Constanța Întâlnire de lucru a ACoR. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, printre cei prezenți (galerie foto)

 Biblioteca Judeţeană I.N. Roman din Constanţa a găzduit, ieri, 20 ianuarie, o întâlnire de lucru a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), filiala Constanţa, la care au participat majoritatea edililor în funcţie din judeţ - 23 August, Băneasa, Cerchezu, Chirnogeni, Cumpăna, Cuza Vodă, Dumbrăveni, Grădina, Ion Corvin, Istria, Lipnița, Lumina, Oltina, Pecineaga, Rasova, Siliștea, Topraisar, Tortoman şi Tuzla.

Preşedintele AcoR filiala Constanța, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a punctat o serie de probleme, pe care membrii asociaţiei i le-au adus la cunoştinţă. Una dintre aceste situaţii deosebit de stringente face referire la faptul că primarii constănţeni ar urma să achite sumele restante şi penalităţile aferente pentru neîndeplinirea obligaţiei asumate de România de colectare selectivă a deşeurilor. 

"Pe lângă sumele mari pe care le-ar avea de achitat primarii noştri, începând cu acest an, dacă nu colectează, selectiv, deşeurile duse la rampa de gunoi, vor trebui plătite şi penalităţile pentru neîndeplinirea obligaţiei de a colecta selectiv. Trebuie să ţinem cont că preţul tonei de gunoi a crescut de la 30 la 80 de lei”, a arătat edilul Mariana Gâju. Aceasta a mai subliniat faptul că: „Noi, primarii, nu ştim de unde vom strânge aceşti bani, în condiţiile în care unii cetăţeni nu înţeleg să-şi plătească nici măcar taxa de habitat”.

Primarul comunei Cumpăna a făcut referire, totodată, la capcanele care se găsesc la fiecare pas în administraţiile locale, pentru care este răspunzător reprezentantul legal, primarul.

Preşedintele ACoR Constanţa a mai atras atenţia celor prezenţi asupra faptului că, în urma discuţiilor pe care le-a purtat, personal, cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, acesta a luat în calcul un proiect de împădurire cu perdele de protecţie, pe amplasamentele vechilor sisteme de irigaţii, precum şi împădurirea ambelor maluri ale Canalului Dunăre Marea Neagră.

Totodată, tot la solicitarea preşedintelui ACoR, Mariana Gâju, s-a pus în discuţie alocarea de fonduri externe pentru derularea proiectelorde extindere a reţelelor de energie electrică, iluminat stradal, de colectare selectivă a deşeurilor, programul Rabla şi programe de sisteme fotovoltaice.

Primarul comunei Cumpăna a luat în calcul şi solicitarea edililor constănţeni, cu privire la procesul greoi de obţinere a avizelor de la instituţii precum ANIF, ANPM, ANRE, Mariana Gâju propunând înaintarea unei solicitări oficiale din partea ACoR pentru susţinerea taxelor privind eliberarea acestor avize.

Sursa foto: Primăria Cumpăna 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 482

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 525

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 560

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 613

Mașină răsturnată în canal, în urma unui accident, între Cumpăna și Agigea, județul Constanța

25 Mar 2024 1061

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 535

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1488

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 21-a (seniori și juniori + clasamentele)

17 Mar 2024 1060

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 710

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 598

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 732

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 755

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 752

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523