Constanța Roata panoramică, încă îi încântă pe constănțenii ieșiti la o plimbare de seară (video)

  • Roata panoramică din Constanța încă îi mai bucură pe constănțenii care au decis să facă o plimbare la ceas de seară.
  • Roata ar urma să fie complet demontată până spre finele lunii .
Roata panoramică din Constanța încă îi mai bucură pe constănțenii care au decis să facă o plimbare la ceas de seară, prin luminile ei. Nu pentru multi timp ne vom mai putea bucura de această atracție, dat fiind că  roata panoramică din Constanța ar urma să fie complet demontată până spre finele lunii .

Societatea a fost notificată, iar pe 24 februarie sunt împlinite cele 30 de zile legale. Dacă până atunci nu va fi demontată, primăria va putea să o demonteze, prin Confort Urban.

Edilul Constanței, Vergil Chițac, a punctat că până pe 24 februarie mai are termen, conform notificării transmise în ianuarie firmei care deține roata panoramică de la Poarta 1. Dacă societatea nu o va demonta, primăria, prin Confort Urban, va trebui să treacă la demolarea construcției.

„Legat de celebra roată... Haideți să vă spun ceva – povestea. Las la o parte faptul că s-a acordat de către colegii noștri de la Direcția de Sprijin a Operatorilor Economici – li s-a dat avizul fără ca ea să se fi putut desfășura, din punct de vedere legal. Nu era normal să se dea pentru activitatea aia, în zona aia. Las la o parte faptul că nu s-a cerut Urbanismului un punct de vedere. În momentul în care ansamblezi și pui acolo ditamai roata, e ca și cum ai face un bloc. Nu e normal să nu ai aviz de la urbanism.

S-a gândit în jurul acestei roți un proiect pe care Constanța l-a câștigat – Capitala Tineretului pe 2020, care se mișcă pe 2021. Totul trebuia să se desfășoare acolo, în parcare. Acesta este un proiect. Pentru proiectul legat de mobilitatea urbană în zona Ștefan cel Mare, autorii proiectului – Direcția de Fonduri Europene – a gândit acolo (n.r. în parcarea de la roată) organizarea de șantier. Dacă mâine declarăm câștigătorul și într-o lună semnăm contractul, acolo trebuie să fie organizare de șantier. Constructorul trebuie să ducă acolo toate echipamentele. Cele două direcții din Primărie care au gândit două proiecte, unde au fost? Lipsa dialogului din interiorul primăriei a fost o mare problemă și este cea pe care în perioada următoare încerc să o rezolv, aducând la aceeași masă pe toți responsabilii de la fiecare direcție, făcând fișă de proiect, făcând planuri și dând termene.

Roata este în picioare. A fost notificată. Pe 24 februarie face o lună. Ne vom duce, și conform legii aplicăm legea. Trecem să o demontăm noi cu Confort Urban. Trebuia să respectăm legea”, a spus edilul Constanței.

Citește și: Roata panoramică de la Malul Mării este demontată (video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie 80% din respondenți nu sunt mulțumiți de cum arată Târgul de Crăciun Constanța, din parcul Teatrului Oleg Danovski

10 Dec 2023 1023

Știri Constanța Roata Panoramică din Parcul Oleg Danovski, din nou în funcțiune!

06 Dec 2023 1274

S-a finalizat montarea Roatei Panoramice din Portul Tomis (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 May 2023 1874

Roata panoramică revine la Constanța! Unde va fi amplasată? (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 May 2023 11190

Galerie foto+video Demontarea roții panoramice de la Poarta 1, aproape de final

26 Feb 2021 2898

Roata panoramică din Portul Constanța ar trebui să fie demontată de proprietar până de Dragobete. Ce spune primarul

16 Feb 2021 1704

Roata panoramică de la Malul Mării este demontată (video)

13 Jan 2021 2658

Vergil Chițac Despre roata panoramică și decizia de a nu prelungi valabilitatea autorizației de funcționare

08 Jan 2021 2635

Mai mulți pensionari din țară îl acuză de discriminare pe administratorul “Tomis Eye” de pe faleza Cazionului. Acesta ia în calcul să renunțe la facilitățile acordate

14 Jul 2020 5178

Constanța Mai este puțin până la inaugurarea roții panoramice din apropierea Cazinoului (galerie foto + video)

24 Jun 2020 2891