Constănţenii ar putea influenţa reabilitarea Cazino Sud Ce a solicitat de la APM Constanţa firma care apare în referatul de reţinere a lui Strutinsky

Societatea Mehmetoglu SRL, administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul „Reabilitare şi renovare clădiri şi terase ansamblu Cazino Sud şi amenajări exterioare“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Constănţenii pot depune observaţii la sediul APM Constanţa, de pe strada Unirii nr. 23, între orele 9.00 şi 13.00.
 
Pentru acelaşi proiect, Mehmetoglu SRL a obţinut, pe data de 13 februarie, de la Primăria Constanţa, certificatul de urbanism nr. 477, pentru societatea Clubo Galactic SRL. Obiectul actului emis de municipalitate constă în „Reabilitare şi renovare clădiri şi terase ansamblu Cazino Sud şi amenajări exterioare“. Investiţia este realizată de SC Clubo Galactic SRL, conform contractului de administrare şi exploatare nr. 44/05.05.2014. Certificatul de urbanism este valabil până pe data de 13 februarie 2017.

Din datele Registrului Comerţului

Conform datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, SC Mehmetoglu SRL, care deţine o jumătate din Cazinoul din Mamaia, are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Ferdinand nr. 53. În unitate, ca asociat persoană juridică apare SC Mega Development SRL, cu sediul social în Constanţa, pe strada Pescarilor nr. 96. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este administratorul SC Mehmetoglu SRL, mandatul său având durată nelimitată. Activitatea principală a unităţii este, conform codificării CAEN, „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“. Firma se mai ocupă, printre altele, de servicii anexe silviculturii, de prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor, de distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice, de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, ale drumurilor şi ale autostrăzilor, ale căilor ferate de suprafaţă şi subterane. În apanajul SC Mehmetoglu SRL intră, pe lângă cele mai sus precizate, lucrări de construcţie a proiectelor utilitare pentru fluide, comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone), comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor, al produselor din carne, al lactatelor, ouălor, uleiurilor şi grăsimilor comestibile. Mehmetoglu SRL se mai ocupă de contabilitate şi audit financiar, consultanţă în domeniul fiscal, consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării. Firma are 13 sedii secundare în zona Albatros şi în zona Cazinoului Mamaia Sud. Conform situaţiei financiare pe anul 2013, SC Mehmetoglu SRL, cu zero angajaţi, a avut o cifră de afaceri de 363.327 de lei şi o pierdere brută de 209.581 de lei. În 2012, tot cu zero angajaţi, unitatea comercială a declarat o cifră de afaceri de 120.887 de lei, zero profit şi 1.561.945 de lei pierderea brută.

Cine deţine Clubo Galactic SRL

Cât priveşte societatea Clubo Galactic SRL, aceasta a fost înregistrată în anul 2004 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan. Firma are un capital social de subscris de 10.000 de lei, integral vărsat, compus din 1.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii este Georgiana Andreea Şerban, fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu. Activitatea principală a societăţii este legată de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“. În anul fiscal 2013, societatea Clubo Galactic SRL, cu 16 salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 2.202.296 de lei şi o pierdere brută de zero lei.

Povestea achiziţiei Cazino Sud

Potrivit contractului de vânzare-cumpărare nr. 2078/08.12.2004, autentificat sub numărul 1358, SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, care avea, la acea dată, atât calitatea de asociat persoană fizică al Mehmetoglu, cât şi cea de asociat unic al SC Mega Development SRL, a cumpărat de la SC Mamaia SA imobilul-clădire Cazino Sud, situat în staţiunea Mamaia şi compus din Restaurant Delta, Cofetăria Cazino şi Minihotel Cazino Sud, contra sumei de 15.953.712.000 de lei vechi, fără TVA. După cum se precizează în acelaşi contract de vânzare-cumpărare, valoarea TVA a fost de 3.031.205.280 de lei vechi. Preţul a cuprins valoarea imobilului-construcţie şi contravaloarea mijloacelor fixe din dotare. Şi în cazul de faţă, aşa cum s-a întâmplat şi trei ani mai târziu, când aceeaşi societate a achiziţionat terenul de 11.890 mp de la Primăria municipiului Constanţa, plata s-a făcut în rate. După avansul de 20% din valoarea contractului, însumând 3.190.742.400 de lei vechi, au mai urmat trei rate anuale în valoare de 4.254.323.200 de lei vechi fiecare. Printre obligaţiile ce i-au revenit societăţii Mehmetoglu în calitate de nou proprietar, se număra şi „executarea de lucrări la structura de rezistenţă a imobilului-construcţie în valoare de 388.710 USD“, investiţiile fiind eşalonate pe o perioadă de trei ani. „În situaţia nerealizării investiţiilor la termenele stabilite, contractul de vânzare-cumpărare se desfiinţează de drept, fără a mai fi nevoie de intervenţia instanţei, de punerea în întârziere sau de îndeplinirea altei formalităţi. În această situaţie, cumpărătorul pierde cu titlu de daune atât preţul achitat până la acea dată, cât şi investiţiile efectuate“, se precizează în contract. De asemenea, în acelaşi act se menţionează şi faptul că, „întrucât activul Cazino Sud este o construcţie antebelică cu o structură arhitectonică care trebuie protejată, cumpărătorul se obligă să obţină pentru proiectele de modernizare toate avizele şi autorizaţiile în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare“. Tot în sarcina cumpărătorului cădea şi obligaţia de a îndeplini formalităţile necesare şi pe cheltuiala proprie să intabuleze şi să înregistreze în Cartea Funciară activul cumpărat. Aceasta pare să fi fost baza afacerii de peste trei ani, când SC Mehmetoglu SRL a devenit proprietară, pe lângă construcţie, şi peste terenul în suprafaţă de 11.890 mp.

 

 Citiţi şi

Cazino Sud, deţinut de Mehmetoglu, firmă care apare în referatul de reţinere a lui Strutinsky, intră în reabilitare (documente)

Din Dosarul Retrocedărilor: Primăria Constanța, „fals proprietar” al terenului vândut către societatea administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (rechizitoriu + documente)

EXCLUSIVITATE. Cumpărătorul, firma Sorinei Hortolomei Moscu: Cum a vândut Primăria Constanţa teren în Mamaia cu 200 de euro metrul pătrat (documente)

Nume cu rezonanţă în vizorul DNA. Totul despre societăţile către care Sorin Strutinsky ar fi direcționat banii de la denunţător

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proprietarul apare în referatul de reţinere a lui Strutinsky Cum se va schimba ansamblul Cazino Sud după procesul de reabilitare (documente)

08 Apr 2015 4662

Cazino Sud, deţinut de Mehmetoglu, firmă care apare în referatul de reţinere a lui Strutinsky, intră în reabilitare (documente)

16 Feb 2015 4346