Actualitate

Constănţenii ar putea avea un cimitir pentru animale de companie (document)

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, săptămâna viitoare se întruneşte Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului. Iniţiatori sunt oamenii de afaceri Lucian Orban şi Teodor Cristodor, iar proiectant general -SC MBV Grup SRL. Aceştia doresc obţinerea avizului de oportunitate conform Certificatului de urbanism nr.1270/15.05.2017, emis de Primăria Constanţa, în vederea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal generat de amplasamentul situat în Constanţa, Ia nord-vest de nodul rutier format Ia intersecţia DN 3 cu centura Constanţei - (A4).
 
Vecinătăţile terenului sunt: Ia vest - ferma zootehnică (ovine) SCCO Palas, Ia sud - teren proprietate de stat. La cca 50 m sud de teren se află traseul monumentului istoric romano/bizantin Valul Iui Traian, Ia est - rambleul unei bretele a nodului rutier, Ia nord - teren arabil proprietate privată. Terenul este situat în extravilanul municipiului Constanţa, în suprafaţă de 15.574 mp (parcela 850/1/1/1), teren arabil, şi provine din dezmembrarea unei suprafeţe de 54 ha, ocazionată de exproprierile făcute de statul roman în vederea realizării nodului rutier menţionat.
 
Terenul identificat cu numărul cadastral 241262 este proprietate a lui Lucian Orban, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 1204 din 27 martie 2006. Conform contractului de schimb fără sultă nr. 568 din 27.02.2017, o suprafaţă de 10.000 mp (64,2%) din suprafaţa totală este deţinută în cota indiviză de către Lucian Orban şi Steluţa Orban, pe de o parte, şi Teodor Cristodor, pe de altă parte.
 
Contactat telefonic, omul de afaceri Lucian Orban a precizat că cimitirul va fi destinat în special câinilor şi pisicilor, dar şi altor animale de companie de talie mică. „Eu nu sunt direct implicat în acest proiect, altcineva a fost cu ideea şi va construi, eu am doar terenul, pe care îl voi vinde investitorului, dacă proiectul se va realiza. Din ce ştiu, este un cimitir pentru animale de companie, câini, pisici şi alte animale de talie mică. Nu am detalii suplimentare în acest moment“, a precizat Orban.

Propuneri de dezvoltare urbanistică 

Pe acest teren se propune realizarea unui parc/cimitir pentru animale de companie. În zona de acces din sudul proprietăţii se propune realizarea construcţiilor (administraţie, columbar, corp clădire anexă). Având în vedere conformarea parcelei, dezvoltarea cimitirului se va face în jurul unei axe nord-sud (alee semi-carosabilă) agrementată cu fântâni, pergole şi plantaţii, cu plasarea locurilor de înhumare în stânga/dreapta acestei alei. În interiorul proprietăţii (Ia intrare, în zona clădirilor administrative) se va amenaja o platformă de parcare pentru angajaţi şi vizitatori.
 
Întreaga suprafaţă a cimitirului va fi spaţiu verde plantat, astfel încât imaginea oferită, atât pentru traficul auto din nodul rutier, cât şi pentru cei care acced la incintă să fie aceea a unui parc. Pe întreg perimetrul incintei (pe o adâncime variabilă de Ia 6 Ia 12 m) se va realiza o plantaţie de aliniament cu specii autohtone de înălţime mare. Zona mediană adiacentă aleii centrale se va parcela cu locuri de înhumare pentru animate de companie şi va fi înierbată şi plantată/amenajată peisager cu vegetaţie puţin înaltă (arbuşti). Întreaga proprietate se va împrejmui cu gard din plasă de sârma zincată cu ochiuri mici dublat de gard viu.
 
În conformitate cu prevederile Ordinului ANSVSA nr. 16/2016, activităţile de pompe funebre sau similare (cimitire de animale de companie/incineratoare pentru animate de companie) - cod CAEN 9603 - se supun înregistrării/autorizării sanitar-veterinare.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza integral solicitarea care va intra în discuţie în Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost solicitat aviz de oportunitate Blue Bike Development SRL investește pe strada Nicolae Iorga din Constanța (document)

04 May 2019 999

Sunrise Tours a solicitat de la Primăria Constanţa aviz de oportunitate pentru elaborarea unui PUZ. Detalii (document)

22 Feb 2019 909

Aviz de oportunitate. Simpione SRL va ridica un imobil de opt etaje pe strada Oborului din Constanţa (document)

26 Jan 2019 585

PUZ-ul lacului Tăbăcărie stârnește patimi Decebal Făgădău - „Până nu voi cere părerea specialiștilor, eu nu-l voi supune aprobării Consiliului Local!“

01 Dec 2018 872

PUZ-ul lacului Tăbăcărie, în dezbatere Deputatul USR Stelian Ion trage un semnal de alarmă şi invită constănţenii să-şi spună punctul de vedere (document)

22 Nov 2018 1868

Alex Lux SRL a primit aviz de oportunitate pentru PUZ-ul care vizează un bloc în zona Riviera din Mamaia (document)

23 Oct 2018 1136

Incubator de afaceri pe strada Celulozei din municipiul Constanța. PUZ elaborat de investitor pentru reglementarea terenului (document)

18 Sep 2018 761

Cimitir nou pentru comunitatea musulmană din Constanţa. Detalii exclusive prezentate de muftiul Muurat Iusuf (document)

18 Sep 2018 4783

Un nou spital în Constanţa. A fost solicitat aviz de oportunitate de la municipalitate (document)

15 Sep 2018 5004

PUZ-ul iniţiat de Marius Georgescu, avizat. Iată care sunt condiţiile impuse de Comisia tehnică de urbanism! (document)

13 Feb 2017 1971

PUZ pentru un bloc pe strada Miron Costin. Cine este iniţiatorul proiectului (documente)

03 Feb 2017 1950