Actualitate

Constanţa spune NU betoanelor Construcţia unor blocuri pe bulevardul Lăpuşneanu scoate oamenii în stradăDacă tendinţa actuală de betonizare a Constanţei va continua, spaţiile verzi dintre blocuri vor deveni, în câţiva ani, o amintire. În ultima vreme, pe cât de agresive au devenit construcţiile pe spaţii verzi, pe atât de vigilenţi au început să fie şi cetăţenii.
 
Astfel, după ce parcul Tăbăcărie, singurul parc adevărat din Constanţa, a fost sacrificat pentru construcţia unul mall, după ce aproape toată partea cândva verde dintre blocurile care se înşiră de-a lungul bulevardului Lăpuşneanu a fost acaparată de o ghirlandă de blocuri noi, oamenii s-au săturat şi spun NU ridicării unor noi blocuri. Astfel, mâine, în intervalul orar 19.00 - 20.30, locuitorii din zona bulevardului Alexandru Lăpuşneanu anunţă o acţiune de protest.
 
Anunţată pe o reţea de socializare de avocatul mai multor asociaţii de proprietari aflate în „război“ cu dezvoltatorii imobiliari, Stelian Cristian Ion, acţiunea este îndreptată „împotriva proiectului de construcţie a două imobile de câte şase etaje PE SPAȚIUL VERDE din faţa blocului S6. Protestul se va desfăşura la faţa locului, în dreptul acelui spaţiu verde, situat la adresa din Constanţa, bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 183, lângă staţia de autobuz Suceava, vizavi de parcul Tăbăcărie, aproape de trecerea de pietoni. Sunt invitaţi să se alăture toţi cei care sunt împotriva construcţiilor abuzive pe spaţiile verzi şi care sunt solidari cu cei direct afectaţi“, spune avocatul constănţean în invitaţia de pe Facebook.

Citeşte şi Blocuri ce răsar ca ciupercile după ploaie: Cum dispare spaţiul verde de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (galerie foto)

Acţiunea de protest vine cu doar o zi înainte de dezbaterea planului urbanistic zonal prin care se urmăreşte edificarea a două blocuri de şase etaje chiar în coasta Camerei de Comerţ.
 
Vineri, 15 iulie, de la ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Constanţa se organizează dezbaterea publică asupra propunerilor preliminare ale PUZ-ului privind zona bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6, municipiul Constanţa. Pe lângă cetăţenii afectaţi de construcţia imobilului din zona studiată, la dezbatere, ca şi la acţiunea de protest, sunt aşteptaţi să participe toţi cei care au un cuvânt de spus legat de acest subiect.

Citeşte şi Pe bulevardul Lăpuşneanu: Spaţiu verde de un milion de euro, „sacrificat“ pentru două blocuri de şase etaje (document)

Controversata investiţie imobiliară a fost anunţată de Cambela Prod SRL încă din toamna anului trecut, când reprezentanţii firmei s-au prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în vederea obţinerii acordului de mediu pentru construirea unui imobil cu patru etaje, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, lângă CCINA Constanţa. Unul dintre imobile va fi construit de Cambela Prod, iar celălalt va fi edificat de Cristina Şerbu.
 
După ce a primit încuviinţarea celor de la Mediu, anul acesta, pe 26 aprilie, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanţa a emis firmei Cambela Prod SRL Certificatul de Urbanism nr. 1542, cu obiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal, conform Avizului de Oportunitate nr. 47 445 din 25.03.2016“. Doar că, în locul unui bloc de patru etaje, cât era anunţat iniţial, vedem că acolo îşi pot face loc două blocuri, şi nu de patru etaje, ci de şase. Şi uite cum asistăm - mulţi îşi dau chiar permisiunea tacită - la mutilarea tuturor spaţiilor verzi de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în timp ce constănţenii îşi vor plimba copiii printre betoane şi asfalt.
 
PUZ-ul iniţiat de Cambela Prod nu este singurul care a generat scântei în ultima perioadă. Mai mulţi cetăţeni au protestat şi faţă de intenţiile lui Răzvan Cristian Iacob, patronul Bourbon, care intenţionează să ridice un bloc de patru etaje  pe strada Soveja, la intersecţia cu strada Barbu Delavrancea.

Citeşte şi Nu vor betoane! Vor spaţii verzi!: Constănţenii spun NU blocului care ar urma să fie ridicat de Răzvan Iacob pe strada Soveja (galerie foto)

Amintim că, în ultima perioadă, au fost şi cazuri în care asociaţii de proprietari au avut succes în instanţă în dosarele privind anularea unor acte ce permiteau dezvoltatorilor imobiliari să ridice construcţii noi în spaţii… mai potrivite pentru alte activităţi. Reuşita îi aparţine aceluiaşi avocat Stelian Cristian Ion. După ce a obţinut anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal privind aprobarea unui plan urbanistic zonal, avocatul din Constanţa a înregistrat o altă victorie importantă: anularea unei decizii a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa care viza adoptarea unui alt PUZ.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Iulian

18 Feb, 2018 09:42

Spatiile verzi? pai are Constanta spatii verzi? din cate vad zilnic, toate asa zisele spatii verzi dintre blocuri sunt de fapt latrine pentru caini sau spatii de depozitare a gunoaielor. Da, da, catelusii aia dusi in zgarda de stapani, ca sa-si faca nevoile in spatiul ala "verde", care mai exact e un spatiu plin de gunoi si de mocirla, sau praf dk e vremea buna si normal, multe fecale de la animalutze cu si fara stapani. Spatiul ala verde de care ne plangem acum ca dispare, dar caruia nu-i dam demnitatea de spatiu verde, ca asa ne place noua aici la Marea Neagra, sa fim ignoranti si sa avem cele mai deplorabile spatii verzi, pline de peturi de pungi de gunoaie menajere de buruieni de 2 metrii inaltime. Asta e spatiul verde la noi. Doamne fereste sa cumpere vreo asociatie de locatari vreo mica, mica mica masina de tuns iarba, sa cumpere o mica, mica, mica punga de seminte de gazon, o grebla de frunze, un furtun de udat florile si gazonul, ca sa nu ma intind prea mult si sa va cer sa cumparati aspersoare...Doamne fereste! ce sa mai spun de Primarie!! Primaria peste vreo 1000 de ani sa inteleaga ce inseamna un spaatiu verde! Pai si atunci, cand spatiul verde este un spatiu maro in realitate, nu ar fi mai bine sa-l betonam, sa fie curat!??Pai, nu prefer beton in loc de latrine si de gropi de gunoi? Apropo de spatii verzi, pai nu toate casetele de flori de pe bulevardul Ferdinand si Tomis si unde or mai fi, sunt folosite de proprietarii de caini ca wc-uri dimineata, la pranz si seara, unde fac mii de caini pipi-caca sau caca-pipi? alea nu mai sunt spatii verzi si ele? Dar cine sa-si puna problemele astea de ecosistem cand 3 sferturi din barbatii din Constanta tzatzaie printre dinti la fiecare 5 secunde o flegma babana, si se scarpina la o...o, ca semn de virilitate? ce? mint eu? pai nu flegmeaza, nu-si arunca tzigara pe jos toata lumea, guma, petul de tutti fresh? pai nu asta e toata adunatura de gunoi, de rahat si de flegme de pe 1 m patrat de ...spatiu verde?? de unde toata ipocrizia asta cu spatiul verde? pai nu ne doare realmente....undeva de el? dar nici nu facem nimic...lasa domne...ca si altii au problemele lor....ce vrei asa suntem noi romanii....pai da, ok, dar atunci sa lasam vrajeala cu spatiul verde!! ca nu ne pasa! vrem sa traim in gunoi!

Articole asemanatoare

Prefectura Constanţa cere în instanţă anularea unui PUZ al tulcenilor de la Cambela Prod (document)

02 Nov 2018 1121

Liber la betoane! Victorie în instanţă pentru Cambela Prod şi primarul municipiului Constanţa

10 Oct 2018 5058

Autorizaţia de construire a unor apartamente lângă parcul Tăbăcărie, suspendată Primarul Municipiului Constanţa şi Cambela Prod SRL, nemulţumiţi

17 Jul 2018 2973

Răspunsul primit de tulceanul Tănase Bela, asociat unic în Cambela Prod, de la APM Constanţa, pentru un bloc de pe bulevardul Mamaia

16 Jul 2018 970

Imobil ridicat de Cambela Prod SRL pe şoseaua Mangaliei, modificat. Va avea zece etaje în loc de opt

18 Jun 2018 1234

Tulceanul Tănase Bela, asociat unic în firma Cambela Prod SRL, va supraetaja un bloc de opt etaje ridicat în Constanţa

12 May 2018 967

Victorie de etapă împotriva unor betoane ridicate pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu Tribunalul Constanţa a dispus suspendarea autorizaţiei de construire emise de Primărie în favoarea investitorului Cambela Prod

26 Mar 2018 3219

Cambela Prod SRL continuă investiţiile imobiliare în municipiul Constanţa. Ridică un bloc de nouă etaje pe şoseaua Mangaliei

01 Feb 2018 1491

Date din procesul de fuziune a societăţii Highlife Properties SRL cu firma Cambela Prod SRL

31 Jan 2018 829

Ce a depus la APM Constanţa Bela Tănase, cunoscut pentru investiţiile sale imobiliare. Este vizat un bloc din staţiunea Mamaia (document)

23 Jan 2018 1443

Cambela Prod SRL vrea să supraetajeze imobilul ridicat pe bulevardul Mamaia. Ce condiţii i-au fost impuse de APM Constanţa

10 Jan 2018 2877

Proteste inutile. Investiţie imobiliară controversată, în Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Lucrările continuă

06 Dec 2017 4986

Confort Urban face o parcare pentru blocul construit pe strada Caşin de Cambela Prod SRL

31 Jul 2017 3318

Cambela Prod SRL cere acordul municipalităţii pentru supraetajarea blocului ridicat pe Mamaia. Ce răspuns a primit

29 Jul 2017 2659

Societăţile Cambela Prod SRL şi Highlife Properties SRL au fuzionat. Care au fost motivele acestei decizii

16 Jun 2017 5946

Investitorul Bela Tănase, care dorea să construiască lângă CCINA, mai bifează o afacere imobiliară. De data asta, în Mamaia

15 Jun 2017 3551

Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL s-au adresat APM Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară în coasta CCINA (document)

13 Apr 2017 2004

Revista presei locale

04 Apr 2017 1124

Constănţenii nu vor blocuri noi pe bulevardul Lăpuşneanu Dezbatere publică cu scântei pentru PUZ-ul iniţiat de Bela Tănase (galerie foto)

16 Jul 2016 6124

UPDATE. A început dezbaterea publică asupra propunerilor PUZ-ului privind zona bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6 (galerie foto)

15 Jul 2016 1416

Protest la Constanţa În atenţia autorităţilor. Constănţenii nu mai vor alte blocuri pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu!

12 Jul 2016 4255

Constănțenii pot spune STOP mutilării spațiilor verzi PUZ-ul inițiat de Cambela Prod pentru bulevardul Lăpuşneanu, în dezbatere publică

28 Jun 2016 8279

Pe bulevardul Lăpuşneanu Spaţiu verde de un milion de euro, „sacrificat“ pentru două blocuri de şase etaje (document)

15 Jun 2016 14651

Bela Tănase intenţionează să elaboreze un PUZ. Este vizat un spaţiu verde de pe bulevardul Lăpuşneanu

29 Apr 2016 5723

Lângă imobilul ridicat pe un teren retrocedat Cambela Prod, ultimele pregătiri pentru a amenaja o parcare… pe domeniul public?!

22 Apr 2016 2842

Modifică blocul de pe strada Belvedere Constantin Camburi, primarul din Beidaud, şi Bela Tănase continuă investiţiile la Constanţa

21 Mar 2016 4543

Imobilul, ridicat pe un teren cu o poveste interesantă Confort Urban pregăteşte locurile de parcare pentru blocul construit pe strada Caşin

02 Mar 2016 3128

S-a dat startul construcţiei blocului de pe strada Caşin Povestea unui „rodnic“ teren retrocedat din averea Movilă

25 Feb 2016 3841

Chiar în coasta Camerei de Comerţ Constanţa Societatea Cambela Prod SRL ridică un bloc de patru etaje (galerie foto)

09 Nov 2015 4823

Început de o firmă cu capital cipriot, blocul de pe strada Caşin va fi terminat de Cambela Prod SRL din Tulcea

07 Nov 2015 3845

De la fabricarea betonului, la afaceri cu cereale Cambela Prod SRL construieşte cinci silozuri în Lumina

30 Jan 2015 6531

Proiectele imobiliare ale anului 2014 Ce se mai construieşte pe strada Belvedere

23 Jan 2014 3629