Constănțeni păcăliți de un fals producător. Produse alimentare vândute ca fiind tradiționale de un comerciant din parcarea Kaufland Constanța (galerie foto+video)

Comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanța au efectuat astăzi, în urma unei sesizări, un control la un chioșc amplasat în parcarea Hipermarketului Kaufland din zona ICIL Constanța.

Comerciantul a afișat că ar vinde numai produse tradiționale dar, comisarii CJPC au constatat că mare parte din marfa scoasă la vânzare provenea din fabrici specializate. Mai exact, pe taraba din parcarea Kaufland scrie că se comercializează ”Produse tradiționale Românești din Ardeal. Brânzeturi, cașcaval”
 
Potrivit directorului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, au fost trimise spre distrugere pentru lipsa etichete, fără documente: produse lactate 87 kg, produse din carne 71 kg (pretinse a fi tradiționale, dar care provin din fabrici specializate, păcălind flagrant consumatorul), vin/țuicăa/siropuri 72 l, pâine 20 kg.
 

”Toate aceste produse « tradiționale » au ca tradiție doar înșelăciunea! Lipsa documentelor si a etichetelor ne impiedica sa stim exact ce sunt! Poate sunt in afara termenului de durabilitate minimala, poate sunt din carne de dromader, poate contin otravuri, poate nu stim pe cine sa cautam ca producator, poate...poate” – a mai precizat Horia Constantinescu.

Comerciantul riscă o amendă cuprinsă între 5000 si 30000 de lei. 

Sursa Foto: CJPC Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patinoar și produse tradiționale la un târg de sărbători din Constanța (galerie foto)

21 Nov 2019 5810

Primul pas este votul Dan Barna - „Sprijinul pentru fermele de familie şi micii agricultori stă în Politica Agricolă Comună şi corelarea cu legislaţia naţională“

04 Nov 2019 2486

Primăria Ovidiu, prin Asociaţia „Poiana lui Ovidiu“, la Târgul Naţional de Produse Tradiţionale din 27 septembrie

25 Sep 2019 1817

O delegație a comunei Cumpăna va fi marți la Parlamentul României. Iată la ce comisie și cu ce ocazie

17 Feb 2018 3213

Locul inedit de la Mihail Kogălniceanu „Acasă la maia“ - expoziţie de meşteşuguri tradiţionale la Muzeul „Gheorghe Celea“

19 Sep 2015 5722

Crazy Sandwich, locul unde găsești produse „tradiționale” fast-food la un preț mic (galerie foto)

13 Aug 2015 2981

Întâlnire sub semnul gustului MGC Topoloveni aduce pe litoral produse tradiţionale fabricate în România (galerie foto)

23 May 2015 3816

Diversitate, calitate şi gust inconfundabil Horeca aduce bucătăria tradiţională italiană la malul mării (galerie foto)

27 Jun 2014 3200