Constanța Spectacole în aer liber, în Parcul Arheologic

  • Spectacole în Parcul Arheologic de lângă Primăria Constanța.

Publicul constănțean este invitat în zilele de 3, 4, 5, 11 și 12 iulie, la spectacolul de teatru cu temă antică, „Cioburi de poveste în Scythia Minor". Reprezentațiile vor avea loc în zona sediului Primăriei Municipiului Constanța, începând cu ora 21:30. Vor fi puse în scenă poveștile de viață ale unor persoane reale, cunoscute din inscripțiile grecești și romane descoperite în Dobrogea.

„Locuitori ai Tomisului de acum două milenii își vor povesti bucuriile și împlinirile avute, dramele trăite, tristețile, remușcările, își vor împărtăși modul de viață și activitățile uzuale, recompunând prin intermediul acestui spectacol viața vechii cetăți", a declarat Georgiana
Rusu
, coordonatorul proiectului.

Proiectul „Cioburi de poveste în Scythia Minor" este organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), în cadrul ariei tematice Patrimoniu Cultural Material și realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța. Scopul general este promovarea într-un mod artistic a elementelor identitare de patrimoniu cultural expuse în centrul municipiului Constanța. 

Scenariul spectacolului a fost scris de Cristiana Bojte Keresztes, în baza documentării asigurate de scriitorul Cristian Cealera prin intermediul trilogiei „Poveștile Mării Negre". Muzica este semnată de Adrian Mihai, scenografia aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu, castingul fiind asigurat de Lui's Events. Din distribuție fac parte: Georgiana Rusu, Alexandru Medveghi, Radu Niculescu, Dana Trifan Enache, Laura Iordan Adrian, Andu Axente, Andrei Calu, Andra Colidiuc, Flori Priceputu, Adnana Maria Enache, Anais Agi-Ali, Adriana Burlacu, Bianca Ion, Raluca Cheleșu, Beatrice Georgiana Marciuc. Regia este semnată de Iulian Enache.

Spectacolul durează 60 de minute, iar accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată?

19 Apr 2024 431

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 401

Colonelul Dima, fostul comandant al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, pierde procesul pentru anularea ordinului de trecere în rezervă (MINUTA)

19 Apr 2024 371

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 458

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 547

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 4149

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 2567

Ordinul prin care colonelul Dima, fostul șef al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a fost trecut în rezervă nu se suspendă! Colonelul ceruse continuarea activității! (MINUTA)

17 Apr 2024 1060

Constanța Lucrările de reabilitare a carosabilului în cartierul Tomis Plus continuă! Pe ce străzi se lucrează

17 Apr 2024 383

Vești bune pentru turiști și constănțeni! Autobuzele etajate vor circula în minivacanța de Paște și 1 Mai

17 Apr 2024 428

Licitații Constanța Primăria Crucea, contract pentru înființarea rețelei de apă uzată în Stupina

16 Apr 2024 472

Știri Constanța CT BUS. Linia 100M își reia activitatea! Iată de când

16 Apr 2024 498

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 744

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 676

Știri Constanța ​Lucrări în cartierul Tomis Plus! Sunt anunțate restricții de trafic

15 Apr 2024 417