Constanța. Deșeurile depozitate necorespunzător, în atenția polițiștilor locali

  • Polițiștii locali au aplicat, în cursul săptămânii trecute, 119 sancțiuni pentru nerespectarea regimului deșeurilor. 
Reprezentanții Primăriei Constanța amintesc că deșeurile menajere trebuie scoate în pubelă doar în ziua stabilită împreună cu operatorul de salubritate. 

Ce spune Primăria Constanța 

În municipiul Constanța, ridicarea deşeurilor în zona cartierelor de case se face săptămânal conform unui grafic stabilit pentru fiecare stradă.

Deșeurile menajere trebuie scoase în pubelă și doar în ziua stabilită împreună cu operatorul de salubritate.

În pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Presați/taiați/striviți deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă. În acest mod se folosește la maximum capacitatea pubelei.

„Vă rugăm să nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile!”, transmite Primăria Constanța

 
Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 119 sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 82. 200 lei, după cum urmează:
 
  • 114 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 56 200 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);
  • 2 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 6 000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;
  • 3 sancțiuni conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, în valoare totală de 20 000 lei.
 

„Pentru a nu deveni normalitate, semnalați cu încredere aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, au adăugat reprezentanții Primăriei Constanța.

 Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.