Constanța Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina oferă cazare pentru copiii din Ucraina și mamele lorPreotul Claudiu Banu anunță că Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina, prin Așezământul filantropic Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare, pune la dispoziție locuri de cazare pentru copiii și mamele lor ce vin din zona de conflict, până la rezolvarea problemelor din Ucraina. 
 

„Războiul este un act inutil de agresiune indiferent care ar fi motivul.

În acest sens, Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina prin Așezământul filantropic Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare, pune la dispoziție locuri de cazare pentru semenii noștri aflați în suferințele pricinuite de acest eveniment nefericit din Ucraina.

Concret, în Așezământ vor fi aduse mame cu prunci, din zona de conflict, până la rezolvarea problemelor din țara vecină.
Împreună schimbăm viața celor fără șansă.

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți.

Sfântul Mare Mucenic Mina, ocrotitorul celor păgubiți”, scrie preotul paroh Claudiu Banu.


Amintim că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Cancelaria prim-ministrului au stabilit, vineri, înfiinţarea unui grup de lucru pentru coordonarea integrată a acţiunilor derulate de instituţiile cu atribuţii în domeniu, alături de societatea civilă şi organizaţiile internaţionale, în vederea asigurării asistenţei umanitare adecvate persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României. 

Totodată, la nivelul județului Constanța, primarii social-democrați au pregătit și vor pune la dispoziție spații de cazare decente, complet utilate, alimente, inclusiv mâncare caldă și medicamente pentru cei aflați în nevoie, pe toată durata șederii în România.


foto: Facebook/ Claudiu Banu 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Refugiații ucraineni cazați în cadrul Parohiei Sfântul Mare Mucenic Mina au primit mucenici moldovenești

09 Mar 2022 1102

Preotul Claudiu Banu, despre refugiații pe care îi găzduiește - Nu m-am gândit vreodată ca un prunc ucrainean să rostească primele sale cuvinte, mama, tata și "bomb"

05 Mar 2022 3075

Preotul Claudiu Banu „Avem nevoie de ajutor, pentru că a reconstrui acest bloc este greu și ne depășește puterea noastră“ (VIDEO)

21 Dec 2021 11437

Constanța Biserica Sfântul Mina din parcul Tăbăcărie, donație de 10.000 lei pentru cei afectați de incendiul de pe Nicolae Grindeanu

19 Dec 2021 2002

Preotul Claudiu Banu, locatar în blocul afectat de incendiu. S-a refugiat cu familia pe acoperiș din calea flăcărilor „Tati, acum vom muri?“

16 Dec 2021 18570

Constanța „Foamea nu are sărbătoare”, o nouă campanie umanitară înființată de preotul Claudiu Banu

14 Dec 2021 1558

Constanța Campania „Un tir de dulciuri pentru copiii sărmani”, la final. Beneficiari, mii de copii sărmani din mediul rural

29 Nov 2021 1249

Imagini inedite de la sfințirea Troiței Bisericii Sfântul Mina din Constanța

11 Nov 2021 5816

Constanța „Un tir de dulciuri pentru copiii sărmani”, un proiect inițiat de preotul Claudiu Banu. Unde puteți dona

06 Nov 2021 2402

ZIUA LIVE. Preotul Claudiu Banu de la biserica Sfântul Mare Mucenic Mina ar vrea să construiască și un spital de Pediatrie, pentru că „niciun copil nu trebuie să sufere”!

15 Oct 2021 2804

ZIUA LIVE. Preotul Claudiu Banu Eu de fapt nu fac nimic. Sunt un mesager al oamenilor care vor să facă lucruri frumoase

14 Oct 2021 2471

ZIUA LIVE Preotul de la biserica de lemn din Parcul Tăbăcărie a lansat în mediul online campania „Încalţă un copil sărman”

14 Oct 2021 3257

ZIUA LIVE. Iarna sosește și mulți copii din județ nu au încălțări de iarnă. Campania "Încalță un copil sărman"!

13 Oct 2021 2181

Un vis devenit realitate sfințirea Așezământului social pentru copii abandonați și mame aflate în dificultate „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare” din Techirghiol

03 Aug 2021 1324

Așezământul din Techirghiol destinat copiilor abandonați și mamelor aflate în dificultate se apropie de inaugurare

20 Aug 2020 1058