Constanța Trafic rutier resistematizat, la intersecția bulevardului Mamaia cu străzile Nicolae Iorga și Renașterii (GALERIE FOTO)

  • Carosabil modernizat pe bulevardul Mamaia
Lucrările de frezare și asfaltare s-au desfășurat pe timpul nopții, pentru a nu îngreuna traficul rutier.

Pe tronsonul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei și strada Patriei s-au executat lucrări de reabilitare a suprafeței carosabile.

Iată comunicatul oficial pus la dispoziție de Primăria Municipiului Constanța 

Pe tronsonul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei și strada Patriei s-au executat lucrări de reabilitare a suprafeței carosabile.

Structura rutieră a fost recondiționată cu asfalt de tip MASF, cu un grad mare de elasticitate, destinat drumurilor cu trafic rutier intens. A fost finalizat sensul de mers către strada Patriei iar în funcție de evoluția condițiilor meteo se va acționa și pe celalalt sens de mers.

Lucrările de frezare și asfaltare s-au desfășurat pe timpul nopții, pentru a nu îngreuna traficul rutier.

Scuarul median a fost reconfigurat, fiind amenajate buzunare de stocare pentru virajul la stânga. Au fost create noi bretele de întoarcere în dreptul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța și în zona sediului I.P.J. Constanța iar traficul rutier a fost resistematizat la intersecția bulevardului Mamaia cu străzile Nicolae Iorga și Renașterii prin desființarea breșei existente.

Trecerile de pietoni au fost relocate. Pentru a facilita deplasarea persoanelor cu dizabilități, au fost montate pavele tactile.

Reamintim faptul că marcajele rutiere nu pot fi executate imediat după asfaltare, ci după aproximativ trei săptămâni. 

Lucrările de reabilitare a trotuarelor sunt în desfășurare. Suprafața pietonală este reamenajată cu pavele moderne iar zona de spațiu verde este extinsă. Căile amenajate pentru circulația bicicletelor vor fi adiacente trotuarelor la nivel cu partea carosabilă. Astfel, se va realiza legătura cu pistele amenajate pe bulevardul Mamaia și bulevardul Tomis.


Proiectul de reabilitare a bulevardului Mamaia, sectorul delimitat de bulevardul Tomis și strada Zorelelor, pesupune eliminarea deficiențelor rutiere și pietonale existente, prin sporirea gradului de confort pentru participanții la trafic și îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 224

Știri Constanța Restricții de trafic pe bulevardul Mamaia!

25 Apr 2024 335

Acțiuni ale polițiștilor în Constanța și Stațiunea Mamaia. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Apr 2024 477

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 620

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 566

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 626

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 622

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 874

Primăria Constanța Atenție, călători! Iată când își reia activitatea linia 100M

24 Apr 2024 400

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 510

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 506

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 371

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 354

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 567

Ședință Consiliul Local Constanța Terenuri din Constanța și stațiunea Mamaia, unele cu acces la promenadă, scoase la vânzare de administrația Chițac (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 1113