Constanța Vergil Chițac, despre terenurile care vor fi expropriate pe Aleea Lupeni



Primarul Vergil Chițac face precizări cu privire la terenurile care vor fi expropriate pe Aleea Lupeni din municipiul Constanța, spunând că „terenul Constanței a fost retrocedat ilegal sau vândut la bucată pe prețuri de nimic”.
 

„Multe dintre terenurile care au fost odată în domeniul public și care, în prezent, trecând pe lângă ele, v-ați gândi că sunt fie spațiu verde, fie parcare, sunt de fapt proprietate privată de ani de zile. 

Acesta este și cazul unui teren de pe Aleea Lupeni, care de curând a fost îngrădit în vederea edificării unei construcții autorizate de predecesorul meu.

Poliția Locală a descins la fața locului și a stopat lucrările care fuseseră inițiate după termenul legal precizat în autorizația de construire.

Am demarat totodată procedura de expropriere pentru cauză de utilitate publică, în vederea satisfacerii interesului public pentru spații verzi și parcări, fiind parcursă prima etapă cerută de lege prin aprobarea studiului de prefezabilitate în ultima ședință a Consiliului Local.

Astăzi am notificat proprietarul să sisteze orice lucrări începute și să nu demareze altele, conform prevederilor legale urmând a fi despăgubit doar pentru terenul în cauză.

Este un proces anevoios, de durată și costisitor, dar este singura cale legală pentru a ne recupera puțin câte puțin orașul înapoi și pentru a răspunde solicitărilor constănțenilor de a avea spații verzi și locuri de parcare, servind astfel interesul public.


De asemenea, au fost stopate lucrările la blocul pe care îl incepuse Octav Tour și urma a fi continuat de Gec International Spediton SRL, administrată de Georgian Caraman. 

Amintim că în data de 20 iunie 2014, Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism nr. 1708, al cărui beneficiar este SC Octav Tour SRL. Documentul a fost eliberat pentru „Construire imobil S+P+5-6-7 etaje - locuinţe colective“.  

Totodată, Consiliul Local Constanța a dezbăutut în ședință, pe data de 29 iunie, mai multe proiecte, printre care și unul care vizează aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Reabilitare urbană a terenurilor situate în zona Aleea Lupeni din municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi”.


Costurile investiției au fost estimate pe două variante de lucru.
 
Citește și: Se reconfigurează zona Aleea Lupeni. Primăria Constanța propune exproprieri. Este vizat și terenul vândut de Octav Tour SRL pe care un alt investitor vrea să ridice un P+7! (DOCUMENT+ GALERIE FOTO) 



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Șocant în Constanța! O femeie agresată de un bărbat în cartierul Tomis Nord (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 734

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 396

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1391

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 534

Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța Un bloc de două etaje, edificat Holiday Beach SRL pe bulevardul Aurel Vlaicu

27 Mar 2024 452

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 510

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 3975

Imobiliare Constanța Grain Sistem Service SRL va ridica un bloc de opt etaje în zona La Butoaie din Mamaia

26 Mar 2024 779

Atenție, se oprește apa caldă și căldura pentru anumiți consumatori, în municipiul Constanța!

26 Mar 2024 722

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 616

SC Macchina Per Te SRL solicită de la Agenţia de Protecţie a Mediului, obţinerea autorizaţiei de mediu pentru obiectiv amplasat în jud. Constanța, Loc. Constanța

21 Mar 2024 312

Tulcea Doi bărbați în stare de ebrietate au distrus interfonul din scara unui bloc

18 Mar 2024 394

Bloc de 11 etaje, în sudul litoralului. Ce a decis Agenția pentru Protecția Mediului Constanța?

17 Mar 2024 699

Primarul Chițac învins de familia Racu la Curtea de Apel Instanța l-a obligat să elibereze un certificat de urbanism pentru edificarea unui bloc în centrul Constanței!

17 Mar 2024 4854

Constanța Imagini din dronă cu apartamentul afectat de incendiul de pe Aleea Egretei! O femeie de 93 de ani, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 1531