Constanța. Scutere pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și cu mobilitate redusă

  • Scuterele sunt ușor de utilizat și controlat cu ajutorul celor două manete de direcție.
Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan „ROTA” sprijină persoanele cu dizabilități locomotorii sau cu mobilitate redusă donând Primăriei Municipiului Constanța zece scutere electrice medicale.

Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan „ROTA“, împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități locomotorii și al celor cu mobilitate redusă printr-o donație de zece scutere electrice medicale, în valoare totală de 9.000 euro.
 
În cadrul unei acțiuni organizate astăzi, 28 septembrie, în Constanța, zece persoane cu dizabilități aflate în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială Constanța au primit scuterele electrice pentru mobilitate, oferindu-le astfel posibilitatea să-și desfășoare activitățile zilnice în mod independent.
 

„Colaborarea mea cu reprezentanții ROTA datează din mandatul de senator, când făceam parte din grupul parlamentar de prietenie cu Taiwan. Mulțumesc Asociației ROTA, alături de care putem să oferim bucuria independenței de mișcare unor oameni pentru care acest lucru era o povară. Sper ca pe viitor, tot mai multe persoane ce suferă de astfel de afecțiuni să poată beneficia de asemenea dispozitive“, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

 

„Dreptul la liberă mișcare este considerat un drept fundamental în Carta Socială Europeană. Cu un număr de peste 200.000 de persoane cu dizabilități fizice, România are de depus un efort masiv în direcția eliminării încălcării acestui drept. La momentul de față, multe dintre persoanele care se confruntă cu această problemă sunt nevoite să trăiască în izolare, cu efecte negative asupra calității vieții și accentuând sentimentul de neputință.
 
E greu să ne imaginăm că, pentru unii dintre noi, o simplă plimbare în parc sau a merge la cumpărături sunt obiective dificil de îndeplinit. Prin această donație, vrem să oferim autonomie persoanelor care se confruntă cu un handicap locomotor, astfel încât să recapete acces fizic în societate și să poată desfășura în mod independent activitățile de zi cu zi. Ceea ce îmi doresc cu adevărat este ca stereotipurile și tratamentul discriminatoriu la care sunt supuse persoanele cu dizabilități să fie șterse din gândirea colectivă”, a declarat Constantin Damov, președintele Asociației ROTA.

 
Scuterele electrice medicale sunt produse de compania taiwaneză KARMA și importate în România de ECOPROTECH ENGINEERING, o companie din Buzău.
 
Scuterele sunt ușor de utilizat și controlat cu ajutorul celor două manete de direcție.

Nepoluante și prietenoase cu mediul înconjurător, scuterele KARMA pot atinge viteze cuprinse între 6 și 13 km/h, având o autonomie de până la 40 km, cu o greutate permisă a utilizatorului între 115 – 135 kg. Datorită dimensiunilor reduse, acestea pot fi folosite atât la interior, cât și la exterior. Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor utilizatorului, ghidonul, scaunul, tetiera și cotierele pot fi ajustate și personalizate corespunzător.
 
Acțiunea se încadrează în „Săptămâna europeană a mobilităţii“, o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Tema anului este „Safe and Healthy with Sustainable Mobility“.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Sondaj de opinie pentru constănțeni referitor la transportul public

07 Dec 2021 193

Afaceristul Radu Marian Dragomir face studiile de fezabilitate pe bandă rulantă pentru Primăria Constanța

07 Dec 2021 703

Chițac nu renunță! Vrea să facă o grădină publică în Tomis Nord pe un teren care are proprietar

07 Dec 2021 1597

Contract atribuit în august și publicat după patru luni. Cine câștigă banii din restaurarea și punerea în valoare a statuilor și monumentelor amplasate în municipiul Constanța? (DOCUMENTE)

06 Dec 2021 1062

Primăria Cumpăna va construi un cămin pentru persoane vârstnice. Unde va fi amplasat și cât va costa (document)

06 Dec 2021 578

Autorizație de construire pentru un bloc de patru etaje în Palazu Mare. În primăvară, locuitorii au cerut respingerea proiectului

04 Dec 2021 863

Primăria Năvodari actualizează Planul Urbanistic General (document)

04 Dec 2021 794

Ce se construiește Modificări la blocul de patru etaje de pe strada Smârdan, din Constanța, unde în trecut s-a surpat strada

04 Dec 2021 747

Constanța Atelier de terapie recreativă la Centrul pentru persoane fără adăpost „Sf. Filofteia”

03 Dec 2021 430

Asfalt Dobrogea SRL va moderniza două străzi din comuna Dumbrăveni, județul Constanța

03 Dec 2021 1041

Documentația pentru reabilitare a expirat. Anexa Muzeului de Artă Populară Constanța, în stare avansată de degradare

03 Dec 2021 572

Primăria Constanța a încheiat un contract cu Autoprima Serv SRL. Ce va furniza (document)

03 Dec 2021 1267

Târgul de Crăciun de la Constanța, cu sau fără restricții? Haosul creat de lipsa de comunicare a Primăriei

03 Dec 2021 4840

Constanța Cei fără certificat verde nu au acces la ghișeu, pentru eliberarea buletinului

02 Dec 2021 1280

Vești bune pentru tinerii care vor să se căsătorească anul viitor la Constanța. Cum se va efectua programarea

02 Dec 2021 805