Constanța Polițiștii, la datorie, pentru sărbători în siguranță

  • Zeci de polițiști la datorie în noaptea de Revelion.
În perioada minivacanței de Revelion, polițiștii constănțeni, alături de celelalte forțe de ordine și reprezentanți ai instituțiilor abilitate de control sunt la datorie, pentru a proteja siguranța și sănătatea constănțenilor.

Începând de astăzi, 31 decembrie a.c., și până duminică, 3 ianuarie 2021, peste 600 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și aproximativ 150 de polițiști locali constănțeni vor acționa, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, a faptelor antisociale, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Efectivele de ordine publică vor avea o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii vor acorda o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în noaptea de Revelion, când în mod tradițional se organizau petreceri, cu număr mare de oameni, fie în case private sau în diferite localuri, fie în spații deschise.

Vă reamintim că sunt interzise desfășurarea de petreceri sau organizarea de evenimente private, precum mese festive, în spații închise sau deschise.

De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00 - 5.00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, pentru asistență medicală, precum și pentru alte motive justificate prevăzute de lege.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

”Nu uitați de asemenea că, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei din jur, este nevoie să purtați masca de protecție, să vă spălați sau să vă dezinfectați cât mai des mâinile și să păstrați distanța fizică.
 
Totodată, având în vedere că mulți cetățeni obișnuiesc să utilizeze în aceste zile diverse materiale pirotehnice, atragem atenția că acestea pot fi un pericol pentru cei din jur dacă nu sunt folosite necorespunzător”, transmite IPJ Constanța


Sursă foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Au început înscrierile la Școala de Agenți de Poliție

24 Apr 2024 229

Poliția RomânăSe organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mu

24 Apr 2024 193

Doi bărbați, arestați după ce au încercat să fure un cablu de alimentare al unei macarale din Portul Constanța

23 Apr 2024 384

România Se fac înscrieri la Școala de Poliție! Vezi de când

23 Apr 2024 483

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 796

Județul Constanța Peste 300 de sancțiuni, aplicate de polițiști, în weekend

22 Apr 2024 338

Județul Constanța Urmărire ca în filme, în Mihail Kogălniceanu - A condus fără permis, a fugit de poliție, a abandonat autoturismul, a fost prins și încarcerat pentru 24 de ore

22 Apr 2024 706

UPDATE Alertă în județul Constanța! O fată de 15 ani, dispărută de la domiciliul din comuna Adamclisi

21 Apr 2024 459

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști pe raza județului Constanța. Au fost întocmite dosare penale

20 Apr 2024 575

Polițistă din cadrul IPJ Constanța, medaliată cu aur la Campionatul național de tenis de masă al MAI

20 Apr 2024 626

Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării“! Ce nereguli au fost constatate în județele Constanța și Tulcea

20 Apr 2024 407

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 691

IPJ Constanța, pregătiri pentru alegerile locale din 9 iunie! Investiție de 55.000 de euro pentru reparații generale la sediu

19 Apr 2024 360

IPJ Constanța Șicanare-n trafic, urmată de amenințare cu pistol, la Eforie Sud

19 Apr 2024 586

Acțiune cu radare în județul Constanța. Constatările polițiștilor

19 Apr 2024 386