Constanța. Continuă lucrările edilitare în mai multe zone din municipiu

  • Se continuă modernizarea trotuarelor pe strada Unirii, între strada Zorelelor și bulevardul Mamaia și pe strada Dragoslavele, între strada Chiliei și bulevardul Mamaia.
  • Infrastructura de semnalizare rutieră este reabilitată prin montarea indicatoarelor de informare în mai multe zone din oraș și recondiționarea echipamentelor de semaforizare
Zona carosabilă aferentă străzilor Răchitași, Tabla Buții, Onești, Grozești, Dragoslavele, porțiunile cuprinse între strada Chiliei și bulevardul Mamaia și Unirii, tronsonul delimitat de străzile Ion Rațiu și Zorelelor intră de astăzi în proces de modernizare. Echipele SC Confort Urban SRL intervin cu utilaje pentru decopertarea carosabilului.

În paralel, continuă modernizarea trotuarelor pe strada Unirii, între strada Zorelelor și bulevardul Mamaia și pe strada Dragoslavele, între strada Chiliei și bulevardul Mamaia.

De asemenea, se reabilitează infrastructura pietonală din zona Poarta 1 și plaja Modern. În zona Poarta 1, dalele moderne schimbă aspectul suprafeței pietonale. În cadrul lucrărilor, se consolidează și pereții de sprijin.

Treptele de acces dinspre strada Ștefan cel Mare sunt stabilizate prin montarea de cofraje din metal. Mai exact, se vor placa cu oțel contratreptele și pereții laterali ai scărilor.

În Portul Tomis, se lucrează la crearea unui sistem pentru drenajul apelor pluviale. Zona pietonală este reamenajată pentru a permite amplasarea rigolelor.

Pentru respectarea normelor de protecție a mediului, se instalează un separator de hidrocarburi care are rolul de a reține carburanții din apele uzate.
Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe strada Badea Cârțan, pe terenul delimitat de aleile Lotca și Licurici. Se creează zone destinate circulației pietonilor, prin montarea bordurilor noi.

Infrastructura de semnalizare rutieră este reabilitată prin montarea indicatoarelor de informare în mai multe zone din oraș și recondiționarea echipamentelor de semaforizare. Pentru siguranța participanților la trafic, se aplică marcaje la trecerile de pietoni și în parcările amenajate. 

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța scoate la concurs un post vacant

08 May 2021 813

Primăria Constanța anunță noi sensuri unice!

07 May 2021 1424

Magistrații s-au pronunțat în dosarul în care un director din primăria Constanța și-a cerut drepturile salariale

06 May 2021 852

Muzeul de Artă Populară Constanța va fi restaurat. A fost eliberat un document important

05 May 2021 563

Bucureștenii care vor moderniza bulevardele 1 Decembrie și Lăpușneanu au vrut să pună mâna și pe contractul străzii Ștefan cel Mare din Constanța. CNSC le-a respins contestația

01 May 2021 1322

Continuă problema deșeurilor aruncate pe domeniul public în municipiul Constanța Doi agenți economici din stațiunea Mamaia, amendați

29 Apr 2021 467

Constanța. Atenție șoferi! Restricții de circulație în zona Peninsulară

29 Apr 2021 562

Primăria Constanța și Muftiatul Cultului Musulman din România, acțiuni și proiecte comune

28 Apr 2021 657

7000 de constănțeni, beneficiari ai programului RESPECT nu primesc tichetele pentru că înregistrează datorii la taxe și impozite pe anul 2021

27 Apr 2021 1415

După mulți ani de neglijare, pasajul de la Gară va deveni un punct de atracție în Constanța (galerie foto)

26 Apr 2021 1578

Mai mulți foști proprietari de garaje, dați în judecată de Primăria Constanța. Azi, un nou termen

26 Apr 2021 1258

Constănțeanul supărat. Cinism. Pensionarii și amărâții care nu și-au plătit impozitele până la final de martie, nu primesc tichetele “RESPECT” înainte de Paște

26 Apr 2021 2637

Prefectura a notificat Primăria și Consiliul Local Constanța în legătură cu terenurile acordate anul trecut pentru 12 cetățeni de onoare ai municipiului!

24 Apr 2021 2380

Consiliul Local Municipal Constanța preia, de la Ministerul Transporturilor, un tronson de drum din DN2A

23 Apr 2021 1306

Se cere revocarea. Prefectura Constanța a refuzat să semneze pentru legalitate o HCLM inițiată de Vergil Chițac și votată de Consiliul Local Municipal

19 Apr 2021 2578