Contestația Strabag pentru contractul de modernizare a traseului DJ 226 A Cetatea Histria – DN 22 / Tariverde, respinsă

 
  • Contractul vizează „Servicii de proiectare (PT + DDE), execuție de lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN22/Tariverde“.
  • Câștigătoare fusese desemnată Asocierea G&M Road Building Engineering SRL (Lider de Asociere) – Building Design 2000 Top SRL.
  • CNSC a decis să respingă contestația formulată de Strabag.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să respingă contestația formulată de firma Strabag, lider al Asocierii Strabag SRL – Autoprima Serv SRL împotriva rezultatului licitației pentru modernizarea traseului DJ 226 A Cetatea Histria – DN 22 / Tariverde.
Contractul privind „Servicii de proiectare (PT + DDE), execuție de lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN22/Tariverde“ fusese adjudecat de Asocierea G&M Road Building Engineering SRL (Lider de Asociere) – Building Design 2000 Top SRL.

Ce a cerut Strabag SRL

Nemulțumită de rezultatul licitației organizate de Consiliul Județean Constanța, firma Strabag s-a adresat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.
Societatea a cerut anularea rezultatului procedurii de atribuire din 17 august 2020 și a raportului procedurii, din aceeași zi, dar și a actelor anterioare ori subsecvente și/sau conexe „în ceea ce privește declararea admisibilă și conformă a ofertei depuse de Asocierea G&M Road Building Engineering SRL (Lider de Asociere) – Building Design 2000 Top SRL (Asociat 1)“.
De asemenea, Strabag a mai solicitat ca CJC să fie obligat la reeveluarea ofertei depuse de asocierea clasată pe locul 1, „cu consecința stabilirii caracterului neconform al acesteia în sensul art. 137 alin. (3) lit. a) și d) din HG nr. 395/2016“.
Nu în ultimul rând, firma contestatoare a mai cerut și emiterea unui nou raport / rezultat al procedurii, în conformuitate cu prevederile legale.

Decizia CNSC poate fi contestată

La rândul său, liderul asocierii desemnate câștigătoare, SC G&M Road Building Engineering SRL a formulat cerere de intervenție și a solicitat respingerea contestației și continuarea procedurii de achiziție publică.
În urma analizării actelor de la dosarul contestației, reprezentanții CNSC au decis să admită, în principiu, cererea de intervenție formulată de SC G&M Road Building Engineering SRL.
De asemenea, aceștia au respins, ca nefondată, contestația formulată de Strabag SRL.
Decizia CNSC este obligatorie pentru părți, dar împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare.

Contract de peste 20 de milioane de lei

Amintim, contractul „Servicii de proiectare (PT + DDE), execuție de lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN22/Tariverde“ a fost estimat de CJC la suma de 20.414.814,41 de lei.
Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate – preț și este finanțat din fonduri europene.
Pentru atribuirea contractului s-a mers pe procedura simplificată, iar ofertele au fost deschise pe 17 decembrie 2019, în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.

Cine a depus oferte

Pentru această procedură, au depus oferte mai multe asocieri.
Astfel, prima dintre ofertele enumerate în SEAP aparține asocierii Strabag – Autoprima Serv, din care mai fac parte subcontractanții Romasco Concept, Proiect Expert Consult Design, Tiab și Proteclo SA.
O altă ofertă a venit din partea asocierii Mega Edil – SC SPC Elite Consulting SRL, iar o a treia ofertă a fost propusă de asocierea Kronstarr BAU Company – Total Road, în care SC Viales Y Obras Publicas SA era terț.
Nu în ultimul rând, Asocierea SC G&M Road Building Engineering SRL și Building Design 2000 Top SRL au depus ultima oferă, aceasta fiind desemnată câștigătoare, la data de 17 august 2020.
 
Citește și:

Modernizarea DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu din județul Constanța. Licitație în valoare de 17 milioane de euro, contestată la CNSC
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CN APMC SA Constanța contractează lucrări de întreținere a drumurilor și a platformelor de circulație din porturile maritime (DOCUMENT)

24 Dec 2022 1466

Contractele de modernizare infrastructură rutieră în satele Valea Dacilor și Remus Opreanu au fost atribuite de primăria Medgidia (DOCUMENTE)

13 Dec 2022 1300

Două firme „împușcă” un contract de 37 milioane lei de la Primăria Tulcea (DOCUMENT)

03 Dec 2022 4115

Primăria Năvodari a atribuit un contract de peste 2,76 de milioane de euro! Ce firme și l-au adjudecat

02 Nov 2022 1026

Val de contestații depuse la CNSC pentru acordul cadru de întreținere a covoarelor asfaltice pe rețeaua de drumuri din administrarea DRDP Constanța - SDN Tulcea

25 Oct 2022 1047

Autoprima Serv, contract cu Primăria Techirghiol. Ce s-a angajat să facă firma de construcții și pe câți bani

14 Sep 2022 1365

Primăria Poarta Albă amenajează infrastructura rutieră și pietonală în cartierele Zona D și Zona E (DOCUMENT)

13 Sep 2022 998

Cine a câștigat contractul de 34 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemului rutier din municipiul Tulcea? (DOCUMENT)

26 Aug 2022 1061

Nume grele în asociere pentru un contract de peste 700.000 de euro, pentru asfaltări, la Ghindărești. La cine merg banii

12 Aug 2022 1902

Proiect pe PNDL Majorare de contract, la Tulcea, pentru Autoprima Serv. Sunt vizate lucrările de canalizare

29 Jul 2022 910

Primăria Constanța a încheiat un contract cu Autoprima Serv SRL. Ce va furniza (document)

03 Dec 2021 2940

S-a decis cine repară drumurile din Portul Constanța și celelalte porturi maritime (documente)

02 Nov 2021 3153

Autoprima Serv SRL va asfalta străzile din comuna Castelu, județul Constanța (document)

13 Oct 2021 2442

Autoprima Serv SRL va asfalta străzile din Cobadin (document)

08 Oct 2021 3335

Contract pentru asfaltarea drumurilor din comuna Sarichioi, județul Tulcea. Ce societate se va ocupa de lucrări (document)

07 Oct 2021 4029