Constanţa spune NU betoanelor Construcţia unor blocuri pe bulevardul Lăpuşneanu scoate oamenii în stradă



Dacă tendinţa actuală de betonizare a Constanţei va continua, spaţiile verzi dintre blocuri vor deveni, în câţiva ani, o amintire. În ultima vreme, pe cât de agresive au devenit construcţiile pe spaţii verzi, pe atât de vigilenţi au început să fie şi cetăţenii.
 
Astfel, după ce parcul Tăbăcărie, singurul parc adevărat din Constanţa, a fost sacrificat pentru construcţia unul mall, după ce aproape toată partea cândva verde dintre blocurile care se înşiră de-a lungul bulevardului Lăpuşneanu a fost acaparată de o ghirlandă de blocuri noi, oamenii s-au săturat şi spun NU ridicării unor noi blocuri. Astfel, mâine, în intervalul orar 19.00 - 20.30, locuitorii din zona bulevardului Alexandru Lăpuşneanu anunţă o acţiune de protest.
 
Anunţată pe o reţea de socializare de avocatul mai multor asociaţii de proprietari aflate în „război“ cu dezvoltatorii imobiliari, Stelian Cristian Ion, acţiunea este îndreptată „împotriva proiectului de construcţie a două imobile de câte şase etaje PE SPAȚIUL VERDE din faţa blocului S6. Protestul se va desfăşura la faţa locului, în dreptul acelui spaţiu verde, situat la adresa din Constanţa, bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 183, lângă staţia de autobuz Suceava, vizavi de parcul Tăbăcărie, aproape de trecerea de pietoni. Sunt invitaţi să se alăture toţi cei care sunt împotriva construcţiilor abuzive pe spaţiile verzi şi care sunt solidari cu cei direct afectaţi“, spune avocatul constănţean în invitaţia de pe Facebook.

Citeşte şi Blocuri ce răsar ca ciupercile după ploaie: Cum dispare spaţiul verde de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (galerie foto)

Acţiunea de protest vine cu doar o zi înainte de dezbaterea planului urbanistic zonal prin care se urmăreşte edificarea a două blocuri de şase etaje chiar în coasta Camerei de Comerţ.
 
Vineri, 15 iulie, de la ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Constanţa se organizează dezbaterea publică asupra propunerilor preliminare ale PUZ-ului privind zona bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6, municipiul Constanţa. Pe lângă cetăţenii afectaţi de construcţia imobilului din zona studiată, la dezbatere, ca şi la acţiunea de protest, sunt aşteptaţi să participe toţi cei care au un cuvânt de spus legat de acest subiect.

Citeşte şi Pe bulevardul Lăpuşneanu: Spaţiu verde de un milion de euro, „sacrificat“ pentru două blocuri de şase etaje (document)

Controversata investiţie imobiliară a fost anunţată de Cambela Prod SRL încă din toamna anului trecut, când reprezentanţii firmei s-au prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în vederea obţinerii acordului de mediu pentru construirea unui imobil cu patru etaje, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, lângă CCINA Constanţa. Unul dintre imobile va fi construit de Cambela Prod, iar celălalt va fi edificat de Cristina Şerbu.
 
După ce a primit încuviinţarea celor de la Mediu, anul acesta, pe 26 aprilie, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanţa a emis firmei Cambela Prod SRL Certificatul de Urbanism nr. 1542, cu obiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal, conform Avizului de Oportunitate nr. 47 445 din 25.03.2016“. Doar că, în locul unui bloc de patru etaje, cât era anunţat iniţial, vedem că acolo îşi pot face loc două blocuri, şi nu de patru etaje, ci de şase. Şi uite cum asistăm - mulţi îşi dau chiar permisiunea tacită - la mutilarea tuturor spaţiilor verzi de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în timp ce constănţenii îşi vor plimba copiii printre betoane şi asfalt.
 
PUZ-ul iniţiat de Cambela Prod nu este singurul care a generat scântei în ultima perioadă. Mai mulţi cetăţeni au protestat şi faţă de intenţiile lui Răzvan Cristian Iacob, patronul Bourbon, care intenţionează să ridice un bloc de patru etaje  pe strada Soveja, la intersecţia cu strada Barbu Delavrancea.

Citeşte şi Nu vor betoane! Vor spaţii verzi!: Constănţenii spun NU blocului care ar urma să fie ridicat de Răzvan Iacob pe strada Soveja (galerie foto)

Amintim că, în ultima perioadă, au fost şi cazuri în care asociaţii de proprietari au avut succes în instanţă în dosarele privind anularea unor acte ce permiteau dezvoltatorilor imobiliari să ridice construcţii noi în spaţii… mai potrivite pentru alte activităţi. Reuşita îi aparţine aceluiaşi avocat Stelian Cristian Ion. După ce a obţinut anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal privind aprobarea unui plan urbanistic zonal, avocatul din Constanţa a înregistrat o altă victorie importantă: anularea unei decizii a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa care viza adoptarea unui alt PUZ.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Iulian

18 Feb, 2018 09:42

Spatiile verzi? pai are Constanta spatii verzi? din cate vad zilnic, toate asa zisele spatii verzi dintre blocuri sunt de fapt latrine pentru caini sau spatii de depozitare a gunoaielor. Da, da, catelusii aia dusi in zgarda de stapani, ca sa-si faca nevoile in spatiul ala "verde", care mai exact e un spatiu plin de gunoi si de mocirla, sau praf dk e vremea buna si normal, multe fecale de la animalutze cu si fara stapani. Spatiul ala verde de care ne plangem acum ca dispare, dar caruia nu-i dam demnitatea de spatiu verde, ca asa ne place noua aici la Marea Neagra, sa fim ignoranti si sa avem cele mai deplorabile spatii verzi, pline de peturi de pungi de gunoaie menajere de buruieni de 2 metrii inaltime. Asta e spatiul verde la noi. Doamne fereste sa cumpere vreo asociatie de locatari vreo mica, mica mica masina de tuns iarba, sa cumpere o mica, mica, mica punga de seminte de gazon, o grebla de frunze, un furtun de udat florile si gazonul, ca sa nu ma intind prea mult si sa va cer sa cumparati aspersoare...Doamne fereste! ce sa mai spun de Primarie!! Primaria peste vreo 1000 de ani sa inteleaga ce inseamna un spaatiu verde! Pai si atunci, cand spatiul verde este un spatiu maro in realitate, nu ar fi mai bine sa-l betonam, sa fie curat!??Pai, nu prefer beton in loc de latrine si de gropi de gunoi? Apropo de spatii verzi, pai nu toate casetele de flori de pe bulevardul Ferdinand si Tomis si unde or mai fi, sunt folosite de proprietarii de caini ca wc-uri dimineata, la pranz si seara, unde fac mii de caini pipi-caca sau caca-pipi? alea nu mai sunt spatii verzi si ele? Dar cine sa-si puna problemele astea de ecosistem cand 3 sferturi din barbatii din Constanta tzatzaie printre dinti la fiecare 5 secunde o flegma babana, si se scarpina la o...o, ca semn de virilitate? ce? mint eu? pai nu flegmeaza, nu-si arunca tzigara pe jos toata lumea, guma, petul de tutti fresh? pai nu asta e toata adunatura de gunoi, de rahat si de flegme de pe 1 m patrat de ...spatiu verde?? de unde toata ipocrizia asta cu spatiul verde? pai nu ne doare realmente....undeva de el? dar nici nu facem nimic...lasa domne...ca si altii au problemele lor....ce vrei asa suntem noi romanii....pai da, ok, dar atunci sa lasam vrajeala cu spatiul verde!! ca nu ne pasa! vrem sa traim in gunoi!

Articole asemanatoare

Mai mulți investitori voiau să ridice blocuri în zonă Primăria Constanța vrea să exproprieze mai multe terenuri de pe bulevardul Lăpușneanu. A atribuit contractul pentru realizarea documentațiilor!(DOCUMENT)

25 Mar 2024 5591

Decizie definitivă Cambela Prod SRL pierde procesul cu Primăria Constanța. Trebuie să desființeze lucrările efectuate la un imobil

25 Mar 2024 5449

APM Constanța Cine ridică un bloc de 8 etaje în Palazu Mare?

06 Mar 2024 807

Cambela Prod SRL, controlată de afaceristul Bela Tănase, a pierdut procesul cu Poliția Locală Constanța

05 Mar 2024 1269

O asociație de proprietari din Constanța a obținut anularea autorizației de construire pentru un bloc cu patru etaje! Cazul, ajuns la Curtea de Apel

20 Feb 2024 7336

Cambela Prod, certificat de urbanism de la Primăria Constanța

30 Jan 2024 1102

Cambela Prod vrea să ridice două blocuri de 7 etaje pe strada Rozelor, din Constanța

19 Oct 2023 1855

PUZ-ul pentru ansamblul rezidențial pe care afaceristul Tănase Bela vrea să-l ridice pe fosta bază RATC, în consultare publică (DOCUMENT)

13 Oct 2023 2888

Compania Cambela Prod construiește depozite de cereale în Lumina. APM Constanța a decis că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului

15 May 2023 2509

Cambela Prod, certificat de urbanism pentru un bloc de 7 etaje pe strada Rozelor din Constanța

06 May 2023 2100

Proiectul a fost respins! Consilierii municipali USR Constanţa se vor opune aprobării PUD pentru un bloc cu 6 etaje pe strada Rozelor din cartierul Palazu Mare

27 Dec 2022 2638

Comisia de urbanism a municipiului Constanța. Investițiile Isaran Green, Cambela Prod, Comtrans și parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, pe ordinea de zi

04 Nov 2022 2522

Cambela Prod SRL realizează PUZ pentru o investiție la Lumina. Despre ce este vorba

03 Oct 2022 5934

Plan Urbanistic de Detaliu inițiat de Cambela Prod SRL pentru un nou imobil de locuințe în Palazu Mare (DOCUMENTE)

04 May 2022 2675

Cambela Prod SRL construiește o parcare pentru investiția de pe strada Păpădiei din Palazu Mare

21 Mar 2022 2541