Constanța Daniel Balaș, preotul suspendat de la slujire. „Nu mă mai așteptați la audieri, că nu mai vin” (VIDEO)



Preotul Daniel Balaș răspunde ca urmare a postării Arhiepiscopiei Tomisului de vineri, 25 februarie, conform căreia el a fost suspendat de la slujire, urmând să fie audiat.


 

„Urmare a numeroaselor sesizări primite la Arhiepiscopia Tomisului cu privire la declarațiile publice ale preotului misionar Daniel Balaș, după o primă analiză a acestora, Permanența Consiliului Eparhial a decis suspendarea acestuia de la slujire.


Urmează ca Arhiepiscopia Tomisului să audieze preotul respectiv în legătură cu comportamentul și motivațiile acestuia”, potrivit postării Arhiepiscopiei Tomisului.




Daniel Balaș menționează în filmare că s-a lovit de problema fondurilor insuficiente în ceea ce privește salariile preoților, alegând să plece la muncă în străinătate. 

 

„(...) am dat telefoane pe la firmele din Constanța și toți m-au întrebat de pregătire am - teologică (...) nu sunteți voi cu parastase? N-avem nevoie. Am venit în Anglia, șofer de camion (...). În continuare am strans bani (...) și ce face românul când are bani? Își cumpără mașină. Mi-am cumpărat un Porsche Cayenne”



El a precizat că s-a întors în România și a slujit „din dragoste” pentru biserică. 

 

„Mă duc și slujesc din dragoste, am bănuți deoparte. Am mers în continuare, am băgat investiții în biserică tot din banii mei. (...).  Casa Domnului este în fiecare om. Acolo este casa Domnului, în trup. 



Acesta a mai spus că plătea toate demersurile necesare slujbelor, duminică de duminică, din banii săi, însă „nu s-a autosesizat nimeni, dar dacă am spus niște adevăruri, imediat, toată instituția a sărit în aer”. 



 

„Când ajungeți în praful ăla la parohie, o să vă dați seama că părintele ăla a stat în mocirlă ca voi să intrați pe covorul roșu în biserică. (...) Smerenia aia e prea falsă. Eu vă spun oficial - audiența pe care o voi da, va fi la câteva secunde după ce sufletul va ieși din trup. Va fi la judecătorul de sus, nu în fața voastră, a nemuritorilor, care mâine poate nu mai sunteți”. 


„Mai luați de la părinții ăia cu mult har la parohii (...) plicul gros.”


„Tot respectul, în limita bunului simț. Aveți grijă, nu mai ridicați gardurile alea mari pe lângă biserici, că nu mai vedeți sărăcia dincolo de garduri. Nu mai faceți atâtea clădiri pe lângă. (...) Vilă pentru enoriași, nu... (...) pentru amărâți, nu”




Daniel Balaș a concluzionat afirmând că va încheia contractul cu „tot ce înseamnă Biseria Ortodoxă Română: „Nu mă mai așteptați la audieri, că nu mai vin”. 





foto și video: Facebook/ Daniel Balaș
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cât costă să ajungi preot în România. Dezvăluirile unui fost preot din Constanța (VIDEO)

14 Mar 2023 13426

Preotul Daniel Balaș, pledoarie pentru femei. Experiența unui bărbat care a făcut schimb de atribuții cu soția "Ești eroina familiei" (VIDEO)

10 Apr 2022 13737

Preotul Daniel Balaș despre pomelnicele din biserică. "Eu nu am înțeles niciodată, cum să plătești pe cineva să se roage pentru tine?!" (VIDEO)

12 Mar 2022 101190

Daniel Balaș, preotul suspendat de la slujire "Dar postul de răutate, invidie, frustrare, dușmănie, egoism, bârfă, când începe? Eu pe ăla îl aștept"

07 Mar 2022 23516

Mesajele jignitoare pe care le primește Daniel Balaș de la unii preoți, după suspendare "Ești un fariseu. Cine te-a făcut preot?" Reacția părintelui

02 Mar 2022 18591

Connect-R, mesaj pentru preotul Daniel Balaș, din Constanța, după suspendarea acestuia de la slujire. "Părinte, important e că te iubesc oamenii"

01 Mar 2022 53484

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 31 mai 2021

02 Jun 2021 3570

Atleta constănţeană Cristina Bujin a cucerit aurul la Internaţionalele României (galerie foto)

10 Jun 2019 4951

Constanţa a urcat de opt ori pe podium Răzvan Grecu, Ioana Manoliu şi Florentin Cojocaru, aur la atletism (galerie foto)

08 Aug 2017 3573

Ionuţ Neagoe, campion balcanic Ioana Colibăşanu şi Iulian Dobrescu, medalii de aur la Naţionalele de atletism (galerie foto)

18 Jul 2017 4700

HC Farul Constanţa s-a calificat în semifinalele Campionatului Naţional

11 May 2017 4346