Constanța Mașinile abandonate pe domeniul public, verificate de polițiști

  • Polițiștii locali au început o noua acțiune de verificare a vehiculelor fără stăpân.

  •  A fost emisă  o dispoziție în care 23 de vehicule si 11 autovehicule sunt transportate în parcul de mașini al municipalității.
Polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au început astăzi o nouă acțiune de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului.

Cele 23 vehicule abandonate și 11 autovehicule fără stăpân care ocupau domeniul public pentru care a fost emisă o dispoziție în acest sens sunt transportate în parcul de mașini al municipalității.
 
Acțiunea de eliberare a domeniului public de rablele care afectează imaginea orașului începe cu apelul constănțenilor care anunță existența  unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului.

”Colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele.

În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală”, precizează Primăria Municipiului Constanța.
 
Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.
 
Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii.
Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.
 
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului.


Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungantă a vehicului.
 
”Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205 sau 0799.606142 (WhatsApp)”, precizează Primăria Municipiului Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Polițiștii locali vor ridica 34 de mașini abandonate

26 Nov 2020 655

Mașinile abandonate din Constanța, focare de infecție. Polițiștii acționează zilnic pentru ridicarea acestora

11 Sep 2020 903

Constanța Polițiștii locali vor ridica aproape 30 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public (galerie foto)

01 Sep 2020 1020

Se vând vehiculele fără stăpân sau abandonate trecute în proprietatea municipiului Constanța

05 Jun 2020 1976

Licitație la Primăria Constanța! Un lot de 223 de mașini abandonate, scoase la vânzare

04 Jun 2020 1489

Constanța. Mașinile abandonate, ridicate de pe domeniul public

28 May 2020 1028

Primăria Constanța Vehiculele care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate

04 May 2020 1694

Constanța. Se amână procedura de valorificare a vehiculelor abandonate sau fără stăpân

24 Mar 2020 920

Constanța Mașinile abandonate pe domeniul public vor fi valorificate (galerie foto)

06 Feb 2020 2675

Propunere legislativă Vehiculele fără stăpân sau abandonate ar putea fi valorificate prin vânzare

28 Dec 2019 1057

Autovehicule fără stăpân identificate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa

23 Dec 2019 1252

Constanța Mașinile abandonate sau fără stăpân, ridicate de polițiștii locali

17 Oct 2019 1330

Poliţia Locală Constanţa continuă campania pentru identificarea şi ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân

18 Sep 2019 1012

Mașini abandonate pe domeniul public din Constanța, ridicate în ultimele zile. În ce zone au fost găsite mașinile (galerie foto)

09 Jul 2019 1226

Mașini abandonate pe domeniul public din Constanța, ridicate în ultimele zile. Cum și le pot recupera proprietarii (document)

19 Apr 2019 856