Constănţenii, pro sau contra furnizării agentului termic. Ce au scris pe pagina de socializare a primarului!

Vestea furnizării agentului termic în municipiul Constanţa a fost făcută publică pe o reţea de socializare chiar de primarul municipiului Constanţa. Decebal Făgădău anunţa: „Chiar dacă doar patru asociaţii au cerut acest lucru, am solicitat RADET şi Electrocentrale Constanţa să furnizeze căldură pentru constănţeni. Începe furnizarea agentului termic, astfel încât spre prânz primele zone (cele din apropierea CET-ului) vor fi încălzite. Întrucât canalul termic are peste 220 de km, căldura va ajunge în tot oraşul în cursul nopţii de mâine (18 spre 19 octombrie)”.
 
Imediat, constănţenii au reacţionat. Unii au salutat decizia luată de autorităţi, alţii sunt de părere că trebuia să se mai aştepte până când Consiliul Local Municipal va adopta planul de tarifare a gigacaloriei pentru sezonul rece 2016.
 
Tatiana T. consideră că „era şi timpul…”, în timp ce Ioana N. a spus că sunt mulţi cei care se tem de preţul gigacaloriei şi nu vor porni vana, iar cei care au copii mici vor îndura frigul în continuare. Ezel ridică problema costului gigacaloriei: „Dar o să şi plătiţi dacă vreţi căldură din timp”. Christina îi transmite primarului: „Ca la noi, la nimeni. Deja de ieri am pus caloriferul electric, pentru că fetiţa mi-a răcit stând în casă. De plătit plătim oricum dublu întreţinerea şi pentru cei restanţieri, dar toţi vor condiţii”. Maria este de părere că „odată cu furnizarea agentului termic este bucurie mare la RADET, care face rost de bani”.
 
Un mesaj ne-a atras atenţia în mod deosebit, scris de Laura Teşeleanu, care se pare că locuieşte în acelaşi cartier cu primarul Făgădău: „Buna dimineaţa! Pe Badea Cârţan avem căldură de la ora 12.00 noaptea. Mulţumim, domnul Primar, de dimineaţă era cu totul altă atmosferă în casele noastre. Călduţ, plăcut, relaxant!”
 
Zoe îi transmite primarului: „Era şi timpul! Numai în Constanţa este modelul cu aşteptarea!!!” Ieri, la ora prânzului, Mariana anunţa tot pe pagina de socializare a primarului că agentul termic ajunsese în caloriferele constănţenilor care locuiesc în Km 4-5.

Comentariile neprietenoase, rase de pe pagina primarului!

Geta B. spune: „În Constanţa, le e teamă oamenilor să ceară căldură în calorifere, la ce preţuri practică RADET”. Magda Săraru scrie pe pagina primarului: „Am scris mai devreme un comentariu mai acid cu privire la legătura dintre subvenţii şi voturi, de parcă nu ar fi aşa sau de parcă ar fi doar asta... şi a dispărut... nu ne place, domnule primar, nu-i aşa? Nici nouă, celor care muncim ca să plătim facturi, nu ne place...”
 
Şi Mihaela Gheorghiu semnalează ştergerea comentariului care nu era unul laudativ la adresa primarului. Şi Narcisa Cojocaru îi scrie edilului-şef să nu uite că „furnizarea căldurii este un drept al cetăţeanului constănţean care are un contract fundamental şi cu clauze concrete, în contract nu sunt precizate intervenţiile de favoruri şi rugăminţi. RADET Constanţa să pună mâna să dea căldură constănţenilor la preţ accesibil tuturor portofelelor, nu ca cetăţeanul să fie nevoit să ia de la gura lui şi a copiilor pentru a plăti factura de căldură”. Andreea concluzionează amar: „Aici se păstrează doar ce comment-uri dau bine pentru imagine!”

Totuşi, cât vom plăti pentru căldura furnizată de RADET?

Până la sfârşitul lunii va avea loc şedinţa de CLM, unde se va stabili preţul. Făgădău îşi doreşte 250 de lei pe întregul mandat. 15 milioane de euro înseamnă subvenţia. „Se vorbeşte despre acelaşi tarif ca cel de acum un an - 250 de lei”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Mihai Petre, consilierul personal al primarului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

teseleanu laura

19 Oct, 2016 14:02

Buna ziua, nu stiu de ce a-ti facut legatura ca stam in acelasi cartier cu Domnul Primar, noi suntem privilegiati pentru ca punctul termic este pe gaze. Nu cred ca este nici o legatura ca stam in acelasi cartier........

Articole asemanatoare

Se ieftinește gigacaloria la Constanța! Proiectul, pe masa consilierilor municipali

29 Jan 2024 796

Ședință CLM Cât vor plăti constănțenii pentru căldură în 2024? (DOCUMENT)

24 Dec 2023 2006

Sondaje de opinie Constănțenii nu par impresionați de ieftinirea gigacaloriei! 76% spun un NU hotărât sistemului centralizat de termoficare

12 Nov 2023 1127

Primăria Constanța Constănțenii ar putea plăti mai puțin pentru căldură, din această iarnă! Ce anunță primăria

07 Nov 2023 1106

Sondaje de opinie Luați în calcul rebranșarea în sistemul centralizat în contextul anunțului scăderii prețului gigacaloriei la Constanța?

05 Nov 2023 4302

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța „Prețul gigacaloriei va scădea și mai mult atunci când se va termina tot procesul de înlocuire a conductelor termice“

31 Oct 2023 916

Scade prețul gigacaloriei la Constanța! Anunțul făcut de primarul Chițac pentru abonații Termoficare SRL

30 Oct 2023 1849

Constanța Începând de astăzi, se pot depune solicitări pentru debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire

01 Jun 2023 2685

Municipalitatea a prelungit subvenția până la sfârșitul anului 2023! „După mai bine de 40 de ani, acum schimbăm instalația termică a orașului“

05 Apr 2023 1467

Constanța, cel mai mare preț la gigacalorie Pentru a-și păstra clienții din sistemul centralizat, Primăria a prelungit subvenția până la sfârșitul anului 2023!

01 Apr 2023 3447

De la 1 aprilie prețul aprobat este de 1.800 de lei Primăria analizează prelungirea subvenției gigacaloriei pentru abonații Termoficare Constanța SRL

15 Mar 2023 2022

De la 1 aprilie nu se mai acordă subvenție la căldură! Abonații Termoficare Constanța SRL vor plăti 1.800 de lei pentru gigacalorie! (DOCUMENT)

03 Mar 2023 8181

LIVE TEXT+VIDEO Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Cât vor plăti constănțenii racordați la sistemul centralizat de termoficare pentru o gigacalorie în sezonul rece 2022-2023(VIDEO+DOCUMENT)

21 Oct 2022 2274

Vergil Chițac - „Mă bazez pe sprijinul Guvernului României pentru plata subvenției la gigacalorie în această iarnă”

31 Aug 2022 1387

Consiliul Local Municipal Constanța votează noul preț al gigacaloriei! (DOCUMENTE)

25 Jul 2022 2117