Actualitate

Containerele cu deșeuri depistate în Portul Constanţa Sud Agigea, returnate către expeditor (galerie foto)


În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în data de 24.02.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București și Garda Națională de Mediu, au efectuat controale în cele trei puncte de lucru de pe raza municipiului București și județului Ilfov ale societății comerciale în cauză, fiind astfel sistate operațiunile de comercializare a produselor second-hand.

Menționăm faptul că, activitățile de control derulate de autoritățile implicate sunt în curs de desfășurare.

Totodată, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost finalizată activitatea de încărcare, pe nava sub pavilion Olanda, a containerelor cu deșeuri, în vederea returnării acestora către expeditor. Acestea au părăsit teritoriul României în cursul zilei de 21 februarie a.c..

Reamintim că, în data de 20.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și Direcția de Sănătate Publică Constanța au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcția Marea Britanie, în Portul Constanța Sud Agigea.

Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile.

În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Sursa foto: Garda de Coastă 

Citește și: Garda de Coastă Containere încărcate cu deșeuri, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mangalia, contract cu o firmă din Breaza. Cine va monta platformele pentru colectare selectivă în sudul litoralului?

30 Sep 2020 1946

#alegerilocale2020 Matei Nicolae, candidat Neamul Românesc- "Pericolul Centrului de deșeuri industriale periculoase de la Năvodari nu a dispărut!”

19 Sep 2020 959

Legea regimului deșeurilor, în dezbatere. Amenzi usturătoare pentru cei care ard gunoaiele

16 Sep 2020 335

Deșeurile de plastic distrug faună subacvatică. Campanie de protejare a speciilor de pești și păsări din Marea Neagră și din Dunăre (galerie foto)

11 Aug 2020 1102

Primăria Cuza Vodă, judeţul Constanţa, contract cu o firmă de salubrizare. În ce constă contractul (document)

07 Aug 2020 1974

Spitalul Județean Constanța a încheiat un contract de servicii pentru colectarea și eliminarea deșeurilor biologice periculoase (document)

05 Aug 2020 1920

Spitalul Municipal Medgidia cumpără servicii de colectare, transport și eliminare deșeuri spitalicești (document)

04 Aug 2020 490

798 de kilograme deșeuri feroase, confiscate de polițiștii tulceni

03 Aug 2020 362

Continuă amplasarea containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile în Constanța

24 Jul 2020 496

Ce amenzi riscă agenții economici din stațiunea Mamaia care nu respectă graficul de ridicare a deșeurilor

14 Jul 2020 557

În stațiunea Mamaia, deșeurile sunt colectate doar în timpul nopții. Ce amenzi riscă cei care nu respectă regulile (galerie foto)

02 Jul 2020 614

CN Administrația Porturilor Maritime elaborează un studiu privind managementul deșeurilor (document)

24 Jun 2020 811

Județul Constanța Licitaţie la Primăria Cuza Vodă pentru achiziţia serviciilor de colectare separată, tratarea și depozitarea deșeurilor din comună (document)

23 Jun 2020 589

Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța, studiu privind managementul deșeurilor în porturile maritime (document)

20 Jun 2020 815

Povestea cutremurătoare a unui tânăr din Medgidia rămas fără o mână în timpul programului! Despăgubit cu sute de mii de euro

18 Jun 2020 1889