Constanța Surprize de la polițiștii de la Imigrări pentru minorii neînsoțiți din Ucraina cazați în stațiunea Neptun

Imigrări. foto: Facebook/IGIDe ziua lor, copiii din cadrul centrelor regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil, aflate în administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări, au fost sărbătoriți într-un cadru creat special pentru ei de către ofițerii de integrare și reprezentanții ONG-urilor.

Potrivit unui comunicat al IGI, de asemenea, la nivelul Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța, polițiștii de imigrări, alături de reprezentanții DGASPC Constanța, Agenției Uniunii Europene pentru Azil (EUAA) și membrii Asociației Dark Knights MIB, au organizat, pentru minorii neînsoțiți din Ucraina și copiii români instituționalizați din Centrul de Plasament Traian, momente ,,dulci”.

Ziua Internațională a Copilului este marcată, în perioada 31 mai – 04 iunie, în centrele regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil din Maramureş, Rădăuţi, Timişoara, Bucureşti și Galaţi prin activități organizate de către ofițerii de integrare împreună cu reprezentanții ONG-urilor,

De aceeaşi bucurie au avut parte şi minorii neînsoţiţi cazaţi în staţiunea Neptun şi care s-au prezentat în vederea prelucrării cererilor de protecţie temporară la Serviciul pentru Imigrări a Judeţului Constanţa.

„Marcarea zilei de 1 Iunie a reprezentat un bun prilej de a petrece mai mult timp cu cei mici pentru a le oferi suportul și îndrumarea de care au nevoie pentru un confort emoțional crescut, o integrare mai facilă și, cel mai important, să-i învățăm iubirea, iubindu-i.
Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru protejarea și bunăstarea copiilor în august 1925, unde 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus “Ziua Copilului”, iar în anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite a emis o recomandare care prevedea faptul că fiecare stat să dispună de o zi la așa-numita “Ziua Copilului” - au precizat reprezentanții IGI.

La centrul Maramureş au fost organizate diverse activităţi recreative şi educaţionale pentru copiii cazaţi în centru, respectiv desene pe asfalt, picturi pe faţă, cântece dansuri şi competiţii sportive.

Cei mici de la centrul Rădăuţi s-au bucurat de diverse teme sub denumirea “Ziua Copilului – sărbătoare în familie”, printre care amintim: atelierul de artă şi lansarea de baloane cu mesaje de pace.

La centrul Timişoara, chiar de ziua lor, copiii au desfăşurat o serie de activităţi în atelierul de creaţie  (origami şi modelare plastilină) şi jocuri interactive precum mima, lego, puzzle etc.

La centrul București copiii au desfășurat diverse activități recreative și educaționale precum face painting, jocuri educative şi pictură.
“Descoperă copilăria” a fost una din temele activităţilor desfăşurate de copiii cazaţi în centrul Galaţi, în cadrul căreia au fost realizate desene pe asfalt în curtea centrului şi jocuri ale copilăriei, precum şotron, baloane de săpun, întreceri sportive, jocuri care au scopuri ludice, dar şi de antrenare a inteligenţei afective şi cognitive. Totodată, aceştia s-au bucurat şi de o ieşire la cinematograf.

„De asemenea, poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Constanţa au ales să sărbătorească ziua de 1 Iunie alături de copii, iar cu această ocazie au emis 90 de permise de şedere pentru beneficiarii de protecţie temporară pentru minori neînsoțiți din Ucraina şi au împărțit dulciuri și cadouri copiilor români instituționalizați în Centrul de Plasament Traian, startul activității fiind o campanie de donare de sânge.
 


La finalul activităților toți copiii au primit dulciuri și cadouri simbolice.
Și în acest an, ofițerii de integrare construiesc cu sprijinul organizațiilor nonguvernamentale o lume aparte, plină de lumină, culoare, veselie și armonie, în care jocurile, cântecele și activitățile creative să aducă în sufletele copiilor, zâmbete și bucurie.
Împreună construim o lume aparte, plină de lumină, culoare, veselie și armonie, în care jocurile, cântecele și activitățile creative să aducă în sufletele copiilor, zâmbete și bucurie“ - au precizat reprezentanții IGI.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune la trei unități de cazare, din municipiul București a polițiștilor de imigrări. Sute de cetățeni străini, legitimați

25 Nov 2022 547

Cifrele MAI Care este gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări

20 Nov 2022 430

Cinci bărbați din Turcia au fost depistați în județul Constanța în situații ilegale. Ce măsuri au luat polițiștii de la Imigrări

09 Nov 2022 443

Amendă uriașă pentru o societate care a angajat ilegal un cetățean străin. Ce sumă trebuie să achite firma

07 Nov 2022 614

Tulcea O femeie de 26 de ani din Nepal, depistată în situaţii ilegale. Ce au decis poliţiştii de imigrări

04 Nov 2022 584

Inspectoratul General pentru Imigrări În luna octombrie au fost depistați aproximativ 600 de cetățeni străini în situații ilegale. Un caz, înregistrat în județul Constnața

03 Nov 2022 427

Sunteți cetățean străin și studiați în România? IGI face precizări

27 Oct 2022 474

Mai mulți cetățeni străini, depistați în situații ilegale de polițiștii de imigrări din Constanța

24 Oct 2022 511

MAI Care este gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări

24 Oct 2022 370

Cinci cetățeni din Turcia, angajați ilegal la o societate din județul Constanța. Ce măsuri au luat polițiștii de imigrări

20 Oct 2022 898

Șapte cetățeni străini, depistați în situații ilegale în județul Constanța. Ce măsuri au fost luate

19 Oct 2022 584

Care este gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări

13 Oct 2022 496

Cetățean turc din Constanța, urmărit internațional pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare și înșelăciune, depistat de polițiștii de imigrări (FOTO)

08 Oct 2022 3413

Amendă uriașă pentru o societate din județul Constanța. Ce au stabilit polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări

23 Sep 2022 947

Anunțul Poliției de Imigrări! Doi cetățeni străini au fost depistați cu ședere ilegală în România

25 Aug 2022 721