Actualitate

Constanța Port Container Day, la cea de-a doua ediţie. CN APM SA oferă companiilor din ţară deschidere la Marea Neagră

Astăzi, 22 martie 2018, s-a desfășurat la Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, a doua ediție a Constanța Port Container Day.
           
Evenimentul a fost deschis de Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în prezența secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, a oficialităților locale – prefectul județului Cluj, dr. ing. Aurel Cherecheș și a vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.
           
Peste 150 de delegați ai companiilor din industrie și transporturi din zona centru – vest a României au participat la întâlnirea cu Portul Constanța.
           
Evenimentul este organizat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și își propune să stabilească un dialog între reprezentanții Portului Constanța – autorități și companii și mediul de afaceri din vestul și centrul țării, potențiali utilizatori ai porturilor maritime românești, cu scopul de a atrage trafic de mărfuri.
           
Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al CN APM SA Constanța: „Partea de vest a țării reprezintă hinterlandul Portului Constanța și ne dorim ca din ce în ce mai multă marfă, care în acest moment pleacă din zonă către porturi din Germania și Slovacia să ia drumul Portului Constanța. Anul trecut am identificat o serie de probleme, vamale sau de altă natură, pe care am încercat să le rezolvăm și în parte am și reușit. Suntem aici pentru a lua toate măsurile necesare să ridicăm orice bariere din drumul companiilor din centrul și vestul țării către Portul Constanța“.
 
„Vă încurajez să vă dezvoltați afacerile în Portul Constanța, să aduceți marfă și să folosiți avantajele pe care vi le oferă. În anii viitori, administrația portuară are în vedere investiții de peste 200 milioane euro în infrastructură, investiții care vor face portul și mai atractiv din punct de vedere al eficienței“, a subliniat Ionel Minea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
 
Avantajele transportului naval au fost subliniate și de prefectul județului Cluj, dr. ing. Aurel Cherecheș, care a declarat că „această parte a țării a avut o dezvoltare economică mai pregnantă în ultimii ani, ceea ce a determinat și fluxuri mai mari de mărfuri. Căile rutiere și cele ferate par la îndemâna tuturor, dar acestea sunt funcționale pe distanțe relativ scurte și nu sunt economice în comparație cu transportul naval“.
 
Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a salutat ideea CN APM SA Constanța de a oferi Clujului deschidere la mare.
 
CN APM SA a prezentat companiilor din zonă serviciile și avantajele Portului Constanța, inițiind un dialog pentru a identifica situațiile cu care se confruntă exportatorii și importatorii din centrul și vestul României.

În cadrul evenimentului, s-a pus accent pe conexiunile pe care le oferă portul Constanța, prin intermediul liniilor regulate, piețele pe care firmele din zona de vest a țării le pot accesa doar prin port.
 
Constanța Port Container Day a beneficiat de sprijinul revistei Intermodal&Logistics, DP World, COSCO Shipping Lines și SOCEP.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bunurile proprietate publică şi privată din cadrul CN APMC, asigurate de Omniasig Vienna Insurance Group. Detalii (document)

29 Dec 2018 608

Ofertele pot fi depuse până pe 10 ianuarie 2019 Parcul auto al CN APM Constanţa va fi reînnoit (document)

22 Dec 2018 488

Licitație la CN APMC Se caută un evaluator pentru parcelele de teren din porturile Constanța, Tomis, Midia, Mangalia și Basarabi (document)

11 Dec 2018 403

Digurile din porturile Constanţa, Midia, Tomis şi Mangalia, urmărite de CN APMC. Toate necesită refacere pe zone mari (document)

21 Nov 2018 867

Cine face plinul automobilelor din dotarea CN APM Constanța (document)

26 Oct 2018 538

Directorul CN APM Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, și primarul Decebal Făgădau despre proiectele realizate în comun

15 Oct 2018 772

Drumul dintre Porţile 7 şi 9 din Portul Constanţa, modernizat. CN APMC a solicitat aviz de mediu. Date din proiect (document)

10 Oct 2018 2011

Atenţie, şoferi! Un pasaj rutier din Portul Constanţa intră în reabilitare. Cât va achita CN APMC (document)

08 Oct 2018 1167

Şantier nou în Portul Constanţa Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, undă verde pentru Dana 80

03 Oct 2018 990

Lucrări de infrastructură CN APMC începe modernizarea zonei de acces către Poarta 9

25 Sep 2018 863

Eveniment internaţional la CN APMC Directorul companiei portuare din Dublin - „Portul Constanţa, un important agent în Uniunea Europeană“

19 Sep 2018 848

Pentru prima dată în România, lucrările comitetului executiv al European Sea Ports Organization (Organizația Porturilor Maritime Europene) - galerie foto

18 Sep 2018 659

Portul Constanţa va găzdui, în premieră, întâlnirea Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization

12 Sep 2018 419

CN APM Constanța cumpără contoare electronice de energie electrică. Ce firme au câștigat contractul și ce valoare are acesta (document)

08 Sep 2018 1046

SC Intermodal SRL, la judecată cu CN APMC. S-a stabilit primul termen

01 Sep 2018 696