Constanța. Noi locuri de parcare amenajate pe strada Badea Cârțan

  • Locurile de parcare vor fi numerotate, după ce se va încheia procesul de asfaltare a parcărilor construite pe terenul delimitat de străzile Badea Cârțan și Tulcei și pe arterele adiacente.
Aproximativ 100 de noi locuri de parcare au fost amenajate pe strada Badea Cârțan, pe terenul delimitat de blocurile K4, K10 și K16. Proiectul de reconfigurare urbană a avut drept obiectiv extinderea zonei pietonale și refacerea suprafeței destinate parcării autovehiculelor.

Lucrările edilitare au presupus un proces laborios. În etapa premergătoare asfaltării, s-a construit infrastructura terenului prin excavare și compactare. Au fost create zone destinate circulației pietonilor și au fost montate bordurile care delimitează noile locuri de parcare. Procesul de asfaltare a zonei carosabile a fost finalizat prin așternerea a două straturi de asfalt, binder și strat de uzură. De asemenea, au fost asfaltate căile de acces în parcare, situate pe aleile Licurici și Lotca și au fost recondiționate trotuarele.

Suprafața destinată parcării autovehiculelor a fost marcată corespunzător. Locurile de parcare vor fi numerotate, după ce se va încheia procesul de asfaltare a parcărilor construite pe terenul delimitat de străzile Badea Cârțan și Tulcei și pe arterele adiacente.

Din această săptămână, echipele administratorului drumului public intervin pe aleile Lotca și Licurici. Sunt în curs de amenajare noi spații destinate parcării autovehiculelor. Infrastructura trotuarelor este construită de la zero prin montarea bordurilor care vor delimita locurile de parcare.

Primăria municipiului Constanța continuă să implementeze soluții de reconfigurare urbană a zonelor rezidențiale pentru a răspunde nevoilor comunității.

Sursa foto: Primăria municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulți investitori voiau să ridice blocuri în zonă Primăria Constanța vrea să exproprieze mai multe terenuri de pe bulevardul Lăpușneanu. A atribuit contractul pentru realizarea documentațiilor!(DOCUMENT)

25 Mar 2024 5311

Un șofer din Constanța cere înapoi taxa pentru locul de parcare din Inel II, până la amenajarea corespunzătoare a parcării! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

25 Mar 2024 728

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac „Amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu“

23 Mar 2024 448

Imobiliare Constanța George Chendru, fondatorul trupei Pindu, modifică blocul pe care îl ridică pe strada Oslo

20 Mar 2024 549

Primăria Constanța „De-a lungul ultimilor ani s-au căutat mai multe soluții pentru reabilitarea și consolidarea Creșei nr. 6 de pe aleea Topolog“

18 Mar 2024 574

Imobiliare Constanța Un italian vrea să ridice un bloc, pe bulevardul Mamaia, aproape de Delfinariu. Acolo este, în prezent, o parcare

14 Mar 2024 1065

Imobiliare Constanța O nouă autorizație de construire pentru Ivanov Rezidential SRL

13 Mar 2024 587

Primarul municipiului Constanța „Lucrările de reamenajare a spațiilor urbane din cartierele orașului avansează!“

12 Mar 2024 693

Fosta creşă nr. 6 de pe Aleea Topolog din Constanța va fi demolată. Primăria vrea să transforme spațiul în parcare. Integra Proiect Design SRL a primit contractul (DOCUMENT)

12 Mar 2024 1075

Investiții Constanța Marco Chim SRL, obligată de Municipalitate să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal pentru desființarea Casei Sibiu din Satul de vacanță

12 Mar 2024 893

Parcare supraetajată, construită pe Aleea Argeș în cartierul Tomis Nord din Constanța

12 Mar 2024 620

Știri Constanța Vergil Chițac anunță că au fost amenajate 51 de noi locuri de parcare. Iată în ce zonă

10 Mar 2024 2946

Anunțul public al Primăriei Constanța Depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru parcarea supraetajată din zona Dacia

07 Mar 2024 540

Constanța Șofer surprins de camerele de supraveghere în timp ce efectua derapaje și întoarceri bruște în parcarea din apropierea plajei Modern (VIDEO)

06 Mar 2024 574

Licitație contestată la CNSC Iridex Group Salubrizare a vrut să facă curățenie și în parcările și grupurile sanitare de pe Autostrada Soarelui! Ce verdict a primit?

03 Mar 2024 596