de trei zile. Un volum mare, măsuri importante luate pentru siguranța locuitorilor județului, dar și pentru oaspeții Constanței. Pentru că toți au nevoie de autorități implicate”, a declarat Silviu-Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Verificări riguroase la Constanța, la operatorii economici din domeniul carburanților! Deficiențe constatate

23 Sep 2023 475

CL Hârșova funcționează incomplet Comisia de Abuzuri și Petiții din Camera Deputaților a analizat cazul unui consilier PSD care nu-și poate exercita mandatul

22 Sep 2023 455

Prefectura Constanța a atacat în instanță autorizația de construire emisă pentru imobilul ridicat de W Titanic Resort SRL

21 Sep 2023 4863

Știri Constanța Amenzi aspre pentru agenții economici din domeniul carburanților

16 Sep 2023 499

Știri Constanța Zeci de nereguli constatate de autorități la operatorii economici din domeniul carburanților

14 Sep 2023 426

Știri Constanța Control riguros la Constanța! Operatori economici sancționați pentru nereguli grave

09 Sep 2023 661

Constanța Zeci de amenzi aplicate în urma controalelor la operatorii economici din domeniul carburanților. Ce nereguli au fost constatate

07 Sep 2023 466

Constanța Zeci de amenzi aplicate în urma controalelor la operatorii economici din domeniul carburanților. Ce nereguli au fost constatate

06 Sep 2023 504

UPDATE Controale la stațiile de carburanți în Constanța! Zeci de nereguli constatate

01 Sep 2023 632

Proiectele inițiate de PSD Constanța atacate în instanță Prefectul Silviu Coșa - „Nu au bază legală"!

25 Aug 2023 693

Pestă porcină africană în Constanța! Sute de porci bolnavi. Ce a decis Prefectura Constanța?

25 Jul 2023 974

Referendumul de demitere a primarului din Agigea a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!

23 Jul 2023 1085

Situație unică în țară la Hârșova! Doi „consilieri locali” PSD nu-și pot exercita mandatele Vezi de ce!

17 Jul 2023 1078

Controale la azile! Iată lista completă a centrelor rezidențiale din județul Constanța. Cine le administrează?

10 Jul 2023 4751

Muncitorii din Asia, în creștere la Constanța. Din ce țări sunt veniți cei mai mulți?

21 Jun 2023 1602