Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, mesaj de Crăciun din apa Mării Negre (video)

  • Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru au făcut o urare de Căciun inedită, imagini puteți vedea în secțiunea Video a materialului.
Cei doi constănțeni au făcut o baie în mare.

 Mihai Nenciu și Nicu Rotaru vă urează Crăciun fericit din apa Mării Negre, de la 7 grade! Sunt câteva părți ale corpului pe care nu le mai simțim. Crăciun fericit de aici din Constanța, din Mamaia., este postarea video de pe Facebook a lui Nicu Rotaru


Amintim că, Mihai Nenciu, Nicu Rotaru și Ștefan Tudor au urcat pe cel mai înalt vârf al Turciei și al Asiei Mici. Cucerirea Araratului nu a fost o etapă din programul expediționar 7 Summits, ci un bun antrenament și o reușită personală. Aventura elor trei alpiniști amatori din Constanța pe acest munte de hotar a început în estul îndepărtat al Turciei.,

Pandemia de coronavirus, care a schimbat cursul firesc al vieții pe întregul mapamond, nu i-a împiedicat pe temerarii constănțeni Mihai Nenciu, Nicu Rotaru și Ștefan Tudor să-și urmeze visurile și dorința de aventură, prin atingerea unui nou vârf muntos, celebrul Ararat (5.137 m), cel mai înalt vârf al Turciei și al Asiei Mici. Pasionați de alpinism și de sporturi extreme, Mihai și Nicu au urcat tricolorul României pe multe piscuri spectaculoase și periculoase din întreaga lume, în cadrul proiectului expediționar 7 Summits.

Pandemia i-a făcut să-și schimbe puțin planurile, însă nu puteau rămâne în afara aventurii și a antrenamentului, astfel că și-au fixat ca țintă vârful Ararat, această nouă expediție find sprijinită și susținută de către partenerul lor oficial, Turkish Airlines, care le este partener și sponsor încă de la început și continuă să le fie aproape. Cucerirea Araratului nu a fost o etapă din programul lor expediționar, ci un bun antrenament (pe muntele biblic pe care se zice că, după Potop, Noe ar fi acostat cu Arca sa), pentru expedițiile viitoare. Alături de cei doi a luat parte la escaladarea vârfului Ararat și Ștefan Tudor, un alt constănțean atras de sporturile extreme și participant la expediții de acest gen.

Chiar dacă ascensiunea pe Ararat nu a fost o etapă din 7 Summits, Mihai Nenciu are o mare satisfacție pentru ceea ce au realizat. „Mă bucur că am fost alături de bunii mei prieteni Nicu Rotaru și Ștefan Tudor, mă bucur că Ștefan s-a adaptat foarte bine și a făcut față cu brio alpinismului de altitudine, pentru el fiind prima experiență de acest gen. Am ales vârful Ararat pentru că este vârful de peste 5.000 de metri cel mai apropiat de România. Nu a fost un munte dificil din punct de vedere tehnic, dar condițiile meteo imprevizibile și altitudinea îl fac un vârf care nu trebuie sub nicio formă subestimat. Din grupul nostru de șase persoane, doar patru am reușit să ajungem pe vârf, ceilalți renunțând la 4.200 metri din considerente personale ce au ținut de aclimatizare. Araratul este în valoare relativă (4.300 m) cel mai înalt vârf din lume, poalele sale întinzându-se până aproape de nivelul mării”, a precizat Mihai.

Aventura celor trei alpiniști amatori din Constanța pe acest munte de hotar a început în estul îndepărtat al Turciei, într-un orășel, Dogubayazit (Bayazit-ul de răsărit), ultima localitate din Turcia înainte de granița cu Iran, oraș locuit de o populație majoritar kurdă, aflat la o altitudine de 1.600 de metri. În România, spre comparație, localitatea la cea mai mare altitudine este Predeal, aflată la 1.100 de metri.

Sursa foto-video: Facebook/ Nicu Rotaru

Citește și: Au ajuns și pe acoperișul Turciei Trei temerari din Constanța au dus tricolorul pe vârful Ararat. Pe urmele lui Noe!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru „Dacă azi dimineață eram în apa mării, acum ne apropiem de acoperișul munților Bucegi!“ (video)

01 Jan 2021 2625

Constanța Baie în mare, la răsărit, pe 1 ianuarie (VIDEO)

01 Jan 2021 3796

Au ajuns și pe acoperișul Turciei Trei temerari din Constanța au dus tricolorul pe vârful Ararat. Pe urmele lui Noe!

01 Dec 2020 3810

Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, expediție și în Munții Piatra Craiului „Noi suntem virusați deja. Virusul nostru este muntele“ (galerie foto)

17 Mar 2020 6743

Expediţie în Africa! Temerarii constănţeni Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au pus tricolorul şi pe acoperişul munţilor Atlas (galerie foto)

06 Mar 2020 4418

„Şi iarna se merge la plajă!“ Atletul constănţean Bogdan Ofiţeru a început anul 2020 cu tradiţionala baie în Marea Neagră (video)

04 Jan 2020 4666

„Victoria voinţei!“ Constănţeanul Mihai Nenciu a atins Vârful Omu, la capătul alergării care a pornit de pe plaja din Mamaia (galerie foto)

20 Nov 2019 3707

Ultramaratonul „De la zero la Moldoveanu“, la final Fraţii Ștefan şi George Tudor, din Constanţa, au urcat pe acoperişul României (galerie foto)

20 Nov 2019 3104

De la Constanţa pe acoperişul României Alergătorii Mihai Nenciu şi Ștefan Tudor au pornit în temerara lor cursă, „De la Zero la Moldoveanu“

13 Nov 2019 2848

„De la Zero la Moldoveanu“ Doi temerari, cursă de pe plaja din Constanţa până pe cel mai înalt vârf muntos din România (galerie foto)

09 Nov 2019 4636

La 7.000 de metri! Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au cucerit şi Aconcagua „A fost crunt! Crunt! Un efort dincolo de orice imaginaţie“ (galerie foto)

01 Feb 2019 2675

Temerarul constănţean La început de an, Bogdan Ofiţeru a făcut tradiţionala baie în Marea Neagră. Înot în apă rece ca gheaţa! (video)

04 Jan 2019 3609

Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)

17 Jun 2017 6077

Expediţie constănţeană în Munţii Himalaya La 4.000 de metri, au jucat fotbal şi au făcut skandenberg cu călugării budişti (galerie foto+video)

14 Jun 2017 5464

Temerara expediţie constănţeană din Himalaya a ajuns în tabăra de bază de pe Everest

09 Jun 2017 3940