Constanța Omagiu pentru Olga Duțu, un model pentru tânara generație (galerie foto)

Momente emoționante pentru educația constănțeană! Foști elevi, cadre didactice și colaboratori s-au întâlnit în sala „Remus Opreanu” pentru a omagia activitatea doamnei prof. dr. Olga Duțu, un model pentru tânăra generație, care prin întreaga sa carieră a contribuit la bunăstarea comunității. La eveniment au participat conf. univ. Elena Frâncu și dr. Costin Scurtu, director al Muzeului Naţional Militar „Regele Ferdinand I” Filiala Constanţa.

Fost profesor de Limba și literatura română și director la Liceului Pedagogic din Constanța, inspector școlar general, scriitor, Olga Duțu reprezintă o poveste de succes despre educație și formare profesională.

Acțiunea are loc în cadrul concursului național pentru licee Euroscola 2019-2020, ediția a XII a, la care participă 24 de elevi și 2 profesori coordonatori de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța. Concursul este lansat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Întâlnirea a fost deschisă de prof. dr. Anamaria Ciobotaru, director al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” care a vorbit despre activitatea prof. dr. Olga Duțu în cadrul instituției. „Colegiul nostru este foarte legat de dumneavoastră, vă iubim foarte mult. Dumneavoastră ați făcut enorm pentru această instituție, după ce n-ați mai fost în această instituție. Ați scris despre ea, ați păstrat vie memoria în comunitatea locală și ați continuat demersul pe care l-ați avut în instituția noastră. Este foarte important în societatea în care trăim, aflată în permanentă schimbare, să ne raportăm la modele adevărate. Cu siguranță cei 24 de elevi și cei 2 profesori care coordonează activitatea în cadrul colegiului s-au gândit foarte bine să transpună în plan real deviza „Educația schimbă vieți”, găsind un model care a schimbat destine nu numai în Dobrogea ci și în România, în persoana doamnei profesor Olga Duțu”, a precizat prof. dr. Anamaria Ciobotaru.

Ecaterina Radu, director al Grădiniței cu Program Prelungit „Azur”, Cristina Dragomir, director executiv adjunct al Directiei Tehnic Administrativ din cadrul Primăriei Municipiului Constanta și conf. univ. dr. Roxana Topor în cadrul Universității Spiru Haret au vorbit, în calitate de foste eleve, despre modul în care întâlnirea cu doamna profesor le-a schimbat viața.

Emoționată, doamna profesor Olga Duțu le-a adresat elevilor un mesaj de susținere. „Vreau să fiți mândri că sunteți elevii acestui liceu, primul din Constanța și continuați tradiția a atâtor generații din 126 de ani de existență, să răspândiți frumosul, binele și respectul pentru ființa umană. Sunt atât de fericită că acest colegiu din Constanța se situează astăzi la nivel national la exigențele învățământului modern, este o echipă excepțională, dinamică și foarte bine pregătită profesional și au esența necesară oricărui dascăl și anume iubirea pentru copii”, a declarat prof. dr. Olga Duțu.

Campania „Flying to the future through education” invită elevii și membrii comunității să conștientizeze rolul esențial pe care educația îl are pentru oricare tânăr. Scopul proiectului este să creeze experiențe educaționale autentice care să le asigure tinerilor un parcurs profesional de succes.
Euroscola reunește în fiecare an elevi liceeni din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. De pe băncile Parlamentului European, elevii au șansa de a trăi experiența procesului decizional al Uniunii Europene. 

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petrotel-Lukoil SA cumpără servicii vamale în Constanța! Radiografia societății și dosarul cu cel mai mare presupus prejudiciu calculat vreodată în România

24 Jan 2024 1280

Doliu în învățământul constănțean! S-a stins din viață reputatul profesor Olga Duțu

28 Jun 2022 3348

Excelenţa în educaţie, celebrată la Constanţa. Olga Duţu, o viaţă dedicată meseriei de profesor, scriitor şi inspector

01 Oct 2019 2735

Interviu cu profesor doctor Olga Duțu „Este cunoscută condiția modestă a personalului didactic, care trebuie să înfrunte aroganța milionarilor și a pruncilor lor“

22 Mar 2018 4248

#citeşteDobrogea Prof. dr. Olga Duţu sărbătoreşte opt decenii de viaţă. Cu respect, la mulţi ani!

16 Mar 2018 9966

Lansare de carte - „Constanţa culturală – 2017“ „Prin oameni de valoare ca Olga Duţu, cultura în Constanţa rezistă!“

18 Dec 2017 3028

Prof. univ. dr. Olga Duţu, la cea de-a 35-a lansare de carte - „Constanţa culturală - 2017“

13 Dec 2017 3813

Învăţământul constănţean, în doliu. A decedat un fost inspector şcolar

27 Feb 2017 9405