Constanţa. La ce metode apelează infractorii care vă pot lăsa în doar câteva clipe fără toate economiile

Infractorii au devenit din ce în ce mai inventivi şi reuşesc să scaotă bani de la cetăţenii, în general persoane în vârstă, mai naivi. De la deja celebra metodă Accidentul, care a reuşit să păcălească sute de persoane până la Metoda Pomana, hoţii pun mâna pe economiile de o viaţă ale pensionarilor care cred poveştile spuse de cei care le bat la uşă sau îi sună la telefon. 

Tocmai pentru a reduce numărul victimelor care pică în plasa acestor infractori, poliţiştii constănţeni au lipit afişe în scările de bloc din municipiul Constanţa prin care le arată cponstănţenilor care sunt metodele prin care infractorii reuşesc să-i jefuiască. 

Astfel, poliţiştii le atrag atenşia constănţenilor că prin metoda Accidentul, hoţul sună la telefon şi sub pretextul că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier solicită bani pentru ca presupusa victimă să nu depună plângere.

Metoda De la Gaze, de la Deratizare sau de la Lumină este cea mai folosită de cei care intră în locuinţe şi profitând de neatenţia proprietarilor fură bunuri de valoare. 

Metoda Pomana este cea prin care diverse persoane intră în locuinţe sub pretextul că vor să ofere ceva de pomană şi, în timp ce unul dintre suspecţi ţine victima ocupată, cel de-al doilea cotrobăie prin casă şi fură obiecte de valoare. 

Metoda "Regelui Cioabă" este cea prin care suspecţii oferă pe stradă bijuterii din aur în schimbul celor deţinute de păgubiţi.

Metoda Premiul de la televiziuni sau companii de telefonie este folosiută de suspecţi care sună şi anunţă că s-a câştigat un premiu. Pentru a intra în posesia acestuia victimele trebuie să achite o taxă. 

Metoda Promoţiilor de la Supermarket este cea prin care suspecţii se prezintă la uşă cu diverse promoţii. În timp ce unul vă cere o cană cu apă compplicele fură din casă tot ce găseşte de valoare. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Metoda „Accidentul” încă face victime. Un tânăr din Constanța a fost prins in flagrant în timp ce încerca să înșele o persoană în acest mod (VIDEO)

11 Dec 2023 920

Percheziții ale polițiștilor, în București, într-un dosar de înșelăciune. Metoda „Accidentul” încă face victime

24 Nov 2023 692

Metoda "Accidentul" revine! Cazul unei bătrâne de 82 ani

23 Sep 2023 950

Percheziții la domiciile infractorilor cu metoda „accidentul“ în mai multe județe din România. Descoperiri șocante, declarațiile polițiștilor (GALERIE FOTO)

10 Aug 2023 670

Anunț important MAI Metoda „accidentul“ ia amploare în rândul infractorilor din România! Câți bani strâng indivizii

09 Aug 2023 749

Percheziții astăzi! Cei care practică metoda „accidentul” vizitați de polițiști! (VIDEO)

09 Aug 2023 863

IPJ Brăila,,Campanie de prevenire a înșelăciunilor prin metoda ,,accidentul”

16 Mar 2023 693

Șase ani cu executare pentru un fost comisar de penitenciare din Tulcea! Se cere rejudecarea dosarului

13 Mar 2023 3866

Percheziţii în judeţul Constanţa! Un bărbat suspectat de înşelăciuni prin metoda Accidentul, reţinut

19 Feb 2023 2290

​Atenție la înșelăciuni! Iată ce ne recomandă polițiștii constănțeni

27 Jan 2023 1070

Tragedie pentru un șofer Urmărit de polițiști, un bărbat care tocmai înșelase prin "metoda accidentul" a murit după ce s-a răsturnat cu mașina pe un câmp

12 Dec 2022 1614

Constănțean, înșelat să achite transportul cu elicopterul SMURD din Constanța în București

03 Nov 2022 1897

Metoda „Accidentul“ face victime la Constanța. Doi tineri au înșelat un bărbat de 82 de ani. Suspecții, reținuți

16 Oct 2022 1901

Atenție la înșelăciuni! Ce metode folosesc infractorii pentru a sustrage bani. Sfaturi de la polițiștii IPJ Constanța pentru a nu fi păgubiți

09 Sep 2022 1748

Atenție la înșelăciunile prin telefon! Ce trebuie să știți pentru a nu cădea victime înșelăciunilor

01 Sep 2022 1352