Contestația Strabag pentru contractul de modernizare a traseului DJ 226 A Cetatea Histria – DN 22 / Tariverde, respinsă

 
  • Contractul vizează „Servicii de proiectare (PT + DDE), execuție de lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN22/Tariverde“.
  • Câștigătoare fusese desemnată Asocierea G&M Road Building Engineering SRL (Lider de Asociere) – Building Design 2000 Top SRL.
  • CNSC a decis să respingă contestația formulată de Strabag.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să respingă contestația formulată de firma Strabag, lider al Asocierii Strabag SRL – Autoprima Serv SRL împotriva rezultatului licitației pentru modernizarea traseului DJ 226 A Cetatea Histria – DN 22 / Tariverde.
Contractul privind „Servicii de proiectare (PT + DDE), execuție de lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN22/Tariverde“ fusese adjudecat de Asocierea G&M Road Building Engineering SRL (Lider de Asociere) – Building Design 2000 Top SRL.

Ce a cerut Strabag SRL

Nemulțumită de rezultatul licitației organizate de Consiliul Județean Constanța, firma Strabag s-a adresat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.
Societatea a cerut anularea rezultatului procedurii de atribuire din 17 august 2020 și a raportului procedurii, din aceeași zi, dar și a actelor anterioare ori subsecvente și/sau conexe „în ceea ce privește declararea admisibilă și conformă a ofertei depuse de Asocierea G&M Road Building Engineering SRL (Lider de Asociere) – Building Design 2000 Top SRL (Asociat 1)“.
De asemenea, Strabag a mai solicitat ca CJC să fie obligat la reeveluarea ofertei depuse de asocierea clasată pe locul 1, „cu consecința stabilirii caracterului neconform al acesteia în sensul art. 137 alin. (3) lit. a) și d) din HG nr. 395/2016“.
Nu în ultimul rând, firma contestatoare a mai cerut și emiterea unui nou raport / rezultat al procedurii, în conformuitate cu prevederile legale.

Decizia CNSC poate fi contestată

La rândul său, liderul asocierii desemnate câștigătoare, SC G&M Road Building Engineering SRL a formulat cerere de intervenție și a solicitat respingerea contestației și continuarea procedurii de achiziție publică.
În urma analizării actelor de la dosarul contestației, reprezentanții CNSC au decis să admită, în principiu, cererea de intervenție formulată de SC G&M Road Building Engineering SRL.
De asemenea, aceștia au respins, ca nefondată, contestația formulată de Strabag SRL.
Decizia CNSC este obligatorie pentru părți, dar împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare.

Contract de peste 20 de milioane de lei

Amintim, contractul „Servicii de proiectare (PT + DDE), execuție de lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN22/Tariverde“ a fost estimat de CJC la suma de 20.414.814,41 de lei.
Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate – preț și este finanțat din fonduri europene.
Pentru atribuirea contractului s-a mers pe procedura simplificată, iar ofertele au fost deschise pe 17 decembrie 2019, în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.

Cine a depus oferte

Pentru această procedură, au depus oferte mai multe asocieri.
Astfel, prima dintre ofertele enumerate în SEAP aparține asocierii Strabag – Autoprima Serv, din care mai fac parte subcontractanții Romasco Concept, Proiect Expert Consult Design, Tiab și Proteclo SA.
O altă ofertă a venit din partea asocierii Mega Edil – SC SPC Elite Consulting SRL, iar o a treia ofertă a fost propusă de asocierea Kronstarr BAU Company – Total Road, în care SC Viales Y Obras Publicas SA era terț.
Nu în ultimul rând, Asocierea SC G&M Road Building Engineering SRL și Building Design 2000 Top SRL au depus ultima oferă, aceasta fiind desemnată câștigătoare, la data de 17 august 2020.
 
Citește și:

Modernizarea DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu din județul Constanța. Licitație în valoare de 17 milioane de euro, contestată la CNSC
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța CNAIR SA, noi contracte subsecvente pentru lucrări de întreținere curentă (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 519

RAJA Constanța Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu!

18 Mar 2024 498

Contractul privind îmbunătățirea capacității de preluare a apelor meteorice, adjudecat de Autoprima Serv SRL de la Primăria Tulcea a fost modificat (DOCUMENT)

04 Mar 2024 684

Cumpărări directe Constanța Primăria Techirghiol plătește aproape 900.000 lei pentru lucrări de întreținere și reparație a străzilor (DOCUMENT)

28 Feb 2024 986

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 815

Licitații publice Sensul giratoriu de la intrarea în localitatea Costinești va fi realizat de Autoprima Serv SRL. Valoarea contractului depășește 500.000 de euro (DOCUMENT)

16 Jan 2024 1941

Contract de peste 8,04 milioane de euro Kronstarr Bau Company și Autoprima Serv pierd la Constanța procesul pentru modernizarea traseului DN22F – Grindu, în județul Tulcea (DOCUMENTE)

14 Jan 2024 1184

Licitații Constanța Autoprima Serv SRL și Drum Pod Invest SRL, două contracte câștigate cu Primăria Eforie (DOCUMENTE)

05 Jan 2024 1181

Licitații publice Compania controlată de afaceristul Balagiu a câștigat proiectarea și execuția rețelei de gaze din Valea Dacilor și Remus Opreanu, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Dec 2023 1352

Primăria municipiului Medgidia, contract de peste 3 milioane de euro pentru înființarea rețelei de gaze

07 Dec 2023 943

Primăria Tulcea, contract de aproape un milion de euro pentru reabilitarea și modernizarea unor străzi din municipiu! (DOCUMENT)

06 Nov 2023 914

Licitații Constanța Primăria Ovidiu, contract de peste 860.000 de euro cu Autoprima Serv SRL (DOCUMENT)

02 Nov 2023 1307

Primăria Medgidia și Autoprima Serv SRL, părți într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

21 Oct 2023 1258

Licitația organizată de primăria Medgidia pentru rețeaua de gaze din Valea Dacilor și Remus Opreanu, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

09 Oct 2023 1152

Amenajarea străzilor din comuna 23 August, motiv de dispută între două companii importante din Constanța. Ce a decis Consiliul de Soluționare a Contestațiilor?

04 Jul 2023 1507