Constanța. Concurs dedicat zilei nonviolenței în școală, organizat de polițiști

Campanie anti violență în școli Sursa foto: IPJ Constanța

 
  • Consolidarea climatului de siguranță în mediul școlar continuă să reprezinte o prioritate națională, astfel încât procesul instructiv-educativ din unitățile de învățământ preuniversitar să se desfășoare într-un mediu sigur pentru elevi și cadrele didactice.

        În acest sens, este necesară conștientizarea factorilor implicați în procesul educațional, prin accentuarea acțiunilor desfășurate pentru dezvoltarea unei culturi de securitate în instituțiile de învățământ, care să conducă la formarea de comportamente și atitudini în spiritul respectării normelor de conviețuire socială, atât în școli, cât și în afara acestora.

       Astfel, pentru a preîntâmpina violențele și fenomenul de bullying în mediul școlar, în perioada 30 ianuarie - 1 martie a.c., polițiștii Biroului de Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfășurat, în rândul elevilor din ciclul gimnazial, un concurs dedicat zilei nonviolenței în școală. În urma jurizării, au fost premiate patru unități de învățământ din municipiul Constanța.

Activitățile fac parte din Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, semestrul II, anul școlar 2021-2022, proiect inițiat de Direcția Siguranță Școlară

Premiile oferite câștigătorilor (cupe, diplome și mingi de baschet) au fost acordate cu sprijinul partenerilor implicați în derularea proiectului, respectiv Corpul Național al Polițiștilor - Biroul Teritorial Constanța.


Campanie anti violență în școli Sursa foto: IPJ Constanța




Sursa foto IPJ Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.